Wat is een auto-immuunziekte?

Een auto-immuunziekte zou volgens de reguliere benadering betekenen, dat je immuunsysteem zich tegen jezelf keert. Je lichaam zou zichzelf aanvallen. Dat heb ik zelf ook lange tijd voor ‘waar’ aangenomen. Maar hoe vreemd is het eigenlijk, dat we onszelf zouden aanvallen? Dat we ons tegen onszelf keren? 

Wat is de spirituele verklaring?

Ik heb er lange tijd (ca 20 jaar!) over gedaan om uiteindelijk de volgende puzzelstukjes op hun plek te laten vallen. Een verkorte weergave is de volgende: 

Als je jezelf spiritueel ontwikkelt, kom je op een gegeven moment bij de vraag ‘wie ben ik’? Die vraag is bijzonder lastig, doordat we twee ‘ikken’ kunnen waarnemen, terwijl er feitelijk maar één is. De ene ‘ik’ is wie je denkt te zijn (deze ‘ik’ leeft in je gedachten en bepalen je emoties), en de andere ‘ik’ is wie je werkelijk bent. Als je de ‘ik’ kent die je werkelijk bent, dan ben je zogenaamd ‘verlicht’. Een ‘verlichte’ staat is wat een grote groep spirituele mensen graag wil bereiken. Dit zou je ook Zelfrealisatie kunnen noemen. 

In het kort is dan een auto-immuunziekte een ziekte die ontstaat, doordat de ‘ik’ die je denkt te zijn als het ware ‘vecht’ met de ‘ik’ die je werkelijk bent. Met andere woorden en heel simpel gezegd zou het zo kunnen zijn, dat als je een auto-immuunziekte hebt, je iets doet of wilt in je leven, wat niet overeenkomt met een diepe wens vanuit je hart. Er gedachten (en van daaruit emoties) zijn die een barricade vormen om je hart of je ziel na te leven. De spirituele vraag bij een auto-immuunziekte is dan: ‘waar kun je jezelf niet realiseren?’. 

Emoties in je DNA is wetenschappelijk bewezen

En dan ga ik nog een stapje verder. Emoties zitten niet alleen in je hoofd, maar in iedere cel in je DNA. Dat is wetenschappelijk aangetoond. In een vogelvlucht kun je op deze manier zien, dat je lijfelijke ziekte een emotionele oorsprong kan hebben. 

Een homeopathisch middel kan deze ‘strijd’, dit innerlijke conflict oplossen. Een homeopathisch middel is puur energetisch. Van alle middelen zijn beschrijvingen beschikbaar, die weergeven welk innerlijk conflict met het middel opgelost kan worden.