Alles wat je moet weten over een homeopathisch slaapmiddel

homeopathisch slaapmiddel
Homeopathische slaapmiddelen worden steeds meer populair, doordat ze een een natuurlijk en veilig alternatief zijn voor slaapmiddelen van de huisarts. In dit artikel ga ik je uitleggen hoe een homeopathisch slaapmiddel werkt en hoe ze je kunnen helpen bij een betere nachtrust.

Deel dit bericht

Wat is een homeopathisch slaapmiddel?

Een homeopathisch slaapmiddel is een natuurlijk middel, gemaakt van planten, dieren of mineralen. Ze zijn niet getest op dieren, maar op mensen. Door een natuurlijk klassiek homeopathisch middel te gebruiken, kun je op een natuurlijke manier een langere en diepere slaap bevorderen. Het exacte middel dat jou gaat helpen, is afhankelijk van jouw slaapprobleem. Holistische geneeskunde behandelt de mens als geheel en kijkt verder dan de klacht alleen. Het richt zich op evenwicht van lichaam en geest. Het slaapmiddel wordt daarom speciaal voor jou uitgekozen. Op de pagina ‘een homeopathisch middel’ vind je meer informatie. 

Homeopathisch of klassiek homeopathisch?

Er zijn middelen die als homeopathisch geadverteerd worden, maar het niet zijn. Helaas ontstaat daardoor verwarring. De term Homeopathie wordt al gauw gebruikt als het iets met kruiden te maken heeft. 

Klassiek homeopathische middelen zijn speciale holistische en energetische middelen, die weinig met kruiden te maken hebben. Dit artikel gaat over klassiek homeopathische slaapmiddelen. 

Hoe werkt een homeopathisch slaapmiddel?

Een homeopathisch slaapmiddel werkt door het homeopatische principe ‘het gelijkende geneest het gelijke’ en potentiëring. Dat betekent, dat hetgeen bij jou voor slaapproblemen zorgt, weggenomen wordt door een daarbij passend homeopathisch middel. Door inname brengt het middel bij jou balans, dat op zijn beurt zorgt voor een betere kwaliteit van slaap. Op de pagina ‘klassieke homeopathie‘ vind je meer informatie.

Wat zijn de voordelen van een homeopathisch slaapmiddel?

 • Door voor een homeopathisch slaapmiddel te kiezen, kun je een betere slaapkwaliteit en rust bereiken. Dit komt doordat het middel balans creëert in je lijf, je hooft rustig maakt en eventuele stress verlicht. 
 • Bovendien hoef je bij deze middelen geen zorgen te maken over bijwerkingen
 • Op de pagina ‘wat zijn de voordelen van homeopathie‘ vind je meer informatie. 

Is een homeopathisch slaapmiddel veilig?

Ja, een homeopathisch slaapmiddel is geheel veilig en erg effectief. Dit slaapmiddel maakt je niet suf en moe overdag. Het is vooral geschikt voor mensen die een chronisch slaapproblemen hebben, omdat het helpt de balans terug te vinden en het natuurlijke slaapritme te reguleren. 

Voorbeelden van homeopathische slaapmiddelen

Hieronder geef ik je een kleine indruk van de holistische geneeswijze die homeopathie is. Een homeopathisch slaapmiddel werkt alleen maar als het heel goed bij jou past. Het is daarom nodig om in een consult jou leefgebied af te tasten om te zien waardoor jouw slaapprobleem mogelijk veroorzaakt wordt. 

Bij onderstaande voorbeelden, noem ik alleen kort de specifieke problemen die zich voordoen bij slaap. Een homeopathisch slaapmiddel herstelt niet alleen je slaap, maar jou als mens in zijn geheel. Pas dan werk je pas echt effectief aan je algehele gezondheid en ben je niet alleen maar een symptoom (moeite met slapen) aan het ‘wegwerken’. Als je alleen een symptoom wegwerkt, blijf je een middel nodig hebben. Terwijl bij herstel van de hele onbalans van je lichaam, het middel maar een paar keer nodig is. In een consult werken we samen alles uit.

 • Coff.: voor erg onrustige gedachten en daardoor niet in slaap kunnen vallen. Het werkt dus precies andersom dan koffie, waarbij je juist onrustig kunt worden. Werkt ook goed voor baby’s die slecht in kunnen slapen. 
 • Tela: ook voor onrustige en malende gedachten. Je kunt je dit middel voorstellen als een web, waarin je gedachten gevangen worden. 
 • Nux-v: als je slecht kunt slapen door oververmoeidheid, veel mentaal werk of overmatig koffiegebruik
 • Acon: als je slaapproblemen hebt door angstgevoelens
 • Arn.: door fysieke oververmoeidheid, waardoor het bed te hard aanvoelt
 • Bell.: bij onrustige slaap, nachtmerries; gooit de dekens af, is te heet (niet voor symptomen van de overgang alhoewel deze erop lijken)
 • Bry.: bij zakelijke zorgen 
 • Ameth.: vooral als je liefde mist 
 • Arg-n: een zorgelijk type
 • Caust: als je voor het type mens bent die opkomt voor een zwakkere

Keuze van het best passende middel is tevens afhankelijk van je bijkomende klachten. Een homeopathisch middel is energetisch en holistisch. Dat betekent dat ik al je klachten in verband zie, en precies voor deze totaliteit een middel uitzoek. 

Niet alleen je slaapprobleem, maar ook bijkomende klachten

Keuze van het best passende klassiek homeopatische slaapmiddel is tevens afhankelijk van je bijkomende klachten. Een klassiek homeopathisch slaapmiddel is energetisch en werkt holistisch. Dat betekent dat ik al je klachten in verband zie en precies voor deze totaliteit een homeopathisch slaapmiddel uitkies. 

Conclusie

Klassiek Homeopatische slaapmiddelen zijn veilig en effectief. Het meest effectief is een klassiek homeopathisch slaapmiddel dat speciaal voor jou is geselecteerd op basis van jouw symptomen en overige kenmerken.  

Wil je een slaapmiddel dat helemaal past bij jouw slaapprobleem en bovendien ook andere klachten, dan is een consult nodig om het middel precies op jou af te stemmen. Ik werk holistisch en dat draagt bij aan je algehele gezondheid! 

homeopathisch slaapmiddel

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is en wat je allemaal al gedaan hebt en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf voor deze afspraak is 45 minuten en €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar (check hiervoor je zorgpolis).

Monique Eggink
× Stel je vraag