Voordelen van homeopathie

De werking is krachtig
Homeopathie staat bekend om de langzame werking en ‘baat het niet, schaadt het niet’. Een juist gekozen homeopathisch middel werkt zeer krachtig en heel snel. Vaak binnen een dag. Lees op de pagina ‘klassieke homeopathie‘ meer over deze geneeswijze. 

Geen onderdrukking, maar herstel van binnenuit
Je klacht wordt met homeopathie niet onderdrukt (stop je met het medicijn, dan komt de klacht terug), maar bij de bron aangepakt. 

Beter immuunsysteem
Door een homeopathische behandeling versterk je het immuunsysteem. Het lichaam wordt in totaliteit sterker doordat de behandeling werkt volgens natuurlijke principes. Over je immuunsysteem kun je meer lezen op de volgend pagina’s:
versterk je immuunsysteem met homeopathie
Je levenskracht is groter dan je immuunsysteem

Preventief
Doordat je met een homeopathische behandeling meebeweegt met de natuurlijke principes van je lichaam, maak je het lichaam sterker voor indringers van buitenaf. 

Niet verslavend
Homeopathische middelen zijn niet verslavend.

Gemakkelijk in te nemen
Homeopathische korrels zijn heel klein en lossen gemakkelijk op in je mond. Ze hebben geen smaak. 

Homeopathische middelen hebben geen bijwerking
De middelen worden sterk verdund en ritmisch geschud. Door deze speciale procedure hebben de middelen geen bijwerking. Het is daarom ook veilig voor zwangeren en baby’s. Een zorgvuldige keuze blijft belangrijk en het is verstandig ook in die tijd een klassiek homeopaat te raadplegen. Op de pagina ‘homeopathisch middel‘ kun je er meer over lezen.

Holistisch = de hele mens
Bij een homeopathische behandeling is de hele mens belangrijk. Daardoor kan één korreltje verschillende klachten tegelijk gunstig beïnvloeden. Een homeopathisch recept is niet voor iedereen gelijk. De homeopaat kijkt zowel naar specifieke klachten als naar persoonlijke kenmerken. Ook de dosis en de frequentie van inname word afgestemd op de persoon. 

Wetenschappelijk onderzoek
Er wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van homeopathische middelen. De KVHN publiceert hierover. Hierbij de link: https://vereniginghomeopathie.nl/wetenschap/