Kristallen en wetmatigheden

Kristallen

Deel dit bericht

Sinds oktober 2020 bestudeer ik de homeopathische middelen die gemaakt zijn van edelstenen. Er gaat een wereld voor me open! En wat is het een complexe wereld! Er is heel veel studie en voelen nodig om deze materie te doorgronden. Gelukkig is er een structuur binnen de edelstenen. De structuur is gestructureerd valt me nu toevalligerwijs te binnen. Een structuur is ook echt nodig om een overzicht en daarmee inzicht te krijgen, waardoor ik uiteindelijk een goed passend voorschrift kan doen. Als je diepere interesse hebt in een homeopathisch middel, kun je onderstaande informatie eens in je opnemen.

Mathematische wetmatigheden van kristallen

Bijna 350 jaar geleden publiceerde de Deense natuurwetenschapper Nils Stensen de eerste onderzoeken naar mathematische wetmatigheden van kristallen. Stensen had ontdekt dat de hoeken tussen de vlakken van een bepaald mineraal, onafhankelijk van hun grootte, uiterlijk of plaats, altijd hetzelfde zijn. Zodoende moest er een inherente eigenschap zijn die het mineraal dwingt altijd alleen bepaalde, specifieke vormen aan te nemen. 

Kristallen hebben patronen: Kristalroosters

De atomen en moleculen zijn geordend in exacte, geometrische patronen; de kristalroosters. Deze volmaakte orde wordt verklaard door het feit dat afzonderlijke atomen en moleculen van het mineraal tijdens hun groei zo dicht mogelijk bij elkaar komen te zitten. Dit deels door elektromagnetische krachten en deels doordat druk rondom het onmogelijk maakt ruimte te verspillen. 

De kristallen hebben een structuur: Kristalstelsels

Bepaald door hun inwendige structuur worden kristallen ingedeeld in 7 afzonderlijke systemen, de zogenaamde kristalstelsels. Er is één uitzondering waar geen enkele inwendige structuur is. Deze vormt de achtste. 

De kristalstelsels zijn de volgende:

  • kubisch (bv diamant, pyriet, fluorset)
  • hexagonaal (bv aquamarijn, beril, smaragd)
  • trigonaal (bv amethist, bergkristal, rookkwarts)
  • tetragonaal (bv aporylliet, ruiten, zirkoon)
  • rombisch (bv olivijn, rutiel, zirkoon)
  • monoklien (bv jade, malachiet, maansteen)
  • trilkien (bv labradoriet, zonnesteen, rhodoniet)
  • amorf (bv moldaviet, obsidiaan, barnsteen)

Op mijn facebookpagina meer info over edelstenen en homeopathie

  • Kristalstructuur en levensstijl (edelstenen en homeopathie deel 3)
  • Beschrijving van de 8 verschillende levensstijlen (edelstenen en homeopathie deel 4)
  • Beschrijving van een homeopathisch middel gemaakt van een edelsteen. (edelstenen en homeopathie deel 5)

Bron: Handboek geneeskrachtige stenen – Michael Gienger, Altamira, 6e druk 2017

kristalstructuur en levensstijl

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is en wat je allemaal al gedaan hebt en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf voor deze afspraak is 45 minuten en €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar (check hiervoor je zorgpolis).

Monique Eggink
× Stel je vraag