Genezen wie wil dat niet?

genezen

Deel dit bericht

Genezen, wie wil dat niet?

Wat kun je lezen in deze blog?

Genezen is een grote wens voor wie ziek is en veel pijn heeft. We willen zo snel mogelijk beter worden en weer doorgaan waarmee we bezig waren. Herman van Veen zingt het lied: ‘Opzij’, waarin hij zingt ‘we moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan…’. 

Maar….. waren we ‘goed’ bezig? Hadden we stress? Deden we iets wat we eigenlijk niet prettig vonden? Hadden we werk dat eigenlijk niet goed bij ons paste? Hebben we een relatie die eigenlijk meer aandacht nodig heeft? Zijn we teveel met een ander bezig? Voelen we ons te verantwoordelijk? Moest alles precies goed gaan en zijn we heel perfectionistisch? Zijn we heel oordelend of voelen we ons beoordeeld? …. allemaal kanten van jezelf die eigenlijk aandacht van jezelf nodig hebben. 

Wat is genezen niet?

Daardoor is voor mij het woord ‘genezen’ een dubbel-woord geworden; Het heeft twee betekenissen gekregen. Want wat is genezen in de volksmond? In de volksmond betekent genezen het laten verdwijnen van je klachten. Je hebt er geen last meer van en je kunt door. In het bloed, in je urine, in je ontlasting e.d. is het niet meer aantoonbaar; dus is het weg. Om je klacht te laten verdwijnen wordt meestal een pilletje ingenomen, een kuurtje gedaan of een vitaminetje geslikt. 

In mijn ogen is dit niet genezen, maar ‘slechts’ het laten verdwijnen van je klachten. Je geneest niet daadwerkelijk, als je ‘gewoon’ doorgaat met ‘rennen, springen, vliegen….’ zonder aandacht te schenken aan de reden van ziek zijn. Je lichaam heeft je laten zien dat er iets is om naar te luisteren; het is daadwerkelijk zinvol om dat te doen. 

Wat is genezen wel?

In mijn 10-jarig bestaan als klassiek homeopaat, heb ik veel tijd besteed aan het bestuderen van ziekte en het genezen ervan. Niet alleen heb ik gekeken naar medische literatuur, maar ook naar spirituele literatuur. 

Echte genezing vind plaats door te kijken waardoor de ziekte veroorzaakt wordt. Als je de oorzaak, oorsprong of reden van ziek zijn weg kunt nemen, is er geen reden meer voor de symptomen om zich te tonen. Deze genezing noem je ‘heling’. 

Waar moet je naar luisteren voor heling?

De vraag is waar je naar moet luisteren als je ziek bent, pijn hebt of anderszins. Het antwoord is dat het veelal je gedachten & emoties zijn. En juist die vinden we zo enorm lastig….!!!! 

Een bijzondere twee-deling in de gezondheid

Bijzonder is eigenlijk dat er een twee-deling is in de gezondheid, die eigenlijk een eenheid zou moeten zijn. Voor lichamelijke klachten gaan we naar een (huis)arts en voor psychische klachten gaan we naar een psycholoog of psychiater. Als homeopaat zie ik dat lichaam en geest een eenheid zijn. Lichamelijke klachten worden aangestuurd door de psyche. Het zou daarom zinvol zijn als we lichaam en gedachten / emotie als eenheid gaan zien en behandelen. 

Heling kost tijd

Heling bereik je niet à la minute, zoals met medicijnen. Heling neemt tijd in beslag. Zoals het is gekomen in de loop der tijd, kan het ook weer gaan in de loop der tijd. Zodra je ontdekt waar het ‘m in zit, kun je uiteraard snel helen. 

Wil jij dat proces aangaan? 

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is en wat je allemaal al gedaan hebt en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf voor deze afspraak is 45 minuten en €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar (check hiervoor je zorgpolis).

Monique Eggink
× Stel je vraag