Edelstenen en homeopathie

edelstenen en homeopathie

Deel dit bericht

Edelstenen en homeopathie zijn nauw met elkaar verbonden! Ik ontdek het pas na 10 jaar een homeopathische praktijk te hebben gedraaid! Er gaat een nieuwe wereld voor me open. Een prachtige wereld, waar ik me sterk mee verbonden voel. Ik wist tot nu toe nog niet dat er zoveel homeopathische middelen van edelstenen zijn gemaakt. En wat een mooie middelen zijn het! Het zijn zeer diep werkende middelen, met name voor processen die doorgemaakt worden. 

Er is een uitgebreide studie nodig, om alle kristallen te doorgronden. Alle kristallen hebben een eigen structuur. Iedere structuur vormt een levenswijze. Ieder maand bestudeer ik een structuur. De studie per structuur start voor mij met een Zoom-les van een Peter Tumminello. Hij is een Australische homeopaat en kristaldeskundige. Een 40-tal homeopaten over de hele wereld nemen ook aan deel aan deze lessen. 

Voor de bereiding van een homeopathisch middel, wordt de steen helemaal heel gelaten. De stenen die gebruikt zijn, zouden als juwelen gedragen kunnen worden vanwege hun schoonheid, kleur en zeldzaamheid.

De basiswerking van de edelstenen staat hieronder:

Stollingsgesteenten en primaire mineralen

Helpen bij situaties in het leven die een grote uitdaging vormen. Ze zullen de noodzakelijke groeiprocessen bevorderen en helpen bij ziekten die typisch optreden in dit soort situaties.

Sedimentgesteenten en secundaire mineralen

Maken het ons gemakkelijker om deze vorming gebaseerd op aangeleerde verbanden, overtuigingen en pijnlijke ervaringen te herkennen, ons er bewust van te worden en ons er vervolgens van te ontdoen. Ze helpen ons zelf opnieuw te oriënteren, nieuwe ervaringen vanuit een nieuw gezichtspunt te bekijken en strategie te ontwikkelen die beter passen bij onze huidige situatie. Op deze manier worden onze innerlijke behoeften gemakkelijker in harmonie gebracht met de eisen van onze omgeving. Stress en spanning verdwijnen en de harmonie wordt hersteld, waardoor alle ziekten die hun oorzaak vinden in conflict met onze omgeving zullen worden genezen. In alle situaties waarin we een conflict met onze omgeving of medemensen hebben, ongeacht of die actueel is of al lang geleden. Zij bevorderen genezing van alle ziekten die ontstaan door dergelijke conflicten of het vermijden ervan.

Metamorfe gesteenten en tertiaire mineralen

Stimuleren ons innerlijke transformatieproces. Ze bevorderen kritische zelfreflectie en helpen ons in te zien en te begrijpen welke dingen in ons leven niet van blijvend belang zijn en waaraan we een eind moeten maken, omdat het ons ontevreden maakt. Het geneest ziekten die ontstaan door angst om dingen los te laten, in het niet doorvoeren van noodzakelijke veranderingen, of in een levensstijl die niet langer zinvol is. Ze stimuleren en bespoedigen de genezing van alle ziekten die hun oorzaak vinden in innerlijke conflicten.

In de toekomst zal ik nog meer schrijven over edelstenen en homeopathie. Houdt mijn blog in de gaten.

Edelstenen en homeopathie

bron: Michael Gienger – Handboek geneeskrachtige stenen – uitgever Altamira, 6e druk 2017

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is en wat je allemaal al gedaan hebt en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf voor deze afspraak is 45 minuten en €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar (check hiervoor je zorgpolis).

Monique Eggink
× Stel je vraag