Heb jij verantwoord medicijngebruik? Gebruik je verschillende medicijnen? En ook daarbij nog medicijnen om de andere medicijnen te verdragen? De meesten van ons staan er niet zo bij stil, maar het lichaam moet het allemaal maar kunnen verwerken. Dat lukt dan ook lang niet altijd. Met als gevolg allerlei bijverschijnselen, waar opnieuw een medicijn voor gegeven wordt.
Hoe verwerkt het lichaam de medicijnen?
Hoe is het met de organen van deze patiënt, die al deze medicijnen moet verwerken? Hoe is het met de weerstand / het immuunsysteem? Het lichaam (lees: het immuunsysteem) is al redelijk bezet met de verwerking van alle chemische medicijnen en moet zich daar bovenop tegelijkertijd omgaan met infecties van buitenaf. Welke invloed hebben de medicijnen op de gedachten van de patiënt? Emotionele instabiliteit is vaak een bijwerking. Hoe werkt de emotionele instabiliteit op zijn beurt door op de organen? Wat is de invloed van de medicijnen op elkaar? Niemand die het weet! Er wordt geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, omdat menigeen een verschillende combinatie van medicijnen inneemt. Hoe regel je dan verantwoord medicijngebruik?
Verantwoord medicijngebruik of een alternatief?
Verantwoord medicijngebruik is minimaal medicijngebruik. Het is altijd goed om regelmatig je medicijngebruik te laten checken bij je apotheker. Maar in plaats van medicijnen te gebruiken, kun je ook zorgen voor herstel van binnenuit.
Is herstellen van binnenuit een alternatieve optie?
Om te herstellen van binnenuit gaan we op zoek naar de oorsprong van je klacht, ziekte of aandoening. Dat kan een mooie alternatieve insteek voor je zijn als je medicijngebruik hoog is.
Er is een groot aantal (onbewuste) oorzaken voor jouw klacht, ziekte of aandoening. Soms is het erfelijk, soms komt het door leefstijl, maar grote kans dat er zich een trauma heeft voorgedaan in jouw leven.
Dit trauma kan groot en klein zijn; het gaat echter hoe dan ook in je dna zitten. Je gaat je er onbewust naar gedragen en daardoor verschijnt er een klacht of klachten. Dat is de reden waarom ik promoot om naar je klacht, ziekte of aandoening te luisteren. Zelf kom je er niet direct achter; je hebt een spiegel nodig die de juiste vragen stelt.
Natuurlijk kan het zo zijn dat je verwond bent geraakt en het orgaan of lichaamsdeel is dermate vervormd of beschadigd dat herstel onmogelijk is. Dan is het de vraag en uitdaging of een homeopathisch middel je nog kan helpen.
Huis(arts) en homeopaat samen
Ieder mag zijn eigen overtuiging natuurlijk hebben, en met alle respect! Maar waarom zouden we niet samenwerken: regulier en aanvullende therapie tegelijk. Feitelijk kunnen we niet zonder elkaar, althans in mijn overtuiging!
Wat kun je doen voor verantwoord medicijngebruik?
- kom erachter wat de oorsprong is van je klacht, ziekte of aandoening. Op de pagina ‘behandelmogelijkheden‘, kun je van alles lezen waarvoor homeopathie inzetbaar is. Daardoor heb je een optie om je medicijngebruik te verminderen.
- gebruik hetzelfde medicijn als van de (huis)arts en dan een homeopathisch middel ernaast ter ondersteuning (zonder de werking van het medicijn van de (huis)arts te verminderen)
- gebruik de juiste vitaminen en mineralen naast je medicijnen om de tekorten die de medicijnen ‘wegroven’ aan te vullen
- eet gezond en het liefst (bio)logisch
- zorg voor een verantwoord gewicht
- drink voldoende water
- eventueel kan een homeopathisch middel helpen om je persoonlijke darmflora te herstellen
- beweeg ruim voldoende
- zorg voor voldoende ontspanning