Vergoeding consult homeopathie

Je krijgt via je aanvullende verzekering een vergoeding voor een consult homeopathie. De meeste zorgverzekeraars vergoeden consulten van klassiek homeopaten die aangesloten zijn bij de NVKH (Nederlandse Vereniging voor Klassieke Homeopathie), de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en Quasir (Expertisecentrum Klachten). Om er zeker van te zijn of je behandeling vergoed wordt, kun je in de polisvoorwaarden kijken. In bijgaand overzicht kun je ook zien wat je vergoeding is voor een consult homeopathie. Je eigen risico wordt niet aangesproken, omdat klassieke homeopathie buiten het basispakket valt. Ik voldoe aan alle gestelde voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen. Hier vind je de benodigde gegevens.

Consultprijs

  • € 80 per consult (max. 1 uur)
  • € 120 voor het eerste consult vanwege de tijdsduur (max. 1,5 uur)
  • € 65 per consult als het eerste consult in twee delen afgenomen wordt
  • € 45 kort consult (max. 1/2 uur)
  • € 20 herhalingsrecept
  • Kort algemeen advies tijdens telefonisch spreekuur is gratis
Na het consult krijg je een rekening thuis gestuurd die je aan mij kunt betalen. De rekening kun je zelf indienen bij je zorgverzekeraar. 

 

Hooikoortskuur: € 75 (middelen + uitleg van een 1/2 uur)
Hooikoortskuur herhaling: € 50  

Vaccinatiebegeleiding: € 80 + € 16,50 voor de middelen
Vaccinatiebegeleiding: €25 voor bestelling middelen zonder consult

Workshop homeopathie: € 72,50 voor de materialen (doosje middelen + handboek). Prijs workshop zelf €45 per les van 2 uur. Workshop kan plaatsvinden met minimaal 4 deelnemers.