Persoonlijke ontwikkeling

Klassieke homeopathie kan je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Het is over het algemeen niet zo bekend dat homeopathie daar een rol in kan spelen en daarom wil ik er graag aandacht aan geven.

Bij je persoonlijke ontwikkeling kun je tegen diverse thema’s aanlopen, waardoor je ontwikkeling stagneert. Homeopathie kent homeopathische middelen voor allerlei thema’s. Met een homeopathisch middel verwerk je een thema daardoor veel gemakkelijker, waardoor je weer verder kunt. 

Thema's bij persoonlijke ontwikkeling

Hieronder een aantal thema’s waarin je vast kunt lopen bij je persoonlijke ontwikkeling. Dit zijn de globale thema’s. En binnen het thema zoek ik dan vervolgens het exacte middel passend bij je lichamelijke klacht. 

  • Je grens niet aan kunnen geven en ook niet voelen. Je wordt steeds overspoelt door allerlei prikkels. 
  • Je hebt al wel grenzen, maar laat daar regelmatig overheen gaan. Je bent je al iets kritischer naar je omgeving, maar houdt het toch liever in of juist het tegenovergestelde; je wordt overspoelt door emoties
  • Je hebt steeds meer grenzen en maakt je los van je moeder. Je wilt dat het leven verloopt op jouw manier. Spiritualiteit begint zich te ontwikkelen.
  • Grenzen ontwikkelen zich, je familie is heel belangrijk, voeding is belangrijk en langzaam maar zeker vind je een plekje in de maatschappij. 
  • Relaties zijn heel belangrijk, liefde wordt belangrijk en je wilt ook zelf een weg vinden in het leven
  • Je eigen weg vinden in het leven lukt aardig, maar je gaat ontdekken dat je hier en daar trauma hebt opgelopen. Het is nodig trauma op te ruimen. 
  • Je kunt een gevoel van kwetsbaarheid hebben en onbeschermd te zijn, samen met een gevoel om niet te kunnen reageren of iets te kunnen doen. Alleen maar te kunnen ondergaan. 
  • Er kan verwarring zijn tussen fantasie en werkelijkheid. Of een te grote voorstelling van iets maken en telkens teleurgesteld raken door de werkelijkheid.
  • Als er wel de wens is om speciaal te zijn en iets neer te zetten, maar er geen concentratie of wilskracht is om het daadwerkelijk te doen, stagneert je groei.
  • Je kunt te passief zijn om werkelijk je autonomie te ontwikkelen. Het is dan lastig om werkelijk onafhankelijk te zijn. 

Je persoonlijke ontwikkeling ontrafeld

Ik werk met allerlei simpele ‘symbolen’, waardoor je heel eenvoudig je ontwikkeling en je triggers kunt zien. Je gaat er zelf een overzicht van maken, zodat het duidelijk wordt hoe je persoonlijke homeopathische middel erop afgestemd kan worden. 

Evenwicht is de richting van je persoonlijke ontwikkeling

Ik ga ervan uit dat lichaam en geest het best functioneren als ze in evenwicht zijn. Door triggers gaan ze uit evenwicht. Lees hiervoor de pagina: mijn werkwijze. Als er geen evenwicht is, kan er ziekte ontstaan op lichamelijk of psychisch gebied. Ziekte vertelt je iets en je mag daar naar gaan luisteren. Ik ondersteun je graag. 

Je kunt ook stellen: als je bij jeZelf vandaan gaat, is er ruimte voor ziekte, klachten of aandoeningen. Ontdekken wie je Zelf bent is daarom een van de belangrijkste cadeaus die je voor jezelf mag uitpakken. 

persoonlijke ontwikkeling