Anorexia begeleiden met homeopathie

Anorexia is een ziekte die goed begeleid moet worden. Helaas ben ik zelf ervaringsdeskundige. Onze dochter heeft tussen 2019 en 2021 een eetstoornis gehad. Ze is een aantal keren opgenomen geweest in het ziekenhuis en is behandeld in een kliniek. Ik herken de situatie van de moeizame weg naar herstel of zelfs het geen herstel wensen. Op de pagina ‘klassieke homeopathie‘ kun je meer lezen over deze mooie geneeswijze. 

Wat is de oorsprong van anorexia?

Wat de oorsprong is van een eetstoornis, is voor ieder kind anders. Pas als de oorsprong wordt gezien en behandeld, kan voorzichtig met herstel begonnen worden. Als voornamelijk ingezet wordt op de symptomen meer eten en minder bewegen is echt herstel lastig, want hoe lang kan dat volgehouden worden, als aan de oorsprong nog niets gedaan is. De reden, oftewel de oorsprong, moet boven water komen. Dat gebeurt meestal via cognitieve therapie. Voor onze dochter is het lastig de oorsprong te vinden. Ook dat is mogelijk. Voor andere kinderen is de oorsprong veel duidelijker aanwijsbaar, zoals een scheiding, verlies, niet meekomen op school, anderen die zeggen dat ze er niet goed uit ziet, gepest worden, enz. Maar ook incarnatieproblematiek kan een oorsprong zijn. 

Op de pagina ‘oorsprong‘ kun je verder lezen. 

Cognitieve therapie

Meestal wordt cognitieve therapie ingezet bij de behandeling. Dat blijkt inderdaad een goede manier en helpend te zijn. Naast deze therapie kan homeopathie ingezet worden indien gewenst. 

Een homeopatische begeleiding

In de beginfase kan homeopathie goed ingezet worden. Het hoeft niet zover te komen dat je zoon of dochter een eetstoornis krijgt. Je zult ongetwijfeld van je kind horen dat er niets aan de hand is en dat het allemaal niet zo erg is…. maar dat is het toch. Ook mij is het om niet te begrijpen redenen overkomen, terwijl ik er super alert op was. 

Als je kind (nog) geen herstel wenst, dan is homeopathische begeleiding ook bijna niet mogelijk. Pas bij een wens voor herstel wil je kind met mij praten. 

Kennismakingsgesprek

Je mag contact met me opnemen als je wilt weten hoe begeleiding eruit zou zien. Ik kan je informeren over de homeopatische middelen die ingezet kunnen worden, zodat je een indruk kunt krijgen van de mogelijke oorsprong van deze ziekte.