Ziekte is geen toeval, maar een proces

ziekte een proces

Deel dit bericht

Ziekte is lang niet altijd toeval. Ik kom er steeds meer achter, mede door mijn consulten en studie voor mijn clienten, dat ziekte een proces is.

 

Wat is het proces

Het proces is, dat ergens in je leven iets in gang is gezet. Je hebt (onbewust) een bepaald denkpatroon of overlevingsmechanisme ontwikkeld en je hebt je leven daaromheen ingericht. Lang niet altijd vanuit jouw wensen, maar vanuit (onbewuste) noodzaak om zo aangenaam mogelijk te leven. 

Op een bepaald moment gaat dat wringen, omdat je niet meer vanuit je authentieke zelf leeft. Op het moment dat het gaat wringen ontstaat ziekte of een klacht. De algemene gedachte is dan dat je geen ziekte wilt en je laat de ziekte behandelen met medicijnen. Maar wat haal je dan weg? Zoals ik het zie, haal je dan alleen de (uiterlijke) verschijningsvorm (de symptomen) weg, maar niet de oorsprong. De verschijningsvorm is weliswaar verdwenen, maar het blijft wringen. De ziekte komt vervolgens terug of er ontstaat een andere ziekte of klacht en die is meestal erger. 

 

Het proces behandelen in plaats van alleen de symptomen

De bijzondere kwaliteit van klassieke homeopathie en mijn consulten (alhoewel ik eigenlijk te bescheiden ben om dat te zeggen.., maar toch ;)) is, dat je proces behandeld wordt en daarmee de oorsprong van je ziekte. Het proces is te keren door inzicht en indien nog nodig door het juiste homeopathische middel, precies passend bij dat proces. Het is onvoorstelbaar hoeveel middelen er zijn. Daarmee zeg ik ook dat er heel veel processen zijn die mensen (helaas moeten) doormaken.

De middelen zijn allemaal van natuurlijke materialen gemaakt. De middelen hebben onvoorstelbare kracht doordat ze uit de energie van de natuurlijke materialen bestaan. De oorspronkelijke (giftige) stof is verdwenen en de energie is opgeslagen in het homeopatische middel. De natuurlijke materialen zijn o.a. afkomstig uit: planten, dieren (o.a. veren, bloed, melk), mineralen, bacterie, producten die te maken hebben met zwangerschap (o.a. placenta, vernix, vruchtwater) of edelstenen en meer. De middelen zijn met erg zachte hand gemaakt. Er worden geen dieren gedood, er worden geen edelstenen doorboord. De natuur wordt absoluut geen geweld aangedaan. We leven immers samen met de natuur!

 

Ziekte is een actief proces

Een medicijn van de dokter krijgen is een passief proces. Je zegt alleen: help mij ervan af. Je wordt daardoor van je klacht afgeholpen, maar de bestaansoorzaak blijft onverminderd bestaan. 

Een homeopathisch middel van mij krijgen is een ACTIEF proces. Je gaat actief de uitdaging aan om te kijken waar voor jou de basis ligt van jouw ziekte of klacht.  Je vertelt me je verhaal en daaruit kan ik opmaken wat er feitelijk speelt. Ik volg je, ook al is je verhaal niet helemaal duidelijk voor jezelf. Het enige wat ik van je vraag tijdens het consult, is actief na te denken over bepaalde woorden die je gebruikt. Dat helpt jou en mij om dichter bij de kern te komen; de bron van je klacht of ziekte. Daarnaast zijn er ook de omstandigheden die zich voordeden in je leven van belang. Ook dat maakt deel uit van je proces. Ik vraag je om een overzicht te maken van de belangrijkste gebeurtenissen in je leven en een overzicht te maken van je ziektes die je hebt doorgemaakt. 

De tekst in de foto

De tekst in de foto geeft al aan wat ik je mee wil geven. Wacht niet passief tot je van je klacht of ziekte af bent met de gedachte ‘de dokter geneest me wel’, maar kijk actief wat de achterliggende oorzaak is van je klacht of ziekte en neem dat mee in je herstelproces. Op deze manier kun je ziekte of klacht als een wijze les gaan zien. Uiteraard heb ik altijd een lijntje met de reguliere zorg en waar nodig aarzel ik niet te verwijzen naar een arts. Samenwerken kan natuurlijk ook!

ziekte is een proces

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is en wat je allemaal al gedaan hebt en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf voor deze afspraak is 45 minuten en €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar (check hiervoor je zorgpolis).

Monique Eggink
× Stel je vraag