lichamelijke klachten door prikkelgevoeligheid
Monique Eggink

Monique Eggink

Ik ben gepassioneerd over homeopathie, nadat ik het voor mijzelf heb ervaren en opmerkelijke resultaten heb gezien bij anderen. Zelfs nu nog, na een tiental jaren, geniet ik van de 'wow' momenten als iemand een opmerkelijk resultaat aan mij vertelt.

Lichamelijke klachten door prikkelgevoeligheid

Lichamelijke klachten door prikkelgevoeligheid, kan dat wel? Mijn ervaring zegt dat het goed mogelijk is. Sinds 2015 behandel ik als homeopaat veel cliënten met prikkelgevoeligheid. Door het juiste homeopathisch middel, nemen de emotionele klachten af, evenals de lichamelijke klachten. Als homeopaat behandel ik de totaliteit. Dat wil zeggen: alles in het lichaam beïnvloed elkaar, dus ook lichaam en geest. 

Prikkelgevoeligheid is feitelijk een toegenomen spanning die in het lichaam is opgebouwd. Het opbouwen van prikkels kan door allerlei omstandigheden gebeuren. Als homeopaat ga ik na waardoor de spanning is opgebouwd. Als hooggevoeligheid nog niet goed beheerst wordt, komen alle prikkels ongestoord en ongeremd binnen. Dat kan teveel zijn; het emmertje raakt vol. Er is sprake van prikkelgevoeligheid met als oorsprong de hooggevoeligheid. De hooggevoeligheid kan ik niet wegnemen of veranderen, maar wel de manier waarop je reageert op alle prikkels. De stress, de onrust en ook de eventuele lichamelijke klachten zullen verminderen of verdwijnen. 

Voor bepaling van het juiste homeopathische middel om de prikkelgevoeligheid te verminderen, is het belangrijk te weten hoe je persoonlijk reageert op prikkels en op welke prikkels je het meest reageert. Ieder persoon reageert immers op andere prikkels en bovendien op zijn of haar eigen individuele wijze. Homeopathie is het vinden van een medicijn op maat! One size fits all is er niet bij!

 

Deel dit bericht

Ontvang gratis mijn berichten over een andere kijk op gezondheid

Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat ik je gegevens met zorg verwerk volgens mijn privacyverklaring. 

Je gegevens zijn bij mij veilig volgens AVG. Ik verkoop ze niet door. Je kunt jezelf weer eenvoudig uitschrijven.