Hooikoorts op een natuurlijke manier behandeld

hooikoorts zonder medicijnen
Door een kuur met homeopathische middelen speciaal voor hooikoorts maak je jezelf minder gevoelig voor allergenen. De hooikoorts wordt stukken minder of verdwijnt zelfs.

Deel dit bericht

Om mij heen hoor ik dat mensen weer last hebben van hooikoorts en dat ze het liefst van de hooikoorts afkomen zonder medicijnen. Ik zie de advertenties in de bladen weer komen en aanbiedingen van hooikoortsmiddelen staan klaar in allerlei foldertjes. Dat triggerde me om deze blog te schrijven.

Wist je dat homeopathie ook een mooie en effectieve oplossing heeft voor hooikoorts. Je hoeft geen medicijnen meer in te nemen en de prijs is gelijk!

Natuurlijke remedies voor hooikoorts: een eenvoudig stappenplan

Homeopathie heeft twee verschillende soorten kuren voor hooikoorts, die je heel eenvoudig zelf kunt toepassen. We noemen dat ‘ontstoren’. Het betekent dat je jezelf minder gevoelig maakt voor hooikoorts of de gevoeligheid voor hooikoorts verdwijnt zelfs. De methode is vergelijkbaar met desensibilisatie, alleen doe ik het met homeopatische middelen. Op deze manier wordt je verlost van je hooikoorts zonder medicijnen. 

Stap 1 voor hooikoorts zonder medicijnen

Weet jij waarvoor je gevoelig bent? Welk soort gras, onkruid, pol, struik of boom? Soms is het bekend, maar vaak niet. 

Als je het weet is stap 1 om op te schrijven waarvoor je allergisch bent. Als je het niet weet, dan starten we met de meest algemene kuur, waar vrijwel alle gebruikelijke allergenen in zitten. 

Stap 2 voor hooikoorts zonder medicijnen

Geef aan mij door waarvoor je allergisch bent, en dan kan ik een remedie voor je bestellen, dat gemaakt is van het allergeen waar jij op reageert. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor de Berk, dan bestel ik voor jou een homeopathisch middel van de Berk. 

Als je niet weet waarvoor je allergisch bent, dan bestel ik voor jouw het algemene middel voor hooikoorts met een groot aantal pollen, grassen, kruiden, bomen en struiken.

Stap 3 voor hooikoorts zonder medicijnen

Als je het homeopatische middel voor hooikoorts ontvangt, kun je starten met inname. 

Hoe gaat dat?

  • Je start met het homeopatische middel in 30k potentie. Je doet dat 2x per week. Als je last krijgt van hooikoorts, dan is dat een goed teken. Je lichaam is aan het opruimen. 
  • Daarna neem je het homeopatische middel in 200k potentie. Ook dat doe je 2x per week. Als je nu last krijgt van hooikoorts, dan is dat ook een goed teken. Je lichaam is aan het opruimen. 
  • Daarna ben je klaar en is je hooikoorts een stuk minder of zelfs over. 
  • Blijf je nog last houden van hooikoorts, dan kan ik nog de M en de 10M potentie voor je bestellen. Inname gaat op dezelfde manier. 
  • Blijf je nog steeds last houden, dan gaan we de complete cyclus herhalen. 
Op de pagina ‘alles over een homeopathisch middel‘ vind je informatie over wat een potentie is. 

Wat zijn de kosten van de homeopatische middelen?

  • Een hele reeks met 4 potenties (30k, 200k, M en 10M) kost €28,35  (per potentie krijg je 20 korrels)
  • Een buisje in 30k potentie kost € 12,75 voor 80 korrels
  • Een buisje in 200k potentie kost € 15,05 voor 80 korrels
  • Een buisje MK kost € 17,79 voor 80 korrels
  • Een buisje 10M kost € 18,35 voor 80 korrels

80 korrels lijkt veel, maar je kunt ze onbeperkt bewaren. Mocht je volgend jaar toch last krijgen van hooikoorts, dan kun je ze opnieuw gebruiken. Bovendien kosten 20 korrels evenveel en levert dus geen besparing op.  

Wat kost een consult voor hooikoorts bij mij?

Ik vraag €60 eenmalig als vergoeding voor kort contact, bestelling en ondersteuning. Je mag me altijd van alles vragen over het gebruik van de homeopathische middelen.

Ben je aanvullend verzekerd, check dan je vergoeding!

Als je aanvullend verzekerd bent, dan krijg je het merendeel van de consultkosten vergoed. Kijk in je polis of ook de homeopathische middelen vergoed worden. 

Meer informatie op de volgende linkjes:

hooikoorts zonder medicijnen

Spreekt het je aan?

Reserveer online

Geef je eigen mogelijkheden aan.

Meer informatie

Ik houd van vragen! Stel ze gerust.

Misschien vind je dit ook interessant?

Wil jij een betere gezondheid?

Bekijk de contactmogelijkheden of maak een afspraak

Monique Eggink