Homeopathie voor blaasontsteking

homeopathie en blaasontsteking

Deel dit bericht

Blaasontsteking is een veel voorkomend probleem dat vervelende symptomen met zich meebrengt. Gelukkig is homeopathie een effectieve, natuurlijke oplossing voor het verlichten van symptomen van blaasontsteking. Ontdek hier hoe je verschillende homeopathische remedies kunt gebruiken om op een veilige manier je blaasontsteking te genezen. 

Wat is blaasontsteking

Blaasontsteking, ook bekend als cystitis, is een inflammatiore aandoening die meestal wordt veroorzaakt door bacteriën Deze infectie kan pijn veroorzaken bij plassen, koorts, koude rillingen, zwakte en krampachtige buikpijn. Het is belangrijk om zo snel mogelijk een behandeling te zoeken om complicaties te voorkomen. 

Mogelijke oorzaken van blaasontsteking

Blaasontsteking wordt meestal veroorzaakt door een infectie met Escherichia Coli (E.coli) bacteriën, maar andere bacteriën kunnen ook blaasontsteking veroorzaken. Soms kan blaasontsteking andere aandoeningen, zoals blaaspoliepen of symptomen van een overactieve blaas maskeren. Verder hebben bepaalde medicijnen, chemische stoffen en irriterende stoffen uit urine de neiging om de verspreiding van bacteriën in de urinewegen te verhogen, waardoor je vatbaar bent voor infecties. Ook kan een katheter, verkeerd afvegen van de ontlasting of seksueel contact aanleiding geven tot blaasontsteking. 

De spirituele betekenis van blaasontsteking

Blaasontsteking zou verband kunnen houden met het niet kunnen laten stromen van je gevoelens, een gevoelsstrijd, psychische druk en de uitdaging van loslaten. Je zou dit bij jezelf na kunnen gaan.

Hoe kijk ik holistisch naar blaasontsteking

 • Ik kijk altijd naar een heel leefgebied. Wat is er aan de hand, zodat je momenteel blaasontsteking kunt krijgen? Of anders gezegd: hoe komt het dat je momenteel jeZelf niet kunt herstellen van je blaasontsteking? Je eigen natuurlijke geneeskracht zou je eigenlijk zelf moeten kunnen herstellen. Blijkbaar is er een ‘blokkade’, of zijn er onbewuste gedachten en emoties die je herstel in de weg staan. Niet alleen bacteriën of virussen spelen een rol, maar ook emoties, overtuigingen, negatieve gedachten e.d. of zelfs trauma die je (voor)ouders hebben doorgemaakt. Meer hierover kun je lezen op mijn homepage.
 • De slijmvliezen in de blaas liggen dicht bij de buitenwereld, althans bij vrouwen. Ik kijk daarom ook altijd hoe het met de andere slijmvliezen gaan die in contact staan met de buitenwereld. Ik zie vaak dat er op persoonlijk gebied ontwikkelingsvraagstukken zijn als de slijmvliezen die in contact staan met de buitenwereld gevoelig zijn.
 • De achterliggende oorzaak, oftewel de oorsprong van ziekte is specifiek mijn ingang bij het vinden van een homeopathisch middel. Op deze manier herstel jij bij de bron, zonder onderdrukking. 

Mijn specifieke aanpak voor blaasontsteking

Mijn uitgangspunt is, dat de grootste geneeskracht in jezelf zit. Het krachtigste en meest duurzame herstel van je blaasontsteking gaat via je eigen zelfherstellende vermogen. Het is van nature al in jezelf aanwezig. En eigenlijk vertrouw je al op je eigen geneeskracht; je wacht doorgaans waarschijnlijk al af of je zelf kunt herstellen en gaat pas naar de dokter als de klachten blijven. 

In mijn praktijk werk ik niet alleen je klacht weg, maar kijk ik vooral waarom het je nu niet lukt om jezelf te herstellen. Dat is een andere benadering van ziekte en tegelijk de meest natuurlijke, doordat het uitgaat van jezelf en je eigen geneeskracht. Als je je eigen geneeskracht weer optimaal kunt krijgen, zul je begrijpen dat dit het meest krachtige en gezonde is wat je voor jezelf kunt doen. 

Homeopathie voor blaasontsteking

Homeopathie biedt een veilige en effectieve oplossing. Er zijn verschillende homeopathische middelen die zouden kunnen helpen om je infectie te verminderen, zoals Cantharis, Pulsatilla en Belladonna. Elke remedie is speciaal geschikt voor iemand met specifieke symptomen. Het is dus belangrijk dat je het juiste middel inneemt, anders helpt het niet. 

Homeopathie en de middelen voor blaasontsteking

Hieronder een beschrijving van enkele middelen. Ik mag als homeopaat geen namen noemen met beschrijvingen. Dat is overheidswege geregeld op straffe van boete en valt onder de reclamewet. Ik geef toch de beschrijvingen weer, zodat je kunt zien hoe een homeopaat kijkt naar blaasontsteking. Homeopathie is een effectieve, natuurlijke behandelmethode voor het bestrijden van blaasontsteking. Homeopathie is ook een energetische vorm van geneesmiddelen. 

De middelen die ik hier beschrijf zijn algemene eerste hulp middelen. Ik geef ook lessen homeopathie, waarin tevens blaasontsteking wordt behandeld. Als je je eigen doosje met homeopathische middelen koopt, kun je jezelf en je gezin zelf behandelen. 

Homeopathie: middel 1

Dit middel wordt vooral gebruikt voor acute ontstekingen met brandende pijn. Het helpt vooral bij mensen die heel actief ingesteld zijn.

Homeopathie: middel 2

Dit middel is geschikt voor een blaasontsteking die in de herfst ontstaat door bijvoorbeeld te snelle afkoeling. Het werkt vooral goed bij mensen die enorm zorgzaam zijn. 

Homeopathie: middel 3

Dit middel wordt vooral gebruikt voor mensen met een geïrriteerde urinewegen of blaas. Irritatie kan plaatsvinden na het plaatsen van een katheter of tijdens seksuele activiteit. Mensen die het meest baat hebben bij dit middel ervaren op emotioneel vlak verontwaardiging. 

Homeopathie biedt veel mogelijkheden

Homeopathie heeft heel veel middelen voor blaasontsteking. Een snelle blik levert 264 middelen op! Doordat er zoveel mogelijkheden zijn om uit te kiezen, gebruik ik een systeem om de keuze te verkleinen. In dat systeem zet ik precies jouw symptomen van je blaasontsteking en tevens andere klachten als die er zijn. Op deze manier blijven er steeds minder homeopatische middelen over van de 264. Wat overblijft zijn een aantal opties speciaal voor jou, waaruit we de beste keuze maken. 

Chronische blaasontsteking

Blaasontsteking kan chronisch worden als de blaasontsteking niet goed behandeld wordt. Als er holistisch gezien een onbalans is, dan uit zich dit in je lichaam als pijn of klachten. Alleen de klachten en de pijn verhelpen werkt dan niet voldoende, doordat de oorsprong niet gezien wordt. 

Op mijn homepage staat een afbeelding van een ijsberg, die duidelijk maakt dat de hele ijsberg gezien moet worden en niet alleen het topje. Als alleen het topje weggewerkt wordt, blijf je immers tegen de ijsberg aanvaren. Dit is de link naar de homepage.

Ervaring in de praktijk met homeopathie voor blaasontsteking

 • Een patiënt had 3-5 keer per jaar een blaasontsteking en kwam er maar niet van af. De aanleiding was telkens iets anders. Aanleidingen waren: kouvatten, emoties en E-coli. Ze moest iedere keer een antibioticakuur nemen. Soms wel 2 of 3 kuurtjes. Tijdens de behandeling met homeopathie zijn verschillende middelen ingezet, afhankelijk waar de situatie om vroeg. Intussen is de frequentie van de blaasontsteking afgenomen naar een maal per drie jaar. De gevoeligheid is er nog, maar in veel mindere mate. De vrouw is stabieler in haar emoties geworden en geeft meer terug wat haar dwars zit.
 • Een jong meisje van 8 jaar, had bijna 2-maandelijks last van blaasontsteking. Ik ben de oorsprong uit gaan zoeken en heb bijpassende homeopatische middelen gegeven. Ze is nu vrij van blaasontstekingen en is tevens veel weerbaarder geworden voor pesterijen. Homeopathie heeft haar in totaliteit sterker gemaakt.

Welke mogelijkheden zijn er naast homeopathie

 • drink 1,5 liter water
 • in plaats van water kun je ook kruidenthee drinken
 • doe er verdeeld over de dag wat citroensap in
 • je kunt in plaats van citroensap ook 3-4 x per dag vitamine C innemen. Kies dan voor de vorm Ascorbinezuur. De best werkende hoeveelheid om in te nemen is: 500-1000 mg.
 • neem cranberry capsules met D-mannose
 • of neem apart D-mannose. D-mannose werkt nog beter dan cranberry
 • of drink cranberry sap (ongezoet). Als je het dan niet lekker vindt, kun je er (manuka) honing bij doen.
 • gebruik minder verzurende voeding, zoals koffie, zwarte thee, vlees, vleeswaren, soja, suiker, granen, frisdranken en kaas. Beter zijn de basische producten zoals: groente, fruit, water, kruidenthee, etc. 
 • blijf af van: suikers / snelle koolhydraten (tarwe/bloem/frisdranken).
 • Heb je regelmatig blaasontsteking door te weinig urineproductie, overweeg dan vochtafdrijvende kruiden.
homeopathie en blaasontsteking

Bronnen

 • https://rinekedijkinga.nl/weetjes/blaasontsteking.
 • eigen kennis tijdens mijn opleiding homeopathie en behandeling in de praktijk

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is en wat je allemaal al gedaan hebt en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf voor deze afspraak is 45 minuten en €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar (check hiervoor je zorgpolis).

Monique Eggink
× Stel je vraag