Welke klacht is behandelbaar met homeopathie?

Welke klacht is behandelbaar met homeopathie is een veel gestelde vraag. Vrijwel iedere klacht is behandelbaar met klassieke homeopathie. Uitzonderingen zijn klachten waar onomkeerbare weefselverandering is en/of chirurgisch ingrijpen nodig is. 

Het werkingsgebied van klassieke homeopathie is enorm groot. Er zijn ca. 8.000 homeopatische middelen voor allerlei klachten of ziekten. Zowel lichamelijk als psychisch. En zowel acuut als chronisch. De middelen hebben een krachtige energetische werking en worden ook toegepast bij levensbedreigende ziektes.

  

Zowel acute klachten als chronische ziekten

Homeopathie maakt onderscheid in acute en chronische klachten. Acute klachten zijn klachten die nog maar kort bestaan en onbehandeld zijn en in principe vanzelf weer over gaan. Een homeopathisch middel kan de duur van de klacht aanzienlijk verkorten. 

Chronische ziekten zijn ziekten die al langer bestaan, vaker zijn behandeld, maar niet over gaan. Een homeopathisch middel kan je ziekte of klacht verminderen of laten verdwijnen, doordat het een diepe energetische werking heeft op diverse lagen. Homeopathie is een holistische geneeswijze. Dat houdt in dat het zowel lichaam als geest in herstel betrekt. 

Griep of Covid-19

Acute klachten, zoals griep of Covid-19, zijn prima te ondersteunen met een snel resultaat. Bij Covido-19 kan het beeld per dag wijzigen. Het is belangrijk het verloop goed te volgen, met telkens andere middelen ter ondersteuning; afhankelijk van het beeld. Uiteraard houdt ik goed in de gaten wat met homeopathie ondersteund kan worden en wat behandeling van een arts nodig heeft! 

Workshop acute klachten

Ik geef ook lessen in acute klachten, zodat je deze klachten zelfstandig kunt behandelen. Het is een mooie kennismaking met homeopathie en heel toepasbaar! Je kunt zelf echt heel veel. Belangrijk is altijd wel om een lijntje te houden met een professional, die je op eenvoudige wijze kan ondersteunen in je zelfstandigheid. 

Als je bij mij de workshop volgt, kun je me het eerste jaar altijd benaderen voor hulp. Zo krijg je praktijkervaring en krijg je steeds meer handigheid in de denkwijze.

Zelfhulpmiddelen voor acute klachten

In de winkel liggen homeopatische zelfhulpmiddelen voor acute klachten, maar die zijn wezenlijk anders dan klassiek homeopatische middelen. Lees hier het verschil.