Het verband tussen kristalstructuur en levensstijl

Kristalstructuur en levensstijl

Deel dit bericht

Ik heb me een tijd enorm verdiept in homeopatische middelen met edelstenen als basis en heb er nascholingen voor gevolgd bij de Australische homeopaat Peter Tumminello. Ik ben me daardoor zelf ook meer gaan specialiseren in edelstenen.

Tijdens studie, kwam ik het werk tegen van Michael Gienger. Hij is iemand die diepgaande studie heeft gedaan naar edelstenen. Hij zag een verband tussen kristalstructuur en levensstijl van mensen.

Dat is gelijk hetgeen mij als homeopaat intrigeert. De kristalstructuur (is de inwendige structuur van een bepaald mineraal) wordt weerspiegeld in de manier waarop mensen zich gedragen.

Kristalstructuur en verschillende levensstijlen

Michael Gienger schrijft: ‘Ieder van ons heeft zijn eigen werkelijkheid‘. Deze werkelijkheid wordt bepaald door onze ervaring, kennis, onze opvattingen en observaties en door de waardesystemen die we toepassen. Dit noemen we iemands ‘levensstijl’. Deze verschillende, door onszelf gedefinieerde werkelijkheid (levensstijl) creëert een band met andere mensen of werpt een barrière op tussen ons en anderen. Als je bijvoorbeeld verschillende getuigen van een verkeersongeval zou interviewen, dan zou je verbaasd staan hoeveel verschillende werkelijkheden je hoort. Dit betekent dat de werkelijkheid subjectief is, terwijl het individu die het ervaart als absoluut en geldig! Het is heel belangrijk om dit te begrijpen en er gepaste aandacht aan te schenken.’ 

Wat Michael Gienger schrijft, houdt direct verband met de consulten die ik doe als homeopaat. Tijdens mijn consulten luister ik speciaal naar iemands persoonlijke werkelijkheid en alleen dan kan ik iemand daadwerkelijk goed en bij de bron (de oorsprong) ondersteunen. Deze persoonlijke werkelijkheid noemen we ook wel overlevingsstrategie

Vanuit onze levensstijl kiezen een overlevingsstrategie

Gienger schrijft verder ‘De beschrijvingen van de verschillende levensstijlen, laten acht verschillende fundamentele kenmerken van algemeen menselijk gedrag van persoonlijk ervaren en van individuele levensstijl zien. Het zijn basisstructuren of -patronen waaruit we er een hebben gekozen als overlevingsstrategie voor ons hele leven of voor onze huidige situatie. Omdat deze basispatronen een samenhang vertonen met de kristalstelsels van mineralen, zijn de mineralen met de kristalstructuur die overeenkomst vertoont met onze ‘levensstijl’ met name geschikt voor ons als geneeskrachtige steen.’

Op dezelfde wijze werkt homeopathie. Een belangrijke regel in Klassieke homeopathie is de similiawet en dat is ‘het gelijke genezen met het gelijkende’. Dit is een oeroud principe en staat lijnrecht tegenover de wat we noemen ‘reguliere’ geneeskunde. Op de pagina ‘klassieke homeopathie‘ kun je er meer over lezen. 

 

Indeling type mens in kristalgeneeskunde en homeopathie

Binnen de kristalgeneeskunde wordt uitgegaan van acht types die onderscheiden worden op basis van hun natuur. Gienger schrijft daarover: ‘Altijd al heeft de mens gezien dat er bepaalde basisstructuren van de menselijke werkelijkheid zijn. Er zijn dan ook vele systemen ontworpen om de structuren te verklaren: temperament, Jungs archetypen, astrologie, tarotkaarten, en vele andere. Al deze beschrijvingen hebben een bepaalde geldigheid binnen hun systeem. Binnen dat systeem toegepast werken ze heel goed.’

Ook binnen de homeopathie bestaan er boeken die verschillende typen mensen beschrijven aan de hand van homeopathische middelen. Het klopt dat ieder middel een mentaal ‘beeld’ heeft. Er bestaan echter ca 8.000 homeopatische middelen en dan zouden er 8000 typen mensen bestaan. Op de pagina ‘wat doet een homeopathisch middel‘ kun je er meer over lezen. 

Te grote afwijking van je eigen werkelijkheid geeft ziekte

Deze eigen werkelijkheid kan ver af gaan wijken van de echte werkelijkheid en daardoor voor problemen gaan zorgen, zowel lichamelijk als psychisch. Hierdoor wordt duidelijk dat de oorsprong van ziekte mentaal of psychisch kan zijn. Daarom is het zinvol om naar je lijf te luisteren als het ziek is. Zowel kristallen als homeopathie kunnen je balans weer herstellen, waardoor ziekte weer kan verdwijnen. 

Hoe kun je deze afwijking van de werkelijkheid herstellen?

Kristallen, maar ook homeopathie kunnen veranderingen in je levenskracht (lichaams eigen systeem) tot stand brengen of stimuleren. Ze herstellen de balans in je lijf bij de oorsprong. Zowel kristallen als homeopathische middelen zijn diep werkend. Beide komen zelfs tot op zielsniveau!

Andere artikelen over edelstenen en homeopathie

  •  hier volgen meer artikelen over edelstenen en homeopathie
  • In een bijeenkomst zal ik vertellen over de acht verschillende levensstijlen. Kijk op ‘cursus praktische homeopathie‘ voor meer informatie en de onderwerpen.

 

Bron: Handboek geneeskrachtige stenen – Michael Gienger, Altamira 6e druk 2017

Kristalstructuur en levensstijl

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is en wat je allemaal al gedaan hebt en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf voor deze afspraak is 45 minuten en €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar (check hiervoor je zorgpolis).

Monique Eggink
× Stel je vraag