Je hebt buikpijn of darmklachten en zoekt naar een natuurlijke oplossing

Inhoud van dit artikel

Je hebt buikpijn of darmklachten en zoekt naar een natuurlijke oplossing. Wellicht kan klassieke homeopathie je helpen? Klassieke homeopathie is een oude holistische geneeswijze (1796), waarbij je op een natuurlijke manier echt kunt herstellen. Homeopathische middelen zijn er voor allerlei klachten, zowel acute klachten als chronische. 

Klassieke homeopathie voor buikpijn en darmklachten

Homeopathie heeft om te beginnen als uitgangspunt dat je jezelf prima kunt herstellen. Iedereen heeft van nature een sterke levenskracht die voor een perfecte balans kan zorgen. Homeopathie maakt gebruik van die lichaamseigen kwaliteit. Je lichaam heeft unieke kwaliteiten om zichzelf te herstellen. Je ziet het bijvoorbeeld mooi bij: 

 • diarree of overgeven dat eenmalig is om de bacterie of virus snel op te ruimen,
 • wondjes die vanzelf genezen,
 • pijn die vanzelf weer wegtrekt
 • kortdurende koorts dat nodig is om een virus of bacterie weg te werken door temperatuursverhoging 
 • andere klachten of symptomen die vanzelf weer verdwijnen

Gaat je klacht niet vanzelf over, of te langzaam?

Als je buikpijn maar niet overgaat, dan stimuleert een natuurlijk homeopathisch middel je lichaam om zichzelf weer te gaan herstellen en maakt gebruik van het zelfherstellende vermogen oftewel levenskracht van het lichaam.  

Het zorgt bij chronische klachten niet voor een ‘Quick fix’ van een orgaan, maar voor een ‘Real fix’ van je hele lijf (lichaam & geest), waarbij rekening wordt gehouden met de oorsprong. Als je rekening kunt houden met de oorsprong, dan kunnen klachten of ziekte echt verdwijnen. Bij acute klachten is meestal wel sprake van een ‘Quick fix’ en dat kan ook.

Het mooie van deze geneeswijze is, dat het op natuurlijke manier met je lichaam mee beweegt en niet belastend is. Na inname gaat je lijf zich als het ware resetten. Een homeopathisch middel zorgt voor een nieuwe interne balans. Je zorgt daarmee tegelijk voor een goede weerstand of een gezond immuunsysteem. Op de pagina ‘homeopathie‘ kun je meer lezen over deze prachtige natuurlijke geneeswijze. 

Homeopathische middelen voor buikpijn

buikpijn darmklachten buikklachten homeopathisch middelEr zijn veel homeopathische middelen voor buikpijn of darmklachten. Het is de kunst en kunde van de homeopaat om het best passende middel voor jou uit te zoeken. Het is echt maatwerk

Ik schreef al dat bij de keuze van een homeopathisch middel rekening kan worden gehouden met de oorsprong. Dat houdt ik dat ik je ga vragen wat er in je leven gaande is of was, wat mogelijk buikpijn geeft. Wellicht was er iets bij je ouders of voorouders gaande. Ook dat kan bij jou nog aanleiding geven tot buikpijn. Uiteraard ga ik je voedingsmiddelen na, allergiën, overgevoeligheden, stress (maar algemene stress is niet voldoende – het gaat erom wat jou mogelijk stress of spanning geeft). Ook vraag ik naar je ontlasting. Wellicht is er onderzoek gedaan. Ik ben benieuwd naar de uitkomsten. 

Niet alleen buikpijn, maar ook bijkomende klachten

Meestal is buikpijn niet de enige klacht, maar wel de belangrijkste. Bijkomende klachten kunnen zijn:

 • depressie (al dan niet matig)
 • boosheid 
 • angsten
 • huidklachten
 • blaasklachten
 • hoofdpijn 
 • hartkloppingen
 • hoge bloeddruk
 • nierstenen
 • allergie
 • longklachten
 • wratten

Consult voor acute buikpijn

Als je buikpijn er zo nu en dan is, of het is de eerste keer dat je er zo’n last van hebt, dan kun je een afspraak maken voor een acuut consult. Dit consult hoeft doorgaans niet zo lang te duren, doordat je klacht er nog maar kort is. De oorzaak of oorsprong is meestal wel duidelijk of kan gemakkelijk gevonden worden. Er is nog niet veel behandeld met medicijnen en daardoor zijn de symptomen van je klacht heel duidelijk te zien. Een consult voor een acute klacht kan mede kort duren, doordat je jezelf goed kunt voorbereiden. Ik heb een formulier gemaakt, dat je helpt bij je voorbereiding. Ik stuur het je toe als je een afspraak maakt voor een acuut consult.

Een chronische ziekte is feitelijk een onjuist behandelde acute klacht

Consult voor chronische buikpijn

Chronische buikpijn is een buikpijn waar je regelmatig of al langer last van hebt. Er is al meer gedokterd, Als je buikpijn of darmklacht chronisch is, dan is een intake of consult nodig van ongeveer 1 – 1,5 uur. Er zijn veel homeopathische middelen voor buikpijn. Het is de kunst en de kunde van de homeopaat om het juiste middel voor jou uit te zoeken. Het homeopathische middel moet namelijk zoveel mogelijk passen bij de buikpijn zoals jij die hebt. Klassieke homeopathie is maatwerk. Als het middel niet perfect bij jou past, dan helpt het niet.

Ook ligt de oorzaak of oorsprong minder voor de hand dan bij een acute klacht, er is meer gedokterd en de klacht bestaat langer. Daardoor moeten alle gegevens door mij op een rijtje worden gezet in het consult en eventueel later worden bestudeerd. 

Als homeopaat ben ik gespecialiseerd in het onderzoeken van de mogelijke oorsprong of oorzaak en het zien van verbanden. Ik heb daar veel ervaring mee en studie naar gedaan. Ik vraag mij altijd af ‘wat is er dat je ziek maakt?’Je kunt hier meer lezen over oorzaak of oorsprong.

Wandelconsult voor chronische buikpijn

Als je het prettiger vindt, kunnen we een wandelconsult afspreken. We wandelen 2 uur in de natuur in de omgeving van Holten. Alleen de omgeving al staat garant voor een goed en ontspannen gesprek.

Holistische benadering van je buikpijn

Holistisch is een manier van kijken naar ziekte en gezondheid, waarbij ziekte of klachten in een context wordt geplaatst. Zowel lichaam als geest wordt in beschouwing genomen, evenals je levensloop. Ziekte staat meestal niet op zichzelf, maar in een bepaald verband. We bekijken daarom niet slechts één orgaan, maar het samenspel van dit orgaan met andere organen en uiteindelijk de hele mens. Het is de kunst en kunde van de homeopaat om dat verband te zien. Aan het type klacht kan ik meestal al afleiden wat er mogelijk aan de hand is geweest in de levensloop bezien.

De gebruikelijke gedachte is, dat buikklachten normaal gesproken gaan over slechte vertering, een virus of een bacterie. Dat is doorgaans de reguliere gedachte. Maar dat is lang niet altijd (alleen) het geval! Ik bekijk bekijk je buikklachten in breder perspectief en daardoor kan klassieke homeopathie je mogelijk wel helpen. 

De holistische manier van werken, houdt ook rekening met de achterliggende oorzaak van je buikpijn. En dat kan van alles zijn heb ik de afgelopen jaren geleerd; voor iedereen kan de oorzaak of oorsprong anders zijn. Daardoor kunnen verschillende mensen met dezelfde klacht ieder een ander homeopathisch middel krijgen.

Op pagina ‘herstel de balans van de darmen‘ schrijf ik over de darmnosoden die ik veel inzet voor homeopatische verlichting van buikpijn. ‘ 

Er is nauwelijks iets bekend over de mogelijkheden en de inzetbaarheid van homeopathie en dat zou ik graag veranderen.

Op deze websites kun je ook mooie informatie vinden over homeopathie: 
https://www.hahnemann.nl/content/Downloads_Zelfgenezing.html
https://www.hahnemann.nl/content/Downloads_Helende_wegwijzers.html
En in deze winkel vind je mooie boeken over homeopathie: https://www.merlijnboekhandel.nl

Verschil homeopaat en drogist

Een middel van een homeopaat is precies afgestemd op jou en de kenmerken van jouw klacht of ziekte. Het is maatwerk! Een middel van een drogist is een algemeen middel, dat doorgaans helpt voor je klacht. Het is samengesteld uit verschillende middelen om de kans te vergroten dat het voor jou helpt. Echter, als jouw middel er niet tussen zit, helpt het niet. Een middel van een homeopaat is krachtiger en werkt dieper dan een middel van een drogist.

Twijfel je nog of homeopathie iets voor je is?

Als je nog niet zeker weet of homeopathie iets voor je is, kun je een kijkje nemen op de pagina ‘kan ik je helpen?‘ Je vind op deze pagina:

 • video’s over homeopathie
 • info-avonden die ik organiseer om kennis te maken met homeopathie en met mij
 • informatie over de Mini cursus Praktische Homeopathie die je kunt volgen
 • de mogelijkheid voor een proefconsult

Contact

Natuurlijk kun je ook contact met me opnemen. Je mag me altijd bellen (06 12 868 112) en ik vind het oprecht fijn als je vragen hebt!

Ik heb geen telefonisch spreekuur. Mocht ik in gesprek zijn, dan krijg je automatisch mijn voicemail. Als je inspreekt bel ik je zo mogelijk dezelfde dag nog terug. 

Op de volgende pagina vind je mijn contactgegevens: ga naar contact. Je kunt ook mijn contactformulier hieronder gebruiken.

Contactformulier

Je gegevens zijn bij mij veilig volgens AVG. Ik verkoop ze niet en gebruik het niet voor commerciële doeleinden. Ook krijg je niet automatisch mijn nieuwsbrief, tenzij je daarvoor inschrijft. 

Ik wil graag – maak hieronder je keuze: