Wat zijn een homeopathische middelen?

Homeopathische middelen geven je eigen systeem van zelfherstel een prikkel, waardoor je lichaam weer gaat doen, wat het eigenlijk al kan; jezelf herstellen. Dat kun je vertalen als; herstellen van binnen uit. Daardoor is homeopathie een stimulerende geneeswijze.

Bij ziekte of klachten is je eigen systeem van zelfherstel als het ware ‘geblokkeerd’. Het lukt je lichaam niet meer om zichzelf te herstellen. Homeopatische middelen zorgen voor een deblokkade van je lichaamseigen herstelsysteem. Na inname van de middelen gaat je lichaam als vanzelf weer aan het werk om zichzelf te herstellen. Hoe mooi is dat! 

Het resultaat is herwinning van je lichaamseigen natuurlijke balans, zowel lichamelijk als geestelijk; De ziekte of klacht kan verdwijnen. 

Hoe worden homeopathische middelen gemaakt?

hoe wordt een homeopathisch middel gemaakt?

Homeopathische middelen worden gemaakt door verwrijving, verdunning en ritmisch schudden. Dit wordt ‘potentiëren‘ genoemd. 

 

Op de afbeelding zie je een vijzel staan, die wordt gebruikt voor de verwrijving van de oorspronkelijke stof. Het verwrijven is een langdurige en specifiek beschreven procedure. Na de verwrijving wordt er verdund met water en alcohol in vaststaande verhoudingen. Ook deze procedure is nauwkeurig beschreven. En bij het verdunnen wordt er tevens ritmisch geschud. Vroeger ging het schudden via schudslagen op een boek. Tegenwoordig gaat het meestal machinaal. 

Video over de bereiding van homeopathische middelen

Helios in Engeland maakt heel veel homeopathische middelen. Voor Brexit kocht ik hier mijn middelen. 

Wat is de werking van homeopathische middelen

Homeopathische middelen verlenen hun werking aan het potentiëren. Potentiëren noemen we ook wel dynamisch maken. Door het dynamisch maken komt de energetische blauwdruk van de oorspronkelijke stof naar voren. Hoe dat precies werkt is nog niet vastgelegd met de huidige stand van de wetenschap. Wel is het merkbaar als je zelf gaat potentiëren. Je voelt dan de energie van het middel. Dat noemen we ‘proven’. Het proven is het eerste wat met homeopatische middelen gedaan wordt, want daardoor weten we waarvoor we ze in kunnen zetten. Homeopatische middelen hoeven niet getest worden op dieren.  

Het werk van Masuro Emoto is ook interessant

Ook interessant in het kader van ‘energetische blauwdruk’ is het experiment van Masuro Emoto. Een etiket met het woord ‘liefde’ laat heel andere watermoleculen zien dan het etiket met het woord ‘haat’. Er staan een aantal filmpjes op YouTube. Ik heb deze uitgezocht, maar voel je vrij om zelf ook te zoeken. Dit is mijn keuze: https://www.youtube.com/watch?v=73c2JhR8wtI

Onterecht commentaar van critici over homeopathische middelen

Critici leveren onterecht commentaar over homeopathische middelen. Zij stellen dat er niets meer van de oorspronkelijke stof in zit en dus het niet kan werken! Deze gedachte komt uit de reguliere wetenschap. Wat deze critici niet weten, is dat middelbereiding niet alleen door verdunning gebeurt, maar tevens door verwrijving en op een speciale manier ritmisch schudden. 

Onderstaand YouTube filmpje verduidelijkt ook waarom het commentaar van de critici onterecht is. De spreker is Rajan Sankaran. Sankaran is een ‘groot’ homeopaat en geeft les over de hele wereld. 

De normen voor bereiding van homeopathische middelen

Homeopathische middelen zijn bereid volgens een homeopathisch fabricageprocédé, dat beschreven staat in de Europese Farmacopee, of in een officiële door deze lidstaten gebruikte homeopathische farmacopee. Deze homeopathische bereiding wordt uitgevoerd op homeopathische grondstoffen. Voor deze groep geneesmiddelen staan specifieke eisen voor kwaliteit en veiligheid in de Geneesmiddelenwet. 

Een deel van deze eisen is specifiek voor het homeopathisch karakter van het geneesmiddel, maar voor een niet onaanzienlijk deel berust de kwaliteitsbeoordeling op dezelfde standaarden die gelden voor niet-homeopathische geneesmiddelen. De consument krijgt zo de garantie dat hij een veilig homeopathisch product krijgt van constante kwaliteit. 

Homeopathische middelen zijn 100% natuurlijk

Alle homeopathische middelen zijn 100% natuurlijk en zijn ondermeer afkomstig van planten, dieren, mineralen (ook edelstenen), producten van menselijke afkomst (denk aan middelen van moedermelk, placenta, vernix). Alle middelen hebben hun eigen toepassing. Er zijn ca 8.000 klassiek homeopatische middelen voor allerlei klachten, ziektes of aandoeningen. Zowel lichamelijk als psychisch. En zowel acuut als chronisch. 

6 jaar studie + heel veel nascholing om de middelen te leren

In de basis is er een studie van 6 jaar nodig om de belangrijkste 100 klassiek homeopathische middelen te kennen. Maar het blijft een levenslange studie om de overige 7.900 homeopathische middelen te leren kennen en goed te doorgronden. 

Gerelateerde berichten over homeopathische middelen

edelstenen en homeopathie
Edelstenen

Edelstenen en homeopathie

Stollingsgesteenten en primaire mineralen Helpen bij situaties in het leven die een grote uitdaging vormen. Ze zullen de noodzakelijke groeiprocessen bevorderen en helpen bij ziekten

Lees verder »

Spreekt het je aan?

Reserveer online

Geef je eigen mogelijkheden aan.

Meer informatie

Ik houd van vragen! Stel ze gerust.