Hooikoorts op een natuurlijke manier behandeld

hooikoorts zonder medicijnen
Door een kuur met homeopathische middelen speciaal voor hooikoorts maak je jezelf minder gevoelig voor allergenen. De hooikoorts wordt stukken minder of verdwijnt zelfs.

Deel dit bericht

Om mij heen hoor ik dat mensen weer last hebben van hooikoorts en dat ze het liefst van de hooikoorts afkomen zonder medicijnen. Ik zie de advertenties in de bladen weer komen en aanbiedingen van hooikoortsmiddelen staan klaar in allerlei foldertjes. Dat triggerde me om deze blog te schrijven.

Wist je dat homeopathie ook een mooie en effectieve oplossing heeft voor hooikoorts. Je hoeft geen medicijnen meer in te nemen en de prijs is uiteindelijk gelijk!

Natuurlijke remedies voor hooikoorts: een eenvoudig stappenplan

Homeopathie heeft twee verschillende soorten kuren voor hooikoorts, die je heel eenvoudig zelf kunt toepassen. We noemen dat ‘ontstoren’. Het betekent dat je jezelf minder gevoelig maakt voor allergenen die je hooikoorts veroorzaken. Ook is het mogelijk dat de gevoeligheid voor hooikoorts zelfs helemaal verdwijnt. 

De methode is vergelijkbaar met desensibilisatie zoals in het ziekenhuis kan worden toegepast. Alleen doe je het op deze manier helemaal zelf en bovendien op een natuurlijke manier met homeopatische middelen. 

De twee kuren voor hooikoorts die je zelf kunt doen

 1. Specifiek allergeen: Je kunt jezelf ontstoren voor het allergeen waarvan je weet dat je er allergisch op reageert. Bv Berkenpollen, raaigras, …
 2. Algemeen ‘hooikoorts’: Je kunt jezelf ontstoren voor allerlei allergenen (grassen, pollen, kruiden, bomen en struiken), omdat je niet weet waarop je het meest allergisch reageert of wellicht reageer je op allerlei allergenen.

Stap 1 voor hooikoorts zonder medicijnen

De eerste stap is het bepalen waar je gevoelig voor bent:

 1. Heb je al eens laten onderzoeken waar je allergisch op reageert en weet je waarvoor je gevoelig bent? Welk soort gras, onkruid, pol, struik of boom? 
 2. Heb je nog niet laten onderzoeken waar je gevoelig voor bent of ben je gevoelig voor veel allergenen?

Stap 2 voor hooikoorts zonder medicijnen

 • Geef aan mij door waarvoor je allergisch bent, dan kan bestel ik een remedie voor je dat gemaakt is van het allergeen waar jij op reageert. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor de Berk, dan bestel ik voor jou een homeopathisch middel van de Berk. 
 • Als je niet weet waarvoor je allergisch bent, dan bestel ik voor jouw het algemene middel voor ‘hooikoorts’ met een groot aantal pollen, grassen, kruiden, bomen en struiken.

Stap 3 voor hooikoorts zonder medicijnen

Als je het homeopatische middel voor hooikoorts ontvangt, kun je starten met inname. 

Hoe gaat dat?

 • Je start met het homeopatische middel in 30k potentie. Je doet dat 2x per week. Als je last krijgt van de verschijnselen van hooikoorts, dan is dat een goed teken. Je lichaam is aan het opruimen. Je wacht even de ‘opruim-reactie’ af en doet opnieuw dezelfde stap. Net zolang tot je niet meer reageert. 
 • Daarna neem je het homeopatische middel in 200k potentie. Ook dat doe je 2x per week. Als je nu last krijgt van hooikoorts, dan is dat ook een goed teken. Je lichaam is aan het opruimen. Je wacht ook nu de ‘opruim-reactie’ af en doet opnieuw dezelfde stap. Net zolang tot je niet meer reageert.
 • Daarna ben je klaar en is je hooikoorts een stuk minder of zelfs over. 
 • Blijf je nog last houden van hooikoorts, dan kan ik nog de M en de 10M potentie voor je bestellen. Inname gaat op dezelfde manier. 
 • Blijf je toch nog steeds last houden, dan gaan we de complete cyclus herhalen. 
Wil je weten wat een ‘potentie‘ is, kijk dan op de pagina ‘alles over een homeopathisch middel.‘ 

Wat zijn de kosten van de homeopatische middelen?

 • Een hele reeks met 4 potenties (30k, 200k, M en 10M) kost €28,35  (per potentie krijg je 20 korrels)
 • Een buisje in 30k potentie kost € 12,75 voor 80 korrels
 • Een buisje in 200k potentie kost € 15,05 voor 80 korrels
 • Een buisje MK kost € 17,79 voor 80 korrels
 • Een buisje 10M kost € 18,35 voor 80 korrels

Alle bedragen zijn exclusief verzendkosten (€ 4,95) en exclusief 7% btw. 

Wat kost een consult voor hooikoorts bij mij?

Ik vraag €65 eenmalig als vergoeding voor kort contact, bestelling en ondersteuning. Je mag me altijd van alles vragen over het gebruik van de homeopathische middelen die je gebruikt.

Ben je aanvullend verzekerd, check dan je vergoeding!

Als je aanvullend verzekerd bent, dan krijg je het merendeel van de consultkosten vergoed. Kijk in je polis of ook de homeopathische middelen vergoed worden. 

Meer informatie op de volgende linkjes:

hooikoorts zonder medicijnen

Spreekt het je aan?

Reserveer online

Geef je eigen mogelijkheden aan.

Meer informatie

Ik houd van vragen! Stel ze gerust.

Misschien vind je dit ook interessant?

Wil jij een betere gezondheid?

Bekijk de contactmogelijkheden of maak een afspraak

Monique Eggink