Wat zijn homeopathische middelen?

Homeopathische middelen geven je eigen aangeboren systeem van zelfherstel een prikkel, waardoor je lichaam weer gaat doen, wat het eigenlijk al kan; jezelf herstellen. Dat kun je vertalen als; herstellen van binnen uit, waardoor homeopathie een stimulerende geneeswijze is.

Bij ziekte of klachten is je eigen systeem van zelfherstel als het ware ‘geblokkeerd’, waardoor het je lichaam niet meer lukt om zichzelf te herstellen. Homeopatische middelen zorgen ervoor dat deze blokkade wordt opgelost, waardoor je lichaamseigen herstelsysteem jezelf weer kan herstellen. 

Het resultaat is herwinning van je lichaamseigen natuurlijke balans, zowel lichamelijk als geestelijk.

Hoe worden homeopathische middelen gemaakt?

hoe wordt een homeopathisch middel gemaakt?

Homeopathische middelen worden gemaakt door verwrijving, verdunning en ritmisch schudden en wordt ‘potentiëren‘ genoemd. 

 

Op de afbeelding zie je een vijzel staan, die gebruikt wordt voor de verwrijving van de oorspronkelijke stof. Het verwrijven is een langdurige en specifiek beschreven procedure voor dynamiseren van de oorspronkelijke. Na de verwrijving wordt er verdund met water en alcohol in vaststaande verhoudingen. Ook deze procedure is nauwkeurig beschreven. Bij het verdunnen wordt er tevens ritmisch geschud. Vroeger ging het schudden via schudslagen op een boek, maar tegenwoordig gaat het meestal machinaal. 

Video over de bereiding van homeopathische middelen

Helios in Engeland maakt heel veel homeopathische middelen. Zij hebben onderstaande video gemaakt. Voor Brexit kocht ik hier mijn middelen. Ook de Hahnemann apotheek in Nederland is een gespecialiseerde apotheek en Remedia in Oostenrijk heeft vooral de specialere middelen. 

Wat is de werking van homeopathische middelen

Homeopathische middelen verlenen hun werking aan het potentiëren. Potentiëren is een mooi woord voor het dynamisch maken van een middel. Door het dynamisch te maken komt de energetische blauwdruk van de oorspronkelijke stof naar voren. De precieze werking is nog niet vastgelegd met de huidige stand van de wetenschap, maar het is wel merkbaar als je zelf gaat potentiëren doordat je dan de energie van het middel voelt. In het Engels noemen we dit verschijnsel van het voelen met een mooi woord ‘proven’.

Het ‘proven’ is eigenlijk het ontdekken welke symptomen (lichamelijk en geestelijk) het middel kan herstellen. Ieder homeopathisch middel is ‘geproved’ en het wordt gedaan in een gecontroleerde groep deelnemers. De ene helft krijgt een placebo en de andere helft het middel. De tester weet niet wie het placebo krijgt of het middel. De test wordt door mensen gedaan. (Er worden dus geen dieren bij betrokken)

Het experiment van Masuru Emoto

Ook interessant in het kader van ‘energetische blauwdruk‘ is het experiment van Masuro Emoto. Een etiket met het woord ‘liefde’ laat heel andere watermoleculen zien dan het etiket met het woord ‘haat’. Er staan een aantal filmpjes op YouTube. Ik heb deze uitgezocht, maar voel je vrij om zelf ook te zoeken. Dit is mijn keuze: https://www.youtube.com/watch?v=73c2JhR8wtI

Onterecht commentaar van critici over homeopathische middelen

Critici leveren onterecht commentaar over homeopathische middelen. Zij stellen dat er niets meer van de oorspronkelijke stof in zit en dus het niet kan werken! Deze gedachte komt uit de reguliere wetenschap. Wat deze critici niet weten, is dat middelbereiding niet alleen door verdunning gebeurt, maar tevens door verwrijving en op een speciale manier ritmisch schudden. 

Onderstaand YouTube filmpje verduidelijkt ook waarom het commentaar van de critici onterecht is. De spreker is Rajan Sankaran. Sankaran is een ‘groot’ homeopaat en geeft les over de hele wereld. 

De normen voor bereiding van homeopathische middelen

Homeopathische middelen zijn bereid volgens een homeopathisch fabricageprocédé, dat beschreven staat in de Europese Farmacopee, of in een officiële door deze lidstaten gebruikte homeopathische farmacopee. Deze homeopathische bereiding wordt uitgevoerd op homeopathische grondstoffen. Voor deze groep geneesmiddelen staan specifieke eisen voor kwaliteit en veiligheid in de Geneesmiddelenwet

Een deel van deze eisen is specifiek voor het homeopathisch karakter van het geneesmiddel, maar voor een niet onaanzienlijk deel berust de kwaliteitsbeoordeling op dezelfde standaarden die gelden voor niet-homeopathische geneesmiddelen. De consument krijgt zo de garantie dat hij een veilig homeopathisch product krijgt van constante kwaliteit. 

Homeopathische middelen zijn 100% natuurlijk

Alle homeopathische middelen zijn 100% natuurlijk en zijn ondermeer afkomstig van planten, dieren, mineralen (ook edelstenen), producten van menselijke afkomst (denk aan middelen van moedermelk, placenta, vernix). Alle middelen hebben hun eigen toepassing. Er zijn ca 8.000 klassiek homeopatische middelen voor allerlei klachten, ziektes of aandoeningen. Zowel lichamelijk als psychisch. En zowel acuut als chronisch. In mijn blog schrijf ik over diverse homeopathische middelen. 

6 jaar studie + heel veel nascholing om de middelen te leren

In de basis is er een studie van 6 jaar nodig om de belangrijkste 100 klassiek homeopathische middelen te kennen, maar het blijft een levenslange studie om de overige 7.900 homeopathische middelen te leren kennen en goed te doorgronden. 

Blog over homeopathische middelen

In mijn blog schrijf ik over groepen homeopathische middelen. Je kunt daardoor leren hoe homeopathie werkt en wat de mogelijkheden zijn. Dit is de link: blog

Laten we kennismaken

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, de mogelijkheden bekijken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is, wat je allemaal al hebt gedaan en waar je vastloopt.  

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jeZelf is 45 minuten en bedraagt €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar. (check hiervoor je zorgpolis).