Mijn werkwijze

Ik geloof in het in ‘evenwicht‘ zijn van jeZelf en zo dicht mogelijk bij jeZelf te blijven. Dat betekent vrij van stress of spanning in de ruimste zijn van het woord. Is er geen evenwicht, dan ga je bij jeZelf vandaan en hebben ziekte, klachten of aandoeningen ruimt om te ontstaan. 

Ook geloof ik in een holistische aanpak van je gezondheid. Je bent zoveel meer dan slechts een optelsom van individuele organen! Ik durf zelfs te stellen dat lichaam, geest en ziel één geheel is en elkaar over en weer beïnvloedt. 

Op mijn homepage staat hierover ook belangrijke informatie.

Ik werk met speciale middelen

Niet iedere homeopaat werkt op dezelfde wijze en met dezelfde middelen. Door mijn eigen ziekte en de ziekte van mijn dochter ben ik dieper in het begrip gezondheid gedoken. Daardoor ben ik ook bijzondere nascholingen gaan doen en werk ik op de manier zoals ik tegenwoordig doe.

Ik werk met homeopathische middelen gemaakt van:

Herstellen bij de bron om in evenwicht te komen

Als je er alleen slechts voor zorgt dat je geen last meer hebt van je klacht, ziekte of aandoening, dan laat je de oorsprong ervan zitten. De klacht kan daardoor terugkomen of er komt een andere klacht voor in de plaats. Met een mooi woord heet dat diadoxie. 

Na lang studeren kom ik erop uit dat het bij ziekte, gezondheid maar ook in de natuur en in het universum uiteindelijk gaat om evenwicht. De natuur, het universum, maar ook het lichaam zorgt altijd voor het meest optimale evenwicht. Ziekte is daardoor een uiting van het zoeken naar een vreemd evenwicht eigenlijk! In de Germaanse geneeskunst wordt ziekte dan ook een genezingscrisis genoemd. Het lichaam geeft aan dat er iets nodig is om op te lossen. 

De zoektocht die nodig is, is daarom te ontdekken waar evenwicht nodig is. Puur lichamelijk of ook geestelijk, in de ziel of zelfs familiair (daarvoor zijn de familie-opstellingen). Je ziet al dat oorzaken niet alleen aanwijsbaar, meetbaar en tastbaar zijn. Oorzaken liggen ook op andere vlakken. Door middel van onderstaande ijsberg het ik het visueel gemaakt. 

Het blijkt dat zowel lichamelijke als psychische klachten ontstaan door een vorm van angst. De angst kan zelfs geërfd zijn van je (voor)ouders. Angst wil niet gevoeld worden en daardoor ga je erbij weg en jeZelf verhouden naar deze angst met als gevolg: belemmerende gedachtes, overtuigingen en een bepaald zelfbeeld. De angst kan uit verschillende vormen bestaan zoals: onverwerkte emoties, trauma’s (groot & klein en ook pre-verbaaltrauma)

Een gevolg van de angst is dat gezocht wordt naar veiligheid. Angst kent ook vele uitingsvormen zoals: boosheid, jaloezie, verdriet, minderwaardigheid, eenzaamheid, niet gezien/gehoord worden, er alleen voorstaan, gebrek aan zelfliefde, het idee er niet te mogen zijn, frustratie enzovoort.

Door dit alles te zien hoef ik alleen te luisteren naar je verhaal om te horen waar bij jou de oorsprong ligt. Bij de oorsprong zoek ik vervolgens een passend homeopathisch middel, waardoor het mag verdwijnen en daarmee verdwijnt ook je klacht, ziekte of aandoening voorgoed. Ziekte, klachten en aandoeningen zijn daardoor eigenlijk je richtingaanwijzers voor je gezondheid!

Andere therapieën zeggen dat je de oorsprong mag ‘aankijken’. Als er geen middel is, is ‘aankijken’ en ‘ermee zijn’ de enige oplossing. Eckhart Tolle, Mooji, Anita Moorjani en andere spirituele leraren zeggen: ‘vind er niets van’. Door de oorsprong te bevrijden laat je het gaan. Vechten geeft strijd en dat zijn vervolgens lichamelijke of psychische klachten. 

Herstellen bij de bron is het belangrijkste wat je kunt doen voor je gezondheid. Je draait op deze wijze de kraan dicht, in plaats van dat je blijft dweilen. Bovendien wordt met een homeopathisch middel je eigen natuurlijke geneeskracht geactiveerd. Je maakt jeZelf sterk, zowel lichamelijk als mentaal. 

de 7 lagen van gezondheid

Een praktisch voorbeeld

Voor een klacht als bijvoorbeeld migraine, zijn 138 homeopathische middelen. Ik kies dan het homeopathische middel, dat het best past bij:

 1. de migraine zoals jij die hebt. Ieder persoon ervaart zijn migraine op een individuele manier +
 2. de ‘mens’ zoals jij nu (geworden) bent. De omstandigheden en de reactie op de omstandigheden is ook individueel, zoals je uit de beschrijving hierboven kunt lezen. 

Ik pas homeopathie op deze manier toe voor alle klachten, ziektes of aandoeningen, zowel acuut als chronisch en zowel lichamelijk als psychisch. Ziekte/klachten en aandoeningen zijn individueel en zo is ook het homeopatische middel wat jij krijgt individueel, anders werkt het niet. 

Voor welke klacht?

Vrijwel alle klachten, ziekten of aandoeningen kunnen behandeld worden met klassieke homeopathie. Zowel lichamelijk als psychisch en zowel acuut als chronisch. Voorwaarde is dat de schade niet onherstelbaar is.

Waarom samenwerken met mij om in evenwicht te komen?

 • Ik geloof in Zelfherstel. Je kunt jeZelf herstellen; het is aangeboren!
 • Een holistische visie geeft je een ruimer beeld op ziekte en gezondheid
 • Dicht bij jeZelf komen geeft je veel voordelen op allerlei levensgebieden (o.a. gezondheid, werk, relaties)
 • Ik kan je proces heel inzichtelijk maken met een tekening
 • Je gaat ontdekken wat je triggers zijn om uit evenwicht te gaan
 • Ook wordt je bewust van de betekenis van de trigger
 • Via mentaliseren kom je bij jeZelf. Je gaat jeZelf zien en begrijpen
 • Zodra je bewust wordt van jeZelf en waar je bij jeZelf vandaan gaat, kun je er iets aan of mee doen
 • Om jou zo goed mogelijk te begrijpen, te volgen en te ondersteunen, gaat al sinds 2007 mijn studie, (internationale) nascholing, bijscholing en interesse uit naar de achterliggende oorzaak van ziekte. Met andere woorden; wat kan allemaal aanleiding geven tot ziekte, klachten of aandoeningen? En hoe kan het dat jij daar momenteel niet zelf van kunt herstellen?
 
 • Heel veel mensen zijn mentaal en emotioneel hard aan het werk met hun klacht en hun zelfontwikkeling of persoonlijke ontwikkeling, maar weten niet dat klassiek homeopathische middelen ze enorm kunnen helpen in hun gezondheid en groei. 
 • Zelf ben ik ook iemand die actief bezig is met zelfontwikkeling. Ik vind het belangrijk om zelf ook mijn ‘lastigheden’ te onderkennen en aan te kijken. Daardoor help ik je niet alleen vanuit kennis, maar ook vanuit eigen ervaring en beleving. 

 

 • Ik ben niet een homeopaat die alleen ziekte ‘wegwerkt’ – ik ben eerder een homeopaat die ziekte gebruikt als richtingaanwijzer om je je proces te zien.  Hierdoor wordt je ervan bewust wat je Zelfherstel tegenhoudt. 

Je weet niet wat je niet weet
je ziet niet wat je niet ziet

Wil jij ook herstellen bij de bron en in evenwicht komen?

 • weer in evenwicht zijn
 • echt herstellen en verlost zijn van je klacht, ziekte of aandoening?
 • beter om kunnen gaan met prikkels
 • jezelf ontdekken en (h)erkennen wie je Zelf bent
 • Je eigen geneeskracht weer ‘aan’ zetten?
 • meer innerlijke rust ervaren?
 • als mens prettiger functioneren? (zelf, op je werk en in relaties)

Laten we kennismaken

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is, wat je allemaal al hebt gedaan en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf is voor deze afspraak 45 minuten en bedraagt €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar. (check hiervoor je zorgpolis).