Homeopathie bij psychische problemen – Zijn je gedachten waar?

homeopathie bij psychische problemen

Deel dit bericht

De oorsprong van psychische problemen kunnen valse gedachten of overtuigingen zijn. Door gebeurtenissen in je leven ontwikkel je onbewust reactiepatronen. Je krijgt als het ware een andere bril op, waarmee je alles om je heen zo gaat zien. Het is heel logisch voor jou. Deze gedachten kunnen je echter bijvoorbeeld beperken in je vrijheid en geluk of je tegenhouden stappen te nemen. Hoe fijn zou het zijn als deze gedachten je niet meer zouden beperken? Deze gedachten kunnen zelfs de oorzaak zijn van lichamelijke klachten. Keer op keer blijkt na het juiste homeopatische middel gegeven te hebben, dat de gedachten positief veranderen en de klachten verdwijnen. Zowel lichaam als geest ervaren rust.

Dagelijks ontmoet ik clienten en mag ik hun verhaal horen. Regelmatig citeer ik onderstaande filosofische tekst. Om je te introduceren in mijn werkwijze zet ik de tekst online. 

Het verhaaltje komt uit het boekje: Goed Gezelschap en is geschreven door Z.H. Sri Shantananda Sarasvati.

De olifant en de blinden

Er was eens eens een dorp waar alleen blinden woonden. Op een dag kwam er een olifant het dorp in lopen en iedereen wilde natuurlijk te weten komen wat een olifant was. Omdat de inwoners blind waren, moesten zij naar het beest geleid worden en de drijver liet hen de olifant ervaren door deze te laten betasten. Natuurlijk raakte ieder een ander deel aan.

Tenslotte kwamen de blinden bij elkaar om elkaar van hun ervaringen te vertellen. Hij die de poot gevoeld had zei dat de olifant was als een zuil en hij die de staart had betast, zei dat het beest was als een stok en zo ging het door met de oren, de slurf, de slagtanden, de dikke buik, enzovoort. Elke persoon beschreef de olifant overeenkomst een eerder opgedane ervaring, iets waarmee zij hem konden vergelijken. Toen begonnen zij te discussiëren. ‘Jou olifant was niet de echte, de jouwe was illusie, de mijne is de enige echte, enzovoort.’ 

Later legde de drijver hun uit: ‘Niemand kan een volledig beeld van de olifant hebben. Het enige wat jullie kunnen doen, is al jullie verschillende ervaringen van ‘olifant’ bij elkaar brengen en uit al deze ervaringen kunnen jullie je een beeld vormen van een nieuw schepsel dat bekend staat als een ‘olifant’. Maar het is de som van al deze delen én iets meer, dat het hele schepsel ‘olifant’ vertegenwoordigt.’

Ruimte in jezelf creëren - inzicht - bewustwording

Dit verhaaltje geeft aan dat er niet één waarheid is. Ieder heeft zijn eigen waarheid verkregen door zijn eigen levenservaring. Als je je eigen gedachten als ‘waar’ bestempelt, zie je alleen je eigen deel. Alleen al door dit te realiseren creëer je bij jezelf een stukje ruimte en inzicht, waar je mee verder kunt. Bewustwording is al de halve genezing! 

homeopathie bij psychische problemen

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is en wat je allemaal al gedaan hebt en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf voor deze afspraak is 45 minuten en €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar (check hiervoor je zorgpolis).

Monique Eggink
× Stel je vraag