Je bent al goed zoals je bent

je bent goed zoals je bent

Deel dit bericht

Hoe bevrijdend is het voor je als je hoort: je bent al goed zoals je bent?!

We denken dat we moeten veranderen of zelfs verbeteren. Maar dat is niet zo. We houden ons ontzettend voor de gek met onze gedachten. Je vindt eigenlijk alles IN JEZELF wat je nodig hebt. Het is alleen een beetje ondergestoft door de tijd en we hebben het niet schoongemaakt, omdat we het buiten onszelf zochten. ‘Je bent al goed zoals je bent’ is een fijne gedachte om tot rust te komen. Bezinnen op wie je werkelijk bent geeft ruimte.

Gedachten

Je maakt jezelf klein, onbelangrijk, niet goed genoeg, niet aardig genoeg, je vindt jezelf te dik, niet mooi, je denkt dat je iets niet kunt. Al deze overtuigingen over jezelf, over anderen, over de wereld, zijn de bron van chaos, pijn en lijden in ons leven. Dit zijn allemaal gedachten; het IS niet zo. Deze gedachten zijn niet waar. En we denken er wat af! Per dag hebben we ontzettend veel gedachten. Om redenen zijn al deze gedachten ontstaan en bovendien handelen we er naar. De kunst is om je te ontdoen van deze gedachten (beperkende overtuigingen), als ze je niet helpen om blij en gelukkig te zijn.

Wat is waar?

We hebben onze hersenen nu eenmaal nodig om rationele beslissingen te kunnen nemen, te studeren, handelingen uit te kunnen voeren, regels in acht te kunnen nemen, enzovoort. Helaas neemt het andere deel van onze hersenen een loopje met ons, zodat we gedachten krijgen die niet waar zijn. En het is lastig om onderscheid te maken tussen welke gedachten waar zijn en welke niet.  

Het verband tussen lichaam en geest

Het verband tussen lichaam en geest wordt gelukkig steeds meer gezien, ook door de wetenschap. Het wordt helder dat je gedachten invloed hebben op je lichamelijke conditie. Als je goed voor je gedachten zorgt, zorg je dus tevens goed voor je lichaam. Hoe gezond je ook met je lichaam bezig bent, goed voor je gedachten zorgen hoort daar onomstreden bij. 

Wat geeft inzicht waardoor je beter onderscheid tussen waarheid en onwaarheid kunt maken?

  • homeopathie (is de snelste manier)
  • mediteren
  • mindfulness
  • wandelen in de natuur
  • je kunt opschrijven wie je zou zijn zonder die gedachten (trucje)
  • vervang je negatieve gedachten door positieve gedachten (trucje)
  • richt je aandacht op wat je wilt (focus)

Homeopathie geeft inzicht in je denkwijze

Een homeopathisch consult geeft je inzicht in je denkwijze en laat je zien waarom je handelt zoals je doet. Precies aansluitend bij deze denkwijze krijg je een homeopathisch middel, waardoor je denkwijze zich oplost. Je kent dit principe misschien wel van de Bachbloesems. Deze middelen helpen je ook, maar zijn minder energetisch dan de homeopathische. Bovendien zijn er heel veel meer homeopatische middelen (6.000) dan er Bachbloesemmiddelen zijn.

Mediteren en mindfullness leren je gedachten te observeren

Bij mediteren en mindfulness leer je gedachten observeren. Je neemt als het ware een beetje afstand van jezelf en dan zie je dat je denkt en wat je denkt. Als je de gedachten kunt waarnemen, kun je ze bijvoorbeeld zien als het verkeer in de stad. Het verkeer komt en gaat. Zo komen en gaan ook je gedachten. 

Wandelen geeft structuur aan je gedachten

Bij wandelen zet je de nodige gedachten op een rijtje. Gedachten verdwijnen daardoor of worden minder heftig. Verbinding met de natuur heeft een hele mooie positieve invloed op je! 

je bent goed zoals je bent

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is en wat je allemaal al gedaan hebt en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf voor deze afspraak is 45 minuten en €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar (check hiervoor je zorgpolis).

Monique Eggink