Wat is behandelbaar met homeopathie?

Welke klacht, ziekte of aandoening behandelbaar is met homeopathie is een veel gestelde vraag. 

Klassieke homeopathie en mijn manier van werken is inzetbaar voor vrijwel alle klachten, ziekten of aandoeningen. Zowel acuut als chronisch en zowel lichamelijk als psychisch. Voorwaarde is wel dat de schade niet onherstelbaar is. Ook auto-immuunziekten, psychische aandoeningen (ADHD, ADD, anorexia, depressie, boosheid, angst, OCD, tics, enz.) en ondersteuning van operaties of tandheelkundige behandelingen zijn mogelijk. 

Bel of mail me gerust geheel vrijblijvend voor de zekerheid! Er is met homeopathie meer mogelijk dan gedacht. 

Homeopathie is een holistische geneeswijze. Ik behandel je als mens in zijn geheel en kijk verder dan je klacht alleen. Door verder dan je klacht alleen te kijken, kom ik dichter bij de oorsprong van je klacht, ziekte of aandoening. Anders gezegd: door alleen de symptomen te behandelen, blijft de ziekte of onbalans bestaan. Door de onbalans te verhelpen, kan gezondheid en harmonie ontstaan.

Voor enkele voorbeelden van klachten, ziektes of aandoeningen kijk in de tabel hieronder. Ik probeer wekelijks een nieuwe klacht toe te voegen. 

Enkele voorbeelden van wat behandelbaar is:

Ook:

Zowel acute klachten als chronische ziekten

Homeopathie maakt onderscheid in acute en chronische klachten. 

Acute klachten zijn klachten die nog maar kort bestaan en onbehandeld zijn en in principe vanzelf weer over gaan. Je kunt er echter zoveel last van of pijn aan hebben, dat je er iets aan wilt doen. 

Chronische ziekten zijn ziekten of diagnoses, die al langer bestaan, vaker zijn behandeld, maar niet over gaan. Een homeopathisch middel kan je ziekte of klacht verminderen of laten verdwijnen, doordat het een diepe energetische werking heeft op diverse lagen. Homeopathie is een holistische geneeswijze. Dat houdt in dat het zowel lichaam als geest in herstel betrekt. 

Workshop acute klachten: mini cursus Praktische Homeopathie

volg een mini cursus om zelf acute klachten te leren behandelen

Ik geef ook lessen in acute klachten, zodat je deze klachten zelfstandig kunt behandelen. Het is een mooie kennismaking met homeopathie en heel toepasbaar! Je kunt zelf echt heel veel. Belangrijk is altijd wel om een lijntje te houden met een professional, die je op eenvoudige wijze kan ondersteunen in je zelfstandigheid. 

Als je bij mij de Mini-cursus Praktische Homeopathie volgt, kun je me het eerste jaar altijd gratis benaderen voor coaching om zelf de beste keus te kunnen maken! Zo krijg je praktijkervaring en steeds meer handigheid in de denkwijze. Lees hier meer over de Mini cursus Praktische Homeopathie

Zelfhulpmiddelen voor acute klachten bij de drogist

In de winkel liggen homeopatische zelfhulpmiddelen voor acute klachten, maar die zijn wezenlijk anders dan klassiek homeopatische middelen. De zelfhulpmiddelen bevatten een aantal werkzame middelen, die doorgaans helpen voor desbetreffende klacht. Zit jou middel er niet tussen, dan werkt het niet. Bovendien is de werking van een zelfhulpmiddel minder krachtig dan het middel wat je van mij zou krijgen.