Matridonials: een groep homeopathische middelen van materiaal van de moeder

matridonials: homeopathisch middel van menselijk materiaal

Deel dit bericht

Homeopathie heeft hele mooie maar onbekende homeopathische middelen, waarmee allerhande ziektes of klachten kunnen worden hersteld. Ze zijn niet vrij verkrijgbaar bij de drogist of apotheek en kunnen alleen deskundig worden voorgeschreven door een klassiek homeopaat die ermee bekend is. Via deze blog wil ik je graag met een groep homeopathische middelen bekend maken. 

Matridonials: producten van de moeder

Een groep homeopathische middelen heet ‘matridonials’. Het zijn homeopatische middelen die gemaakt worden van producten van de moeder in wording. Neem nou het feit hoe bijzonder het is dat de eitjes van een meisje zich al ontwikkelen als de moeder nog in de baarmoeder van haar moeder zit?! En hoe bijzonder is het, dat van stoffen en weefsels van de moeder en de foetus homeopathische middelen gemaakt zijn. Het zijn: placenta, navelstreng, vernix (huidsmeer) en vruchtwater, moedermelk, oxytocine en folliculinum. 

Een korte beschrijving van de matridonials

 • Placenta. Deze matridonial gebruiken we bij de zoektocht naar onszelf. Het brengt ons verder met haar ‘voeding’ en helpt ons achterlaten wat we niet meer nodig hebben. We kunnen het gebruiken voor bijvoorbeeld: dysmenorroe, onvruchtbaarheid, eetstoornissen, schade na vaccinatie, ademhalingsproblemen, autisme/ asperger, allergieën, diep oud verdriet, baby’s geboren met keizersnede, baby’s geboren met tangverlossing, IVF baby’s, voorliggende placenta en nog veel meer. 
 • Navelstreng. Deze matridonial leert ons te zien en te waarderen voor wie we werkelijk zijn. Oude foute berichten, verhalen, emoties loslaten. Loslaten en terugvinden van onze puurheid; voordat de verwonding plaatsvond.  Onze eigen identiteit waarderen en daarmee kunnen mixen met de buitenwereld. Oud verdriet er laten zijn en je lichaam accepteren. Om weer te her-verbinden met ons innerlijk kind. Om te leren weer plezier te hebben – een gevoel van avontuur en verwondering. We kunnen het inzetten voor: een gebroken hart, verlies van libido, angst voor intimiteit, verlies van zelfwaarde, bij het niet waarderen van je lichaam, gevoel misvormd te zijn, bij bindingsproblemen, postnatale depressie, premenstrueel syndroom, haaruitval, gezwollen ogen, tintelende lippen, asthma, andere vormen van ademhalingsproblemen, hartkloppingen, tintelende handen en benen, verdoofd gevoel in benen.
 • Vernix. Het maakt het mogelijk in contact te blijven met de buitenwereld, zonder erdoor overwelmd te worden. Te weten wat je eigen gevoelens zijn en die van de ander, zonder ze te verwarren. Waarvoor kunnen we het nog meer inzetten: het gevoel onbeschermd te zijn en daardoor kwetsbaar, hypergevoelig, behoeftig en aanklampend zijn. Het gevoel aangevallen te worden en daardoor: overstemd door de omgeving, allergieën, ziekte door omgevingsfactoren, chronische vermoeidheid. Geen idee hebben wie ze Zelf zijn en daardoor mentale chaos, gemakkelijk afgeleid, geen band met eigen gevoel. 
 • Vruchtwater. Deze matridonial maakt het veilig voor ons om dingen te gaan ontdekken, die tot nu toe onbegrijpbaar waren. We kunnen het bijvoorbeeld gebruiken voor: zwangerschappen waarbij te weinig vruchtwater is. Als er meconium in het vruchtwater is. Als een van de twee vruchtjes overlijdt in de baarmoeder. Voor longontsteking als er een gevoel van verdrinken is. En voor koliek. Wratten, symptomen aan de baarmoeder, niet meer de oude sinds abortus. Maar ook om oud verdriet vrij te laten. 
 • Moedermelk. Deze matridonial gebruiken we als het van toepassing is dat iemand zich niet thuis voelt in zijn of haar lichaam. Het leven oppakken lukt daardoor niet zo goed. Ook in nauw contact zijn met anderen is lastig. Zonder goede hechting is er geen veiligheid in de wereld. Het neemt ook de angst weg niet genoeg te hebben. Ook komen we hier verlangens / verslavingen tegen. Depressies, ADD, autisme. Het gaat over verbinding, aansluiting, empathie en een gevoel erbij te horen. 
 • Oxytocine. Dit is een belangrijk homeopathisch middel als de geboorte is opgewekt door een weeënopwekker (oxytocine). Normaal gesproken werken hormonen in een regulatiesysteem, maar bij een opgewekte geboorte worden grote hoeveelheden oxytocine toegediend buiten het natuurlijke regulatiesysteem om. Klachten die daaruit voortvloeien en dus ook met homeopathie behandeld kunnen worden zijn: een baby die niet goed drinkt, als de baby extreem rusteloos en slapeloos is. Ook voor moeders na een keizersnede, die geen rust kunnen vinden, slapeloos zijn en zich moeilijk kunnen verbinden met de baby. Het middel gaat ook over connectie. Het werkt ook voor mensen die teleurgesteld zijn in hun liefdes leven en geen connectie kunnen maken. Ook voor mensen die het niet fijn vinden om aangeraakt te worden, en die geen connectie kunnen maken met anderen. Daarnaast voor dementie, jonge mensen met weinig zelfvertrouwen en erge paniekaanvallen. 
 • Folliculinum. Deze matridonial is gemaakt van menselijk oestrogeen. Het speelt een rol in het ‘vergeten van onszelf’ – wie we daadwerkelijk zijn. En daarmee ook in het belangrijker vinden van anderen. Ook heeft het connectie met ons adrenaline systeem. Daarmee speelt het een grote rol in stress stormen. Niet geleerd ‘nee’ te zeggen. Hebben geen gevoel voor hun eigen autonomie. Dit middel geeft kracht om wel ja te zeggen, om weer terug jezelf te worden

Wat kunnen deze 'matridonials' voor je gezondheid betekenen?

 • Als je klachten hebt rondom zwangerschap (niet zwanger kunnen worden, miskramen, problemen met de placenta), maar ook 
 • bij diverse menstruatieklachten 
 • bij problemen rondom voedselinname en/of voedselopname
 • als er verslavingen in het spel zijn
 • het ervaren van diep verdriet, 
 • als er een baby gestorven is in de baarmoeder, 
 • als je vastloopt in je ontwikkeling en op zoek bent naar je identiteit
 • bij een wens voor meer zelfwaarde en willen herverbonden tot datgene wat echt belangrijk is
 • ze kunnen helpen bij gronding / aarding
 • als je geen grenzen voelt en je jezelf alsmaar weggeeft
 • als je het gevoel hebt dat je er niet bijhoort
 • heel veel spijt voelt, zonder reden
 • en nog meer zoals je hierboven bij de beschrijving van de matridonials kunt lezen. 
 

Voor (hoog)sensitieve mensen

Ik pas de matridonials veel toe bij hoogsensitieve mensen. Neem alleen al het symbolische witte laagje (vernix) dat de baby als bescherming om zich heeft. Je leert bescherming te ervaren en gaat dat vervolgens zelf doen. Het stopt je dingen op te zuigen als een spons en maakt je meer een spiegel. Het stopt je te laten verdrinken in emoties. 

Ook bij bovenstaande punten worden kenmerken genoemd waar sensitieve mensen veel hinder van ondervinden. Echter niet alleen (hoog)sensitieve mensen. Het zijn thema’s waar iedereen onder ons mee kan worstelen. 

Hoe gaat een matridonial voor je werken?

Als je in je leven veel hinder ondervindt van een of enkele van bovengenoemde gevoelens, dan zal een matridonial dit gevoel neutraliseren. Mogelijk helpt het je om wel zwanger te worden, minder hinder te ondervinden van je menstruatieklachten, het vinden van je identiteit, enzovoort. 

Een homeopathisch middel werkt alleen als het heel goed bij je past. 

Welke matridonial past bij jou?

In consulten is het belangrijk je ’triggers’ te onderscheiden. Waardoor wordt jij getriggert in je leven. Mijn specialisatie is om algemene duidingen van triggers preciezer te maken en je naar je eigen kern te leiden. Als het middel bij jouw kern past, gaat het je heel diep helpen. 

Homeopathisch middel

Een homeopathisch middel werkt alleen als het op een aantal fronten heel goed bij je past. Het is bijna onmogelijk om een voorschrift voor jezelf te doen. Ogen kunnen zichzelf niet zien is daarvan een mooie uitdrukking. 

Je kunt ook herstellen via bewustwording. Het werkt eigenlijk precies hetzelfde als een homeopathisch middel. Als je je eigen bewustzijn op je pijnplek kunt richten, dan verdwijnt alle ongemak! 

Onder de volgende link kun je meer lezen over een homeopathisch middel

Wat is het resultaat van een matridonial?

 • Je trigger(s) waar je in je leven telkens tegen aan loopt verdwijnen.
 • Daardoor kom je in evenwicht en kun je vrijer leven en gaan doen wat je eigenlijk wilt.
 • Bovendien raak je je ballast kwijt.
 • Relaties veranderen als jij verandert. Niet alleen privé, maar ook op je werk en elders. 

Met homeopathie bereik je een grotere interne geneeskracht. Je wordt geneeskrachtiger; zowel fysiek als mentaal. 

Wil jij dat ook? Kom dan kennismaken 👇 (onderaan de pagina)

matridonials: homeopathisch middel van menselijk materiaal

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is en wat je allemaal al gedaan hebt en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf voor deze afspraak is 45 minuten en €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar (check hiervoor je zorgpolis).

Monique Eggink
× Stel je vraag