Wil jij ook holistisch genezen met homeopathische middelen?

Bij Homeopathie Holten krijg je een natuurlijke holistische behandeling voor je klacht, ziekte of aandoening. Homeopathie is een holistische geneeskunde. Dat betekent dat ik alle omstandigheden en mogelijke achtergronden van klachten, ziekte of aandoeningen betrek bij het herstel ervan. Zelfs als de (huis)arts geen medicijnen voor je heeft, kan homeopathie wel een behandeling bieden. Waar ziekte kan komen, kan het ook weer gaan. Als herstel niet mogelijk is, dan zoeken we naar een beter evenwicht. 

Wat is opmerkelijk voor de homeopathische geneeswijze?

Homeopathie gaat uit van zelfherstel. Je lichaam is in staat zichzelf te herstellen en doet dit meerdere malen per dag geheel vanzelf! Je eigen natuurlijke geneeskracht kan je genezen van je klacht, ziekte of aandoening. Deze kracht functioneert alleen als je zelf in je eigen evenwicht bent.

Homeopatische middelen brengen je in je eigen evenwicht en stimuleren daardoor zelfherstel. 

Voor welke klachten werkt het?

Homeopathie Holten biedt een totaalaanpak:

Door holistische geneeskunde en energetische homeopathische middelen, bereiken mensen gemiddeld al in 3 sessies een doorbraak in hun klacht, ziekte of aandoening of hun persoonlijke doel. 

Mijn aanpak werkt bijvoorbeeld bij:
 • chronische ziekten
 • acute klachten
 • auto-immuunziekten
 • stress
 • hoogsensitiviteit
 • prikkelgevoeligheid
 • adhd
 • onbegrepen gezondheidsklachten
 • bereiken van persoonlijke doelen

Het voordeel van homeopathie als holistische geneeskunde

 • Je klachten, ziekte of aandoening worden in een samenhang bekeken. Ziekte staat niet op zichzelf
 • Het is een behandeling bij de oorsprong. Op de pagina ‘oorsprong van ziekte‘ kun je meer lezen 
 • Je herstelt met natuurlijke middelen. Op de pagina ‘homeopathisch middel‘ kun je er meer over lezen 
 • De homeopathische middelen kennen geen bijwerkingen
 • Je gebruikt je lichaamseigen geneeskracht voor herstel. Op de pagina ‘klassieke homeopathie‘ kun je er meer over lezen
 • Je kunt de bijwerking van reguliere geneesmiddelen voorkomen of beperken
 • Lichamelijk en/of geestelijk kun je een nieuwe balans vinden en daardoor geneeskrachtiger en vitaler worden
 • Je optimaliseert je immuunsysteem. Wil je daar meer over lezen, kijk dan op de pagina ‘immuunsysteem
 • Persoonlijke aandacht

We maken een persoonlijk gezondheidsplan

De weg naar herstel zie ik als een persoonlijke route. Je ziekte heeft een oorsprong of oorzaak en die is individueel. Homeopathie is een holistische geneeskunde en is daardoor maatwerk. 

Ik werk graag graag resultaatgericht. In onze eerste afspraak onderzoeken we samen de hulpvraag, de klacht(en), ziekte of aandoening en bepalen we waar we aan gaan werken.

De vervolgconsulten zijn bedoeld als voortgangscontrole. Wat zijn de ontwikkelingen na inname van het middel. Ben je nog op de goede weg of moeten we bijsturen? Ook kan het zijn dat je graag wilt weten hoe ik tot het homeopathische middel gekomen ben, of wat het holistische verhaal is van het homeopatische middel. Ook dat kunnen we bespreken in een vervolgconsult. 

Het werken op deze holistische manier geeft aanzienlijk betere resultaten dan een eenmalige middelinname.

Bijeenkomsten homeopathie en holisme

Ik organiseer ook een cursus Praktische Homeopathie, zodat je jezelf en je gezin leert ondersteunen met homeopathie. Tevens is het handig bij je eigen proces van herstel om snel in te kunnen grijpen bij kleinere ongemakken, zonder een beroep te hoeven doen op reguliere geneeskunde als het niet hoeft. Uiteraard houdt ik in de gaten wanneer reguliere geneeskunde wel noodzakelijk is. Lees meer….

Na de cursus Praktische Homeopathie kun je verder gaan met je oriëntatie op homeopathie en holisme door bijeenkomsten bij te wonen. Het doel van de bijeenkomsten is tevens verbinding te creeëren tussen gelijkgestemden. Lees meer…

Onderstaande cursus en bijeenkomsten zijn tevens een uitkomst bij je eigen proces van genezing, doordat je leert doorzien waar ziekte vandaan komt. 

Ik help je graag!

Monique Eggink

Ik ben Monique Eggink en heb een praktijk voor Klassieke Homeopathie sinds 2012. Holistische geneeskunde boeit me al van jongs af aan. 

Ik ben als holistisch therapeut een homeopaat, die graag met mooie en bijzondere homeopathische middelen werkt. Ziekte zie ik als ingang voor een proces van genezing. 

Wat ik bij een echte genezing zie, dat noemen we dan heling, is: optimale levenskracht, levenslust, passie en stabiliteit – leven met liefde voor anderen vanuit liefde voor zichzelf.

Op de pagina ‘over mij’- Monique Eggink kun je meer over mij lezen. 

Je (huis)arts in beeld

Mocht je al bij je (huis)arts geweest zijn; ik neem vanzelfsprekend de visie van je (huis)arts mee. Ik ben benieuwd wat er onderzocht is en naar de resultaten van het onderzoek. Alles is helpend. Wanneer mogelijk en gewenst sta ik open voor samenwerking. Door mijn holistische visie, kijk ik echter op een andere manier naar je klacht, ziekte of aandoening. Feitelijk laat ik de diagnose vallen en kijk via de symptomen wat er gaande is.

Als je waarde hecht aan wetenschappelijk onderzoek, dan is er op de pagina van de Vereniging Homeopathie informatie te vinden, op de pagina Homeopathie.nl en ook op de pagina van VHAN (de artsen voor homeopathie).

Spreekt het je aan?

Maak online je afspraak

Geef je eigen mogelijkheden aan in mijn online agenda

Meer informatie

Ik houd van vragen! Stel ze gerust.

Homeopathie Holten biedt kwaliteitszorg

Ik ben aangesloten bij de volgende organisaties, waardoor kwaliteit gewaarborgd is en je consulten zoveel mogelijk vergoed worden

Nvkh
quasir logo
rbcz
Stichting zorggeschil
Een client:
"Ik heb door Monique meer inzicht in mijzelf gekregen. De rust die ze uitstraalt, haar begrip voor mijn proces en de handvatten die ze me iedere keer aan kon reiken waren de reis van een uur ieder maand meer dan waard"
Een cliënt:
"Monique kijkt verder dan gebruikelijk. Ze stelt je vragen waar je zelf niet aan zou denken, waardoor je als vanzelf inzichten krijgt in je probleem en de reden van je ziekte. Je lijf wil je echt iets vertellen. "
Een cliënt:
Haar consult kenmerkt zich door echte aandacht vanuit het hart. Ze is een kei in luisteren en voelt je haarfijn aan. Ze weet zachtes haar vinger op je zere plek te leggen en gek genoeg voelt dat door alle begrip heel goed en helend.
Previous
Next