Natuurlijke behandeling van ADHD

 

Sinds 2015 heb ik me gespecialiseerd in de natuurlijke behandeling van ADHD. Aanleiding was het toenemend aantal cliënten met ADHD in mijn praktijk. Voor ADHD pas ik de behandeling toe van de Zwitserse arts en homeopaat Dr. Heiner Frei. Hij heeft veel ervaring en succes met de homeopathische behandelingen van kinderen met ADHD. In zijn praktijk heeft hij jaarlijks 600 kinderen met ADHD. Ouders komen met hun kind uit heel Zwitserland en hij krijgt veel verwijzingen van reguliere artsen. Zijn succesvolle aanpak is bovendien wetenschappelijk getoetst. Je kunt hier meer lezen over zijn  wetenschappelijk onderzoek. 

Natuurlijke medicatie voor ADHD

De homeopathische middelen voor ADHD zijn allemaal gemaakt van natuurlijke materialen. Ze hebben geen bijwerking en je ervaart geen rebound effect ieder dag. Je kunt hier meer lezen over natuurlijke medicatie voor ADHD.

Speciale vragenlijst voor ADHD

Heiner Frei heeft een speciale vragenlijst ontwikkeld, die speciaal de onder- of overprikkeling uitvraagt.  De vragen hebben vooral betrekking op je gevoeligheid voor zintuigelijke prikkels (zien, horen, voelen (tast), ruiken, proeven (smaak), beweging en evenwicht). Bij het eerste consult leg ik de vragenlijst uit en geef ik je de vragenlijst mee, zodat je thuis rustig over de vragen na kunt denken. Hoe beter je erover nadenkt, hoe preciezer je de lijst in kunt vullen. Hoe beter je het ‘huiswerk’ doet, hoe beter ik een middel op maat voor je kan bepalen.

Is het ADHD, hoogsensitiveit of overgevoeligheid?

Het blijkt in mijn praktijk, dat lang niet iedere cliënt die de diagnose ADHD krijgt, ook daadwerkelijk ADHD heeft. Er kan ook sprake zijn van hoogsensitiviteit en de reactiviteit die daaruit voortvloeit of overgevoeligheid (prikkelgevoeligheid) die kan ontstaan door diverse oorzaken, waardoor men ‘druk’ wordt. 

Bij de reguliere artsen is hierover nog weinig bekend, dus regulier kan nog niet op een andere manier naar de ADHD-achtige kenmerken gekeken worden. Bij het intakegesprek bespreken we daarom of er sprake zou kunnen zijn van hoogsensitiviteit of overgevoeligheid.  Lees hier meer over het onderscheid tussen ADHD en hoogsensitiviteit. 

Traject, kosten en vergoeding

Je komt ongeveer zes keer bij me voor intake (1x), middel bepalen (1x) en opvolging van het middel (4x voor de vier potenties afzonderlijk). Daarna kun je zelfstandig verder met de middelen die je thuis krijgt. Het eerste middel krijg je van mij en de opvolgende middelen bestel ik voor je bij de Hahnemann apotheek. De kosten van deze middelen bedragen ca. €60 totaal. Tijdens en na de behandeling mag je altijd contact met me opnemen.

Na verloop van tijd kun je Ritalin, Concerta, Medikinet, Equisym of Strattera langzaam af gaan bouwen in overleg met je arts.

De consultkosten bedragen voor het hele traject totaal ca. €400 minus €320 als je aanvullend verzekerd bent.

Resultaat van de behandeling

Van een groep van 80 kinderen met ADHD reageerden binnen 5 maanden 84% aanzienlijk op de homeopathische behandeling. 16% Vertoonde geen respons. Klassieke homeopathie geeft betere resultaten in de behandeling bij ADHD dan geneesmiddelen met methylfenidaat, zoals Ritalin en Concerta. 

Heiner Frei geeft op zijn website een overzicht van het resultaat. Je kunt het hier lezen. Na een periode van 5 jaar is onderzocht hoe het de cliënten ging. Het blijkt dat 75% van de mensen met ADHD goed behandeld kan worden met homeopathie alleen. Voortgezette behandeling met homeopathie geeft het beste resultaat. Maar zelfs als de behandeling met homeopathie is gestopt geeft het een verbetering van de ADHD symptomen van 50%. 

natuurlijke medicatie adhd

Ervaring cliënten

Mijn cliënten vertellen dat ze minder overprikkeld raken en van nature rustiger kunnen reageren. Ze komen meer in balans en leren zichzelf omgaan met prikkels. De concentratie wordt beter evenals de slaap.

Wetenschappelijke publicaties van Heiner Frei

Via deze link vind je zijn wetenschappelijke publicaties: www.heinerfrei.ch/publications.

Voor meer informatie verwijs ik naar zijn uitgebreide website: http://www.heinerfrei.ch

De pagina speciaal over ADHD is de volgende: http://www.heinerfrei.ch/add-adhd/

 

natuurlijk geneesmiddel ADHD