Darmen vormen onze tweede set hersenen. Emoties en diverse klachten kunnen voortkomen uit darmen die niet goed in conditie zijn. Ik ben er voorstander van de darmen te behandelen in plaats van de ziekte die eruit voortvloeit, omdat de slechte conditie van de darm de achterliggende oorzaak van je ziekte of klacht is. 

De heer Bach (van de Bachremedies, die je wellicht kent) heeft voordat hij in de bloemetjes ging, jaren gewerkt aan middelen voor de darmen. Toen hij zich ging specialiseren in zijn Bachremedies, heeft de heer Paterson zijn werk voortgezet. 

Als er meer klachten zijn dan spijsvertering

Problemen met spijsvertering is meestal niet de enige klacht. Ook mentale symptomen, zoals depressie, boosheid (driftbuien) en angsten komen in combinatie voor. Ook de combinatie met huidklachten, blaasklachten, hoofdpijn, hartkloppingen, hoge bloeddruk, nierstenen, allergie, longklachten, wratten.

Ook in de darmen hoort balans te zijn

Iedereen heeft bacteriën in de darmen. Dat is helemaal goed. Er moet echter wel een bepaalde balans zijn en die is voor iedereen anders. Zodra de balans er niet is, komt er een overgroei of ondergroei van bepaalde bacteriën. Een homeopathisch middel brengt het evenwicht terug wat bij jou past. 

Wat doet een homeopathisch middel voor jou?

Het middel geeft je eigen lichaam een natuurlijke stimulans om je eigen evenwicht in bacteriën te zoeken. Je lichaam past zich dus aan volgens eigen inzicht en standaard wat nodig is voor jou. Je lichaam weet zelf wat nodig is voor je; vertrouw erop!