homeopathisch middel voor hooikoorts
Monique Eggink

Monique Eggink

Monique is een gepassioneerd homeopaat met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Zij onderzoekt en wil het grote geheel zien: Wat is de essentie? Zij combineert zoveel mogelijk stromingen binnen de homeopathie, maar gebruikt ook inzichten uit bijvoorbeeld de yoga traditie, filosofie en psychologie. Monique is een voorstander van puur natuur.

Allergie voor bomen, pollen, grassen?

Heb je last van een allergie voor bomen, grassen of pollen? We noemen dat ook wel hooikoorts. De naam hooikoorts is niet helemaal juist, omdat je lang niet altijd allergisch bent voor hooi of gras. Je kunt het best in december of januari beginnen met een ontstoringskuur van een maand, zodat je er in het seizoen zelf geen last meer van hebt. 

Als je al lang last hebt van een allergie, is het misschien nodig dat je twee of drie keer de maandcyclus herhaalt. Eventuele bijkomende verschijnselen na inname van de ontstoringskuur lijken op hooikoorts. Tijdens het seizoen is het lastig te beoordelen of je de verschijnselen hebt van bomen, pollen of grassen of door de ontstoringskuur. De bijkomende verschijnselen zijn een goed teken, omdat het laat zien dat je de gevoeligheid aan het opruimen bent!

Je maakt jezelf op een natuurlijke manier minder gevoelig voor het allergeen waar je hinder van ondervindt. 

Tijdens het seizoen heb ik ook diverse middelen die de verschijnselen van je allergie zoals: tranende/ brandende / jeukende en rode ogen, loopneus, jeukend gehemelte en niezen flink verminderen. Deze middelen zitten ook in je doosje die je aanschaft als je een korte cursus bij me volgt. 

Bij een algehele homeopatische behandeling kan blijken dat je naast andere klachten, tevens last hebt van hooikoorts. Ik ga dan dieper in op je klachtenbeeld en je ziektegeschiedenis om zodoende te achterhalen waar je klachten mogelijk vandaan komen. Als kort voorbeeld wil ik hier schrijven, dat allergieklachten te maken kunnen hebben met een moeilijkheid om grenzen aan te geven, of je gemakkelijk te laten overspoelen door indrukken. Ook zie ik naast een allergie tegelijkertijd huidklachten. Ook daar ligt een diepere oorzaak van de moeilijke omgang met grenzen. 

allergie

 

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Ontvang gratis mijn berichten over een andere kijk op gezondheid

Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat ik je gegevens met zorg verwerk volgens mijn privacyverklaring. 

Je gegevens zijn bij mij veilig volgens AVG. Ik verkoop ze niet door. Je kunt jezelf weer eenvoudig uitschrijven.