Wil jij rust in je hoofd?

drukke gedachten

Deel dit bericht

Table of Contents

Rust in je hoofd is een belangrijke wens van velen, maar hoe krijg je dat voor elkaar? Daarover gaat deze blog. Jarenlang heb ik veel hinder gehad van allerlei gedachten. Vooral negatieve gedachten over wat ik zogenaamd allemaal fout deed, wat ik zogenaamd niet kon, enzovoort. Van alles heb ik er aan gedaan om een positievere levensstijl te krijgen. Positief denken, mediteren, chakra-therapie, voetreflex, stoel-heling. Ook heb ik allerlei boeken en websites verslonden. Tijdelijk gaven deze methodes wel rust, maar niet blijvend en daardoor bleef ik verder zoeken.  

Hoeveel gedachten heeft een mens per dag?

We hebben allemaal gedachten. Wist je dat het er ca 40.000 – 60.000 per dag zijn! Niet te geloven toch? Het merendeel blijkt bij iedereen ook nog eens negatief te zijn. En de gedachtenstroom gaat de hele dag (en soms ook nacht) maar door. Als je in deze gedachten gelooft, creëer je er meer van. En dat betekent nog meer negativiteit en zorgen. Het cirkeltje is rond en de gedachten draaien maar door. 

Mijn dochter was erg ziek en ik zag het somber in. Ik had de hele dag door negatieve gedachten. Uiteindelijk werd ik zelf ziek van mijn eigen gedachten. Ik kreeg klachten aan mijn gewrichten. Figuurlijk zou je kunnen zeggen dat ik de last niet meer kon dragen. Mijn gewrichten waren niet alleen overbelast, maar ik zelf ook. 

 

Een inzicht in je gedachtenpatroon is helpend voor rust in je hoofd

Op dat moment volgde ik lessen filosofie. Daar deed ik waardevolle kennis op, die ik direct op mijzelf kon toepassen. Ook leerde ik dat de uitgangspunten van de non-dualistische filosofie en homeopathie min of meer gelijk waren. (Op de pagina ‘homeopathie‘ kun je er meer over lezen) 

Er waren tijdens vakanties geen lessen, maar gastsprekers. Ik volgde ze allemaal. Wat een genot! Op een dag kreeg ik door al deze opgedane kennis ineens een belangrijk inzicht. Er vielen daardoor puzzelstukjes op hun plek. Dat heeft er bij mij voor gezorgd dat er rust kwam. Ik heb toen ook contact gezocht met een homeopaat. Zij heeft voor mij een middel gezocht, waardoor ik weer verder kon. Mijn gewrichten herstelden vlot. Ik was reuze dankbaar en blij en dat ben ik nu nog steeds! 

Na het inzicht kun je verder; Hoe doe je dat?

Ik kan ook jouw een waardevol inzicht geven als je een consult afspreekt. Tijdens ons gesprek kan ik je onbewuste patronen zien en ze aan je teruggeven. Ook als er voor jou chaos is, zie ik de helderheid. En als je eenmaal inzicht hebt in je gedachtenpatroon, dan kun je zelf verder werken aan een rustig hoofd. Het vergt in het begin oefening. Hoe je dat doet kan ik je leren. Je gaat een ontkoppeling leren die ik je uit ga leggen.   

 

Bijkomend voordeel

Gedachten en daarbij behorende emoties kunnen je klachten geven op lichamelijk en of geestelijk gebied. Het vormt als het ware een intern conflict. De reguliere artsen kunnen dit conflict niet voor je oplossen met medicijnen. Ook vitamines, mineralen, kruiden lossen dit conflict niet op. Klassiek homeopatische middelen hebben wél effect op dit interne conflict, doordat homeopatische middelen energetisch zijn. Ze werken niet alleen op lichaamsniveau, maar ook op je chakra-niveau, aura-niveau en zielsniveau. Meer over een homeopathisch middel kun je lezen op de pagina ‘homeopathisch middel‘. 

Samengevat:

1. het inzicht helpt je bij het ordenen van je gedachten en het creëren van rust

2. Homeopathische middelen zorgen ervoor dat je kunt ontkoppelen

3. Door de ontkoppeling kunnen je lichamelijke of psychische klachten verdwijnen  

Wil je meer weten of een consult afspreken?

drukke gedachten

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is en wat je allemaal al gedaan hebt en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf voor deze afspraak is 45 minuten en €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar (check hiervoor je zorgpolis).

Monique Eggink
× Stel je vraag