leven vanuit je hart

Deel dit bericht

Ik hoorde de vraag: “Jezelf zijn, hoe doe je dat?” gisteravond op televisie en het bracht me meteen op het idee om erover te schrijven.

Ik had er zelf jaren geleden ook geen idee van. Zelfs niet toen ik naar een film had gekeken met de titel: “Leven vanuit je hart”. Ik sprak erover, las erover. Gaandeweg en zeker tijdens mijn studie homeopathie werd me steeds meer duidelijk. Ik vond leven vanuit mijn hart hartstikke moeilijk! Ik durfde niet 100% mezelf te zijn. Wat weerhield me ervan? Ja, precies: angst.

Wisselwerking tussen lichaam en gedachten: balans

Wat ik onder andere tijdens mijn studie homeopathie leerde, is dat lichaam en geest één geheel vormen. Tussen lichaam en geest (gedachten) bestaat een wisselwerking. Als je gedachten niet in balans zijn, laat je lichaam dat zien door klachten.

Homeopathie kan je ondersteunen

Ik heb zelf ervaren dat homeopathie je kan ondersteunen onderweg naar 100% jezelf zijn. Bij de consulten die ik doe, hoor ik ook terug, dat men steeds beter bij zichzelf kan blijven, beter kan doen waar men voor staat, grenzen aan kan geven en stabieler kan zijn.

Het gaat erom dat je kunt doen wat je graag doet, zonder beperkingen. Vrij zijn!

Angst en emoties kunnen zorgen voor piekeren, frustratie, onrust, twijfel

Als je niet doet wat je graag doet, kan dat komen door een angst. Bijvoorbeeld je durft een stap niet te zetten uit angst: voor schut te staan, het niet aan te kunnen, niet voor vol aangezien te worden, dom gevonden te worden, niet mooi gevonden te worden, niet goed genoeg te zijn, financieel niet rond te kunnen komen, in de steek gelaten te worden, ruzie te krijgen, enzovoort. Deze angst komt op zijn beurt tot uitdrukking in emoties. Als je deze emoties wilt controleren kun je bijvoorbeeld gefrustreerd raken, gaan piekeren, onrustig worden en of gaan twijfelen.

Controle zit in je gedachten, maar maakt je niet vrij. De kunst is om je gedachten vrij te laten en los te zien van je-Zelf. Je bezit zelf al over alle mogelijke potentie en kracht.

Als ik je bewust kan maken van deze angst en de bijbehorende emoties, ben je al half op weg. Door bewustwording kun je aandacht geven aan je angst. Ik kan je helpen er anders tegen aan te kijken. Soms is dat al voldoende.

Blokkade opheffen en de energie laten stromen

Door een homeopathisch middel voor je uit te zoeken dat precies past bij je angst en andere emoties en/of je lichamelijke klacht, kun je een blokkade geheel opheffen. Je energie kan weer vrijuit stromen. Na een tijdje neem je de gewenste stap, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Wil je graag jezelf zijn, dan nodig ik je van harte uit de uit-daging aan te gaan en bij me te komen.

Liefs,

Moniqueleven vanuit je hart

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is en wat je allemaal al gedaan hebt en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf voor deze afspraak is 45 minuten en €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar (check hiervoor je zorgpolis).

Monique Eggink