Genezen van binnenuit, de Wet van Hering

Genezen van binnenuit is een ‘hype’, maar tevens een wetmatigheid. Een volkswijsheid zegt dat een uitslag naar binnen slaat, als je hem onderdrukt. Die wijsheid is al heel oud. We kunnen er al over lezen in de geschriften van Hippokrates, die 450 jaar voor onze jaartelling leefde in het oude Griekenland. In deze geschriften, de ‘Aforismen’, vermeldt deze Vader der Geneeskunst, dat het gunstig is, wanneer inwendige ziekten naar buiten komen en ongunstig, wanneer ze naar binnen slaan. Wanneer astma naar buiten komt in de vorm van eczeem is dat gunstig. Wij noemen dat ook heel toepasselijk ‘uitslag’. 

De Wet van Hering

Genezing gaat altijd van binnen naar buiten. In de homeopathie staat deze wetmatigheid bekend als de Wet van Hering, naar de Saxische arts Constantine Hering (1800-1880), die dit voor het eerst duidelijk formuleerde. Deze wetmatigheid is voor iedere vorm van geneeskunde van toepassing. Het heeft geen zin symptomen te onderdrukken, want dan duiken ze meestal in een diepere laag van ons gestel weer op. Dat is de betekenis van ‘Genezen van binnenuit’. 

Diadoxie

Alle kennis die je nodig hebt om de achtergronden en werkwijze van de homeopathie te begrijpen, heeft Fernand Debats uitgelegd in zijn boek ‘Diadoxie’. Het woord ‘diadoxie’ komt uit het Grieks en betekent: syndroomverschuiving. Bijvoorbeeld astma verdwijnt als er een eczeem naar buiten komt. Diadoxie is het uitgangspunt voor de homeopatische behandeling.

Het isbn nummer is: 90-7481-711-4 en is o.a. verkrijgbaar bij Merlijnboekhandel en bij Bol.com.

Hierbij een link van boekhandel Merlijn naar het boek: Diadoxie
En deze link gaat naar het boek bij Bol.com: Diadoxie