Diep van binnen blij met jeZelf

leven vanuit je hart

Deel dit bericht

Ben jij diep van binnen blij?

Je voelt je op zich best goed en gelukkig en toch heb je het idee dat je niet helemaal op de juiste weg zit of datgene doet waar je nou écht blij van wordt. Het knaagt en zeurt een beetje en het leven is toch wel een sleur. Relaties lopen niet helemaal lekker. Werk loopt niet goed. Je kunt er de vinger niet op leggen. Cruciale vraag is: Ben jij diep van binnen blij? 

 

Hoe kun je er achter komen waar je diep van binnen blij van wordt?

Om zelf te gaan ontdekken waar je diep van binnen blij van wordt, kun je bovenstaande bloem gebruiken en daardoor opnieuw tot bloei te komen. Vul op ieder bloemblad in wat je héél graag doet of wilt in je leven. Het moet echt iets zijn, waar je niet zónder kunt leven. Het moeten zeg maar voorwaarden zijn om je goed te voelen. Dan pas ben je diep van binnen blij. 

Vraag je bij ieder bloemblaadje af waarom je het graag doet. Ieder bloemblaadje moet een individuele wens zijn en geen afgeleide van de vorige. 

Voorbeelden die je in kunt vullen: ik voel me diep van binnen blij wanneer ik…..

  • rustmomenten voor mezelf heb (hoe doe ik dat?)
  • tijd neem voor……. (wat brengt me dat?)
  • naar MUZIEK luister of een instrument bespeel – waardoor geeft dat rust?
  • mij CREATIEF kan uiten of een museum bezoek (wat levert me dat op?)
  • werk heb wat me werkelijk vervulling geeft (maar wat geeft je vervulling??)

Schenk aandacht aan jeZelf

Ga dan vervolgens ook echt DOEN wat er op de blaadjes staat. Zoek geen uitvluchten of excuses, nee, ga het echt DOEN. Het zal in het begin wat onwennig voelen (omdat je gewend bent rekening te houden met een ander of gewend bent om to-do lijstjes af te werken), maar je gaat al snel ervaren dat je je beter gaat voelen en diep van binnen blij wordt.

Alles tegelijk doen geeft chaos

Laat niet alle bloemblaadjes tegelijk in vervulling komen. Dat zou teveel druk kunnen geven. Langzaam naar beter is ook op weg naar beter. Zeg tegen jezelf: alles is goed en ik zorg goed voor mezelf. Als je goed voor jezelf zorgt, zorg je daarmee ook voor een ander. Diep van binnen blij zijn geeft ook rust en acceptatie. Je voelt je goed zoals je bent. “I am who I am” is een andere weergave van ‘diep van binnen blij’. 

Laat je homeopathisch coachen

Mijn ervaring is dat het best lastig is om op te schrijven waar je echt diep van binnen blij van wordt. Ik heb het een aantal keren gedaan in consulten en moest echt diep doorvragen en laten doorvoelen. De gezegden: ‘Ogen kunnen zichzelf niet zien’ en ‘je weet niet wat je niet weet’ blijken o zo kloppend. 

Een homeopathisch coachingsgesprek is daardoor erg behulpzaam en leerzaam. Je komt tot ontdekkingen, doordat ik je anders tegen jezelf aan laat kijken. Ik maak je bewust van je gedachten en laat je ‘zien’ wat je feitelijk doet vanwege niet helpende gedachten, overtuigingen en patronen. Ik laat dus feitelijk jouw ogen wél jeZelf zien. En ik laat je weten wat je nog niet weet. 

Daardoor halen we samen de kracht in jou naar boven om naar jeZelf te groeien. Uiteindelijk maak je daardoor jeZelf en ook je eigen geneeskracht (je eigen zelfherstellende vermogen) krachtiger. Lees daarvoor ook mijn homepage.

Wil je eerst kennismaken? Graag! Vul je gegevens hieronder👇 in en spreek je snel!

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is en wat je allemaal al gedaan hebt en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf voor deze afspraak is 45 minuten en €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar (check hiervoor je zorgpolis).

Monique Eggink