Hoe snel werkt homeopathie

Hoe snel werkt homeopathie is een lastig te beantwoorden vraag. Het is afhankelijk van de aard van je klacht. Ook is het mede afhankelijk van je leeftijd en het reactievermogen van het lichaam. Een vitaal lichaam reageert sneller. Daardoor kunnen baby’s en kleine kinderen zo snel herstellen.

Daarnaast is het afhankelijk van de intensiteit van de klacht. Hoe dieper de ziekte is, hoe langer het duurt voordat herstel optreedt. 

Als je al medicijnen gebruikt, kun je tevens voor een homeopatische behandeling kiezen. Het doel is dan om je beter te laten voelen. Ook kun je een homeopathisch middel gebruiken om de bijwerking van de medicijnen te verminderen. 

Werkt een homeopatische behandeling altijd?

Net zo als een arts niet met zekerheid kan zeggen dat zijn behandeling gaat aanslaan, kan een homeopaat dat ook niet garanderen. Soms is het erg moeilijk het juiste middel te vinden. De oorsprong kan gecompliceerd zijn of niet gemakkelijk boven water komen door schaamte of schuldgevoel en dergelijke. Soms heeft het tijd nodig om tot een volledige vertrouwensrelatie te komen. 

Ga snel naar: