Begrijp de oorzaak van eczeem en hoe je dit van binnenuit kunt herstellen

Eczeem kan een grote impact hebben op de kwaliteit van leven, maar gelukkig is er een homeopathische behandeling die kan helpen om de symptomen te herstellen. In dit artikel leg ik uit wat de oorzaak kan zijn van eczeem en ook de homeopathische methode om het eczeem van binnenuit te herstellen.

De gangbare methode geneest van buitenaf

De (huis)arts stelt de diagnose eczeem en meestal worden Vaseline Lanette crème, Vaseline Cetomacrogolcreme, Lanettezalf of Cetomacrogolzalf voorgeschreven. Als het met een van deze crèmes of zalven niet overgaat wordt een hormoonzalf ingezet. 

Huid en longen zijn in aanleg hetzelfde weefsel

Een leuk weetje is, dat de huidcellen en de longcellen in aanleg uit hetzelfde materiaal voortkomen. Je ziet daardoor soms, dat bij onderdrukking van huidproblemen er longklachten voor in de plaats komen. Of andersom. Mede daarom vind ik het belangrijk huidklachten of eczeem van binnenuit te behandelen.

Homeopathie geneest het eczeem, psoriasis en ook andere huidklachten van binnenuit

Homeopathie geneest het eczeem, de psoriasis of andere huidklachten van binnenuit.
Ik stel mijzelf bij een consult altijd de vraag: wat is er aan de hand, zodat jij of je kind huidklachten kan krijgen. Een homeopathisch middel laat je van binnenuit herstellen en maakt daarbij gebruik van je zelfgenezende vermogen. 

Het homeopathische middel geeft je zelfgenezende vermogen een prikkel om zelf weer voor herstel te gaan zorgen. Voorwaarde is dat het homeopathische middel precies bij jou en je klacht past. Het consult is bedoeld om dat uit te zoeken. Genezen doe je dus helemaal zelf en van binnenuit!

Wat zijn mogelijke oorzaken van huidklachten?

 • de conditie van de darmen
 • het gebruik van geneesmiddelen
 • vaccinaties 
 • hoe gaat de vertering; is er een intolerantie of allergie
 • is er diaree of juist constipatie
 • het moeilijk grenzen kunnen stellen
 • het lastig vinden opmerkingen te verteren 
 • het kan erfelijk zijn
 • en er kunnen nog andere issues op mentaal niveau spelen, die zijn weerslag hebben op de huid
 • bij baby’s: overgang op vast voedsel
 • bij baby’s: overvang van borstvoeding naar flesvoeding
 • bij baby’s: was er voldoende vernix
 • bij baby’s: is er meconiumhoudend vruchtwater ingeslikt
 • bij baby’s: zijn er ook doorkomende tandjes
 • is er tevens iets met de longen (hoesten, astma, bronchitis, etc.)

Klassieke homeopathie voor eczeem, psoriasis of andere huidklachten

Homeopathie heeft als uitgangspunt dat je jezelf prima kunt herstellen. Iedereen heeft een sterke levenskracht, die voor een perfecte balans van je gezondheid kan zorgen en dus ook voor je huid. Homeopathie maakt gebruik van deze lichaamseigen kwaliteit. Een homeopathisch middel stimuleert je huid om zichzelf weer te herstellen. 

Als het huidprobleem er nog maar kort is en er is nog weinig ‘gedokterd’, dan kan het ook snel weer gaan. Maar als er al van alles gedaan is, heeft het de huid even de tijd nodig om zichzelf weer te herstellen. Herstel zal langzaam maar zeker in gang gezet worden, maar na 6 weken moet er zeker resultaat zichtbaar of merkbaar zijn. 

Het mooie van deze geneeswijze is dat het met je lichaam mee beweegt en niet belastend is. Na inname gaat je lijf zich als het ware resetten. Een homeopathisch middel zorgt voor een nieuwe interne balans. Je zorgt daarmee tegelijk voor een goed functionerend immuunsysteem. Op de pagina ‘homeopathie‘ kun je meer lezen over deze prachtige natuurlijke geneeswijze. 

Homeopathisch middel voor eczeem, psoriasis of andere huidklachten

Er zijn heel veel homeopathische middelen voor huidklachten. Het is de kunst en kunde van de homeopaat om het best passende middel uit te zoeken. Het is echt maatwerk!

Bij de keuze van een homeopathisch middel kan rekening worden gehouden met de oorsprong. Dat houdt in dat ik je ga vragen wat er in in je leven gaande is of was, wat mogelijk eczeem, psoriasis of een andere huidklacht geeft. Wellicht was er zelfs al iets bij je ouders of voorouders gaande. Ook kan dat bij jou of je kind aanleiding geven tot eczeem.

Daarnaast kijk ik waar de huidklacht zit en hoe het eruit ziet. Van belang is of het jeukt of niet en wat de huidklacht of de jeuk erger maakt. Soms verbetert bijvoorbeeld douchen, maar meestal niet. 

Holistische benadering van je huidklacht

Ik vraag ook naar bijkomende klachten. Alles kan met elkaar in verband staan. Dat is de holistische benadering. 

Holistisch is een manier van kijken naar ziekte en gezondheid, waarbij ziekte of klachten in een context worden geplaatst. Zowel lichaam als geest worden in beschouwing genomen, evenals de levensloop. Ziekte staat meestal niet op zichzelf, maar in een bepaald verband. We bekijken daarom niet slechts één orgaan, maar het samenspel van dit orgaan met andere organen en uiteindelijk de hele mens. Het is de kunst en kunde van de homeopaat om dat verband te zien. 

De holistische manier van werken houdt ook rekening met de oorsprong, zoals ik hierboven al schreef. En dat kan van alles zijn heb ik de afgelopen jaren geleerd; voor iedereen kan de oorzaak of oorsprong anders zijn en daardoor kunnen verschillende mensen met dezelfde klacht toch een ander homeopatisch middel krijgen. 

Laten we kennismaken

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

De dappere is niet degene die geen angst voelt, maar degene die angst overwint. Laten we kennismaken, de mogelijkheden bekijken en bespreken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Ik laat je kennismaken met mijn werkwijze, we brengen je ziektegeschiedenis in eerste instantie globaal in kaart en ik laat je de onderliggende reden voor je klacht of ziekte zien. We kijken in alle rust of er een wederzijdse klik is en of we samen verder gaan.

De investering in jezelf is 45 minuten en bedraagt €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar. (check hiervoor je zorgpolis).