Hooikoorts kan frustrerend zijn, maar het kan je helpen om een homeopathisch middel te gebruiken. In dit artikel ga ik dieper in op de voordelen van homeopathie als holistische behandeling en het gebruik van een homeopathisch middel voor hooikoorts, zodat je meer te weten komt over een natuurlijke behandeling zonder medicijnen. 

Wat is hooikoorts en waardoor wordt het veroorzaakt?

Hooikoorts is de populaire naam voor seizoensgebonden allergieën op pollen en grassen. Wanneer je er gevoelig voor bent en je komt in contact met pollen, wordt je immuunsysteem overprikkeld. Daardoor ontstaan overgevoeligheidsreacties die je symptomen veroorzaken. Deze allergieën komen uitsluitend voor in bepaalde tijden van het jaar. Vooral in het voorjaar, zomer of de herfst, afhankelijk van waar je allergisch voor bent. De symptomen hebben vooral betrekking op het slijmvlies van de neus of het slijmvlies dat de oogleden en het oogwit bekleedt. 

De term hooikoorts is misleidend, omdat de symptomen niet alleen optreden als er hooi geoogst wordt en er is ook geen sprake van koorts.

Je kunt op één of meer pollensoorten of grassen reageren. Het allergieseizoen kan dan ook lopen van het vroege voorjaar tot laat in de herfst. Wist je dat seizoensgebonden allergieën ook veroorzaakt kunnen worden door schimmelsporen, die in het voorjaar, de zomer en de herfst lang in de lucht kunnen voorkomen. 

Wat zijn de mogelijke symptomen van hooikoorts?

 • jeuk van de neus en/of het gehemelte en/of de ogen en/of en achter in de keel
 • loopneus
 • niezen
 • waterige ogen, rode ogen, branderige ogen
 • zwetend gezicht
 • andere symptomen zijn o.a. hoofdpijn, hoesten, prikkelbaarheid
 • minder vaak komen depressie, verlies van eetlust en slapeloosheid voor
Per persoon variëren de symptomen. Soms heeft iemand maar één symptoom en anderen hebben verschillende symptomen tegelijk of in afwisseling. Het mooie van homeopathie is, dat ik kijk naar de symptomen die jij hebt en je daarbij een precies passend homeopathisch middel geef. 

Hooikoorts holistisch bekeken

Als je hooikoorts holistisch bekijkt, krijg je een ander beeld van deze lastige klacht. Het is een beetje als omdenken. Je reageert weliswaar op een allergeen, maar hoe komt het dat je daar op reageert? Niet iedereen reageert erop, maar jij wel. Vragen die ik aan je zou willen stellen zijn bijvoorbeeld: ‘wanneer is de hooikoorts begonnen?, is hooikoorts je enige allergie, of heb je er meer?, hoe is je vertering of ontlasting?, wat is de conditie van je huid?’ Op deze manier krijg ik een indruk in totaliteit van jou. Als blijkt dat diverse klachten aan elkaar te linken zijn, dan krijg ik een totaalbeeld van jou en een daarbij passend homeopathisch middel.  De term holistisch heb ik iets meer omschreven op mijn homepage. Deze kun je snel bereiken door deze link: homepage.

Wat zijn de voordelen van een homeopatische behandeling van hooikoorts

Een homeopatische behandeling voor hooikoorts biedt je de volgende voordelen: 

 • als je kiest voor een homeopatische behandeling van hooikoorts, dan wordt de oorsprong van je hooikoorts weggenomen
 • doordat de oorsprong (=oorzaak) wordt weggenomen en niet alleen de symptomen, hoef je niet iedere dag een medicijn te nemen
 • bij een homeopathische behandeling leer je precies hoe vaak je een middel in moet nemen
 • een homeopathisch middel is erg klein (handig voor kleine kinderen)
 • je kunt de homeopathische korreltjes opzuigen en ze smaken zoetig (ook handig voor jonge kinderen)
 • geen chemische belasting voor je lichaam – homeopathie is puur natuur
 • als je kiest voor een homeopatische behandeling, wordt bovendien je immuunsysteem in totaliteit versterkt

Wat is het resultaat van een holistische behandeling met homeopathie?

Het resultaat van een holistische behandeling met homeopathie is, dat je symptomen verminderen of zelfs verdwijnen. Hoe vaak je een homeopathisch middel in moet nemen, is afhankelijk van de behandeling die je kiest. Hieronder informeer ik je over je keuze. Op de pagina klassieke homeopathie kun je meer lezen over deze effectieve behandelwijze. 

Er zijn drie effectieve trajecten om van hooikoorts af te komen

 1. een middel passend bij jou als persoon én je allergie waarbij ik naar de oorsprong kijk. Met andere woorden: hoe komt het dat je allergisch bent? 
 2. een middel passend bij je klachten
 3. of een traject waarbij je jezelf immuun maakt voor een allergeen of allergenen. 

Uitleg over de trajecten

 • Traject 1: Ik zoek speciaal voor jou een homeopathisch middel tegen hooikoortsHet middel past helemaal bij jou én jouw klachten van hooikoorts. Ik kijk dan op een holistische manier naar je klacht. Ik neem allerlei factoren mee in de keuze voor het best passende middel. De kans is dan groot dat je hooikoorts voorgoed verdwijnt.

  Dit noem ik een behandeling bij de oorsprong. Ik kijk waar jou hooikoorts vandaan komt.
   Op de pagina ‘een behandeling bij de oorsprong’ kun je er meer over lezen. 

  Kosten voor dit traject zijn ca. €125 voor een eerste consult (90 minuten) en in ieder geval één vervolgconsult voor €85 (45-60 minuten). Aansluitend kunnen er gedurende het jaar consulten volgen om je gezondheid optimaal te krijgen en te houden middels een homeopathische manier van werken aan je gezondheid. 
 • Traject 2: Bij het middel tegen hooikoorts kijk ik alleen naar je klachten; waar heb je last van? Je moet dan regelmatig een middel nemen, omdat het alleen op je klachten is afgestemd.
  Kosten voor dit traject zijn ca €65 voor een half uur consult of €45 voor een consult van een kwartier. Ik reken de prijs voor de benodigde tijd. Soms gaat het snel en soms duurt het iets langer
 

Op de volgende pagina's vind je meer info over homeopathie en een homeopathisch middel

homeopathisch middel voor hooikoorts

Spreekt het je aan?

Reserveer online

Geef je eigen mogelijkheden aan.

Meer informatie

Ik houd van vragen! Stel ze gerust.