Ontdek hoe homeopathische middelen je stress verlagen

Deel dit bericht

Homeopathie is gebaseerd op het concept dat het lichaam zichzelf kan herstellen en kan daardoor ook stress verlagen. Door een kleine dosering van een homeopathisch middel, kun jij jezelf weer in balans krijgen en je verlossen van stress. Homeopathie kan een krachtig instrument zijn om je stress te verminderen en tevens om je algemene welbevinden te verhogen. 

Als eerste is belangrijk te weten wat jou stress geeft

Kun jij er de vinger op leggen wat jou stress geeft? En wat kun je er aan doen? Of wat zou je er aan willen doen? Hoe ga je ermee om? of Hoe kun je ermee omgaan? Dat zijn alvast heel belangrijke vragen om te beantwoorden.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen… homeopathie heeft geen middelen die je stress onderdrukken of je stress ‘onder de pet houden’, maar wel middelen die je anders laten omgaan met stress. Het is echt een aanpak bij de oorsprong of bron.

Waar is je stress ooit ontstaan?

Zo zou het bijvoorbeeld heel fijn kunnen zijn om te kijken waar je stress ooit is ontstaan en wat je natuurlijke ‘weggetje’ is geworden om te bewandelen, waardoor er steeds stress kan ontstaan.

Een andere benadering zou kunnen zijn dat je ‘klem’ zit. We gaan er dan naar kijken wat je dan in deze ‘klem’ houdt.

Zo zijn er vele manieren van kijken naar stress. Dat noem ik een holistische benadering. Het blijkt niet de boze baas, de werkdruk of de omstandigheden te zijn die je stress veroorzaken, maar de wijze hoe je ermee omgaat. Hoe je ermee omgaat komt door omstandigheden, die ik de oorsprong van je stress noem.

Homeopathie kan ervoor zorgen dat je beter met de stress-situatie om kunt gaan. Je kunt daardoor je stress verlagen, meer rust ervaren en van daaruit gaan doen wat nodig is.

Stress vormt een belangrijke oorzaak van klachten of ziekte

Stress vormt een belangrijke oorzaak van klachten of ziekte. Je kent vast wel het verband tussen stress en een maagzweer, hoge bloeddruk, darmklachten of hoofdpijn. En zo zijn er meer verbanden te zien. Homeopathie kijkt altijd naar het geheel – alles hangt met elkaar samen. 

Stress is heel sterk! Het kan je hele systeem in de war schoppen. Alleen al de (h)erkenning van alle factoren die je stress geven kan voor een aanzienlijke vermindering van je stress zorgen. Bewustwording geeft rust.

Hoe kunnen homeopathische middelen stress verlagen

Homeopathische middelen zorgen voor genezing van je eigen zelfherstellende vermogen. Normaal gesproken kun je namelijk zelf weer tot rust komen. Maar bij stress is het onmogelijk voor jezelf geworden om voldoende tot rust te komen.

Doordat een passend homeopathisch middel je eigen zelfherstellende vermogen weer heelt, kun je weer in je lichaamseigen balans komen van zowel lichaam als geest. Het resultaat is een evenwichtige geest en een gezond lichaam.

Homeopathie werkt zowel op psychisch als lichamelijk niveau. Een homeopathisch middel kan daardoor zowel lichamelijke ongemakken verhelpen als onderliggend psychische problemen die verband houden met stress. 

Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen

Hoe ziet een holistische benadering er uit

Ik bekijk stress vanuit verschillende invalshoeken en probeer er de vinger op te leggen wat jou stress geeft en hoe je ermee omgaat. Alleen dan kan ik zien hoe je stress kunt verlagen.

Relevante vragen daarbij zijn:

 • Wat geeft je stress
 • Wat is de manier waarop jij stress ervaart?
 • Waar geeft het je klachten?
 • Vertel over je gedachten bij stress
 • Wat is er gebeurd in je leven wat je ook stress gaf?
 • en vanzelfsprekend meer…

Ik geef je alle ruimte om je verhaal te doen

Ons consult begint daarom met jou alle tijd geven je verhaal te doen. Ik luister voornamelijk naar wie jij bent, hoe je omgaat met stress en wat je me wilt vertellen. Ik luister ook naar je verhaal achter je verhaal, want daar vertel je aan mij je boodschap. Ik geef je daarvoor alle ruimte.

Welk homeopathisch middel kan je stress verlagen?

Homeopathie kent vele middelen die je stress kunnen verlagen. De bekendste zijn Ignatia en Argentum Nitricum, maar er zijn er veel meer. Er zijn ook natuurlijke middelen die je rust brengen, maar deze middelen verlichten alleen de symptomen en die blijf je innemen zolang je stress ervaart. Klassieke homeopathie pakt je stress aan bij de bron. 

Het is belangrijk dat het homeopatische middel precies bij jou en je manier van stress ervaren past. Bij homeopathie werkt het zo: als het middel niet past, dan werkt het niet.

Op de volgende pagina’s lees je meer over homeopathie:

Het resultaat met homeopathie

Homeopathie laat je herstellen bij de bron. Je gaat de oorzaak van je stress op een andere manier ervaren, waardoor je stress kan verlagen. Ik maak mee dat cliënten vertellen dat ze niet meer kunnen begrijpen waar ze zich zo druk over hebben gemaakt. En dat vind ik nou zo leuk aan mijn vak. 

Het kan goed en bijzonder zijn om naar je klacht te gaan luisteren

Je lichaam reageert niet voor niets met klachten. Wat wil je lichaam je vertellen? Wat is er gebeurd in je leven, waardoor je reageert zoals je reageert? Bij mijn pagina over oorsprong laat ik je zien wat allemaal een mogelijke oorzaak kan zijn, en dat gaat verder dan menigeen denkt. Het kan bijvoorbeeld al een couveuse-opname in je babytijd zijn geweest. 

Laten we in gesprek gaan en de oorsprong voor jou ontrafelen. 

Wat is mijn ervaring met homeopathie en stress

Ik heb een groot aantal mensen mogen helpen om hun stress te verlagen, al dan niet met homeopathie. De ervaring van deze mensen is als volgt: ‘ik..

 • voel me rustiger en evenwichtiger’
 • accepteer dat het is zoals het is’
 • ben meer in het nu’
 • voel me lichter’
 • ben blijer’
 • heb meer het gevoel dat ik alles aankan’

Zelf ben ik ook in enorm stressvolle situaties geweest en de homeopathische middelen, geleerde technieken en inzichten hebben mij vrij rustig door de hele stressvolle situatie geholpen. Daar ben ik erg dankbaarvoor en dit kan ik dan ook overdragen aan jou. 

Homeopathisch consult en stress beheersing

Tijdens ons consult kan ik je technieken leren om je stress te verlagen. Het is afhankelijk van jou stress-situatie, wat ik je kan en ga leren. Algemene adviezen zijn niet echt helpend en daarom nodig ik je uit voor een consult. 

Bijeenkomst homeopathie en stress

Ik heb vanaf 2020 bijeenkomsten gehouden over homeopathie en stress en zal dat in de toekomst opnieuw doen. Houdt mijn agenda in de gaten of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief (4x per jaar). 

Momenteel staat op 6 September 2023 een bijeenkomst over stress in mijn agenda. Meer informatie vind je op ‘agenda homeopathie Holten‘. 

Inzichten vanuit homeopathie

Ik leer dagelijks over homeopathie en nieuwe middelen. Er bestaat ook een structuur in de middelen. Deze structuur geeft aan waar ik de middelen voor stress kan vinden. Dit inzicht geeft zowel mij (voor de keuze van het homeopathische middel) als jou bewustwording. En bewustwording helpt je verder op je pad en tevens bij het verlagen van stress.

Andere blogs over stress en homeopathie

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is en wat je allemaal al gedaan hebt en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf voor deze afspraak is 45 minuten en €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar (check hiervoor je zorgpolis).

Monique Eggink
× Stel je vraag