Mijn kijk op ADHD

Bij de behandeling van ADHD kijk ik altijd eerst naar zoveel mogelijk factoren in het leven van de client. De oorsprong lijkt niet altijd in de neurotransmitters te liggen. Heel praktisch: Ritalin werkt niet altijd. Of het werkt wel, maar je voelt je er niet zo goed onder. Het blijkt in mijn praktijk, dat lang niet iedere cliënt die de diagnose ADHD krijgt, ook daadwerkelijk ADHD heeft. 

Er kan ook sprake zijn van hoogsensitiviteit en de reactiviteit die daaruit voortvloeit of er is sprake van overgevoeligheid (prikkelgevoeligheid) die kan ontstaan door diverse oorzaken, waardoor men ‘druk’ wordt. Bij de reguliere artsen is hierover nog weinig bekend, dus regulier kan nog niet op een andere manier naar de ADHD-achtige kenmerken gekeken worden. Bij het intakegesprek bespreken we daarom of er sprake zou kunnen zijn van hoogsensitiviteit of overgevoeligheid. 

Ook kan er sprake zijn van andere redenen, waardoor degene met ADHD impulsief moet reageren, geen concentratie heeft en dergelijke. Homeopathie heeft de mogelijkheid om alle factoren nauwkeurig in kaart te brengen – van voor de geboorte tot en met nu – en daarbij een zo goed mogelijk passend homeopathisch middel te selecteren. De reden voor druk gedrag, slechte concentratie en dergelijke wordt daarmee weggenomen. 

 

Homeopathisch middel voor ADHD

Net als voor alle andere ziektes, klachten, of ‘stoornissen’, heeft ook ADHD heeft bij ieder persoon een andere oorsprong en een net iets andere uiting. Daarom is het nodig om voor iedereen een individueel middel te bepalen. Iedereen is een individu en ziekte heeft een individuele oorsprong. Homeopathie heeft een heel subtiele mogelijkheid om daarbij aan te sluiten in plaats van een algemeen middel om de neurotransmitters te reguleren. 

Alle homeopathische middelen zijn gemaakt van natuurlijke materialen afkomstig van bijvoorbeeld plant, dier of mineraal. Er zit geen oorspronkelijke stof meer in en zijn zeer energetisch door een uitgebreid proces van verdunning en een speciale procedure van ritmisch schudden. Kijk bij de video’s op mijn site hoe de middelen gemaakt worden en meer informatie over deze geneeswijze. Ze hebben een zeer energetische werking. Het voordeel van een homeopathisch middel is dat ze geen bijwerking hebben en je ervaart geen dagelijks rebound effect

Wetenschappelijk bewijs

Een homeopathisch middel voor ADHD is bewezen effectief. De homeopatische middelen werken net zo goed als chemische medicatie blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. De Zwitserse homeopathisch arts Dr. Heiner Frei is kinderarts en behandelt ieder jaar met succes meer dan 600 kinderen met ADHD. Hij heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de behandeling van ADHD met homeopatische geneesmiddelen. Hij geeft lessen aan homeopaten in India, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Amerika en Spanje. 

Resultaat van de behandeling

Van een groep van 80 kinderen met ADHD reageerden binnen 5 maanden 84% aanzienlijk op de homeopathische behandeling. 16% Vertoonde geen respons. Klassieke homeopathie geeft betere resultaten in de behandeling bij ADHD dan geneesmiddelen met methylfenidaat, zoals Ritalin en Concerta. Heiner Frei geeft op zijn website een overzicht van het resultaat. Na een periode van 5 jaar is onderzocht hoe het de cliënten ging. Het blijkt dat 75% van de mensen met ADHD goed behandeld kan worden met homeopathie alleen. Voortgezette behandeling met homeopathie geeft het beste resultaat. Maar zelfs als de behandeling met homeopathie is gestopt geeft het een verbetering van de ADHD symptomen van 50%. 

natuurlijke medicatie adhd

Ervaring cliënten

  • Minder overprikkeling en daardoor van nature rustiger kunnen reageren 
  • Meer in balans  
  • Betere concentratie
  • Gemakkelijker inslapen en (door)beter slapen 
  • Beter eetlust als bij reguliere medicatie 
  • Normale lengte groei
natuurlijk geneesmiddel ADHD