Natuurlijke HSP medicatie om je hooggevoeligheid te beheersen

Natuurlijke HSP medicatie

Deel dit bericht

Natuurlijke HSP medicatie om je hooggevoeligheid te beheersen is eigenlijk een vreemde gedachte. Waarom zou je medicatie innemen om je hooggevoeligheid te beheersen? Het is een Westerse gedachte waar we mee groot zijn gebracht. We nemen medicijnen om klachten te verhelpen. Maar verhelp je ze echt? Of druk je ze slechts dieper weg? Om er een ander ongemak voor in de plaats te krijgen?

Als je heel zuiver leert denken en voelen zul je gaan ontdekken dat klachten of ziektes je iets vertellen. Je hooggevoeligheid is een prachtige antenne die je waanzinnig goed in kunt zetten als wegwijzer naar gezondheid!

 

Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat ze hooggevoelig zijn. Toch blijkt hooggevoeligheid iets te zijn wat niet zo gemakkelijk aan een ander verteld wordt. Er blijft een soort van taboe op. In mijn gezin kennen we ook hooggevoeligheid. We vinden het zo normaal, dat we het daardoor eigenlijk vergeten. Toch blijft hooggevoeligheid een dingetje. 

Wat doe ik iedere dag ter bescherming:

Wat je allemaal kunt doen om je te beschermen kun je uitgebreid lezen op andere sites. In vogelvlucht noem ik ze even snel en ik ben waarschijnlijk niet helemaal volledig. Wat ik iedere dag gebruik zijn: 

 1. Labradoriet draag ik indien nodig
 2. Bergkristal draag ik iedere dag
 3. Shungiet draag ik indien nodig
 4. Vitamine D3 is belangrijk
 5. Evenals vitamine C
 6. En ook vitamine B12 (maar deze vitamine niet zo maar innemen!)
 7. Soms neem ik Magnesium malaat
 8. Ik zorg voor voldoende rust
 9. Ook zorg ik voor rust tussen de activiteiten door
 10. ‘landen’ op de plek van aankomst is ook erg fijn
 11. wat bij mij HEEL GOED werkt, is te leren wie ik ten diepste ben en daar heel dichtbij blijven. Weten wat me raakt (uit mijn evenwicht haalt) zijn mijn levenslessen. Ik ga daar daar steeds liefdevol naar toe. Uiteindelijk wordt het zachter! Af en toe neem ik een homeopathisch middel. Meestal neem ik het niet eens in, maar draag ik het bij me.
 12. Er is ook een homeopathisch middel dat je heel goed beschermt… MAAR het belangrijkste is dat je niet te snel naar middelen grijpt. Zorg voor stabiliteit IN jeZelf! Wat het belangrijkste is, staat hierboven bij nummer 11! 

HSP en medicatie

Wat ik veel aantref, is dat HSP’ers gevoelig zijn voor medicatie. Ze reageren er te sterk op. Wellicht is de gang naar een homeopaat snel gemaakt, doordat het in ieder geval geen chemische medicatie is. Belangrijk om te weten, is dat chemische medicatie onderdrukt. Het kan zijn dat je dat voelt en je lichaam dat niet wil. Je voelt immers gemakkelijk alle ontregeling! 

Wel kan ik je een hulpmiddel bieden, dat je in kunt zetten als je toch chemische medicatie in MOET nemen. Het hulpmiddel is een homeopathisch middel, dat gemaakt is van het medicijn wat je moet gebruiken. Je medicijn blijft gewoon werken, maar de bijwerkingen worden door het homeopathische middel beperkt. 

HSP medicatie of toch liever werken aan je bewustzijn?

Wil je liever HSP medicatie, dus werken van buitenaf? Of werken aan jeZelf; dus werken van binnenuit? 

Als je voor het laatste kiest, nodig ik je uit om kennis te komen maken. Ik werk graag met bewuste mensen, die zich realiseren dat het beste medicijn In jezelf zit. Je kunt alleen in evenwicht zijn, als je ‘Zelf’ in evenwicht is. Als je Zelf in evenwicht is, werkt je zelfherstellende vermogen op zijn best. Je kunt dan evenwichtig ZIJN. Daarmee bedoel ik dat je emotioneel best wat heen en weer mag bewegen, maar dat je toch soepel en snel weer in evenwicht komt. 

Lees ook: 

Wil je meer weten? 👇

Natuurlijke HSP medicatie

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is en wat je allemaal al gedaan hebt en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf voor deze afspraak is 45 minuten en €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar (check hiervoor je zorgpolis).

Monique Eggink
× Stel je vraag