Hallo, ik ben Monique

In mij tref je een homeopaat die vooral geïnteresseerd is in holistische gezondheid. Een lichaam is meer dan de optelsom van de delen. Er is ook een aura, er zijn chakra’s en een ziel. Er zijn emoties, herinneringen, gedachten en alles heeft invloed op je gezondheid. Het gaat er vooral over hoe je ermee om gaat / om kunt gaan.

Wat is ziekte?

Ik ben een homeopaat die de afgelopen 20 jaar heel veel heeft uitgeplozen om te onderzoeken wat ziekte nu eigenlijk is (of betekent in diverse contexten). Ik heb ziekte en gezondheid vanuit verschillende oogpunten bekeken. Zo heb ik bijvoorbeeld antroposofie bestudeerd, filosofie, Germaanse geneeskunde, voedingsleer en orthomoleculaire geneeskunde. Boeken gelezen zoals: De zin van ziek zijn – signalen en betekenis van ziekten (Dethlefsen en Dahlke), Het emotionele DNA (Pierre Capel), Kinderen in de syndroommix (Martin Kutscher), Een Cursus in Wonderen (Foundation for Inner Peace). Kijk voor meer titels in deze leeslijst; wellicht wil jij ze ook lezen. 

Zit er één lijn in alle theoriën?

Maar ook heb ik verschillende theoriën over ziekteleer bestudeerd en onderzocht of er misschien één lijn zit in de wirwar van alle theoriën, feiten, meningen, visies. Ik heb er mijn eigen theoretische model van gemaakt. Het is té complex om weer te geven, maar als je bij me bent wil ik het je wel laten zien. 

Toetsen aan de praktijk

Bovendien heb ik als homeopaat het bestudeerde praktisch kunnen toetsen in de praktijk. Ik vond en vind het super boeiend en ben nog steeds niet uitgestudeerd.

Feitelijk kan ik na 20 jaar studie zeggen: we (ook de artsen) weten nog maar zo weinig van ziekte; alleen al het menselijk lichaam en brein (en hun wederzijdse invloed) zijn zo bijzonder complex! Maar we zijn daarentegen wel goed op weg om steeds meer te leren.

Als we de weg in zouden kunnen slaan van samenwerking tussen regulier en complementair, dan zouden we veel meer resultaat kunnen boeken. Ik ben een homeopaat die dat wel probeert te doen. Regulier doet veel en goed onderzoek, maar complementair heeft door de holistische visie voor veel meer ziektes of aandoeningen een antwoord. Samen zijn we sterk(er)!

Stromingen binnen de homeopathie

Vanaf mijn studie homeopathie (2006-2012) heb ik al zoveel mogelijk stromingen gevolgd binnen de homeopathie. Zowel in Nederland als in het buitenland (Sankaran, Scholten, Yakir, Sneevliet, Louis Klein, Tumminello). Niet iedere homeopaat heeft dezelfde denk- en werkwijze en dezelfde middelen tot zijn of haar beschikking. Kijk op de pagina ‘stijlen van homeopathie‘ als je er meer over wilt weten.

Mijn passie ligt bij het holisme en de oorsprong vinden van jou klacht, ziekte of aandoening

Als homeopaat gaat mijn passie uit naar het vinden van de oorsprong van ziekte. Waar komt jouw ziekte vandaan, en hoe komt het dat jij deze ziekte, klacht of aandoening hebt gekregen? Op de pagina ‘oorsprong van ziekte‘ heb ik er over geschreven. Als de oorsprong hersteld kan worden, kunnen ziekte / klachten / aandoeningen verdwijnen of tenminste verminderen, zonder dagelijkse inname van medicijnen. 

Wil jij dat ook, dan bij je bij mij op je plek.

Een beetje meer over mij persoonlijk

Ik ben Monique Eggink (1967), getrouwd, moeder van een zoon (2003) en een dochter (2005) en tevens ‘baasje’ van 3 honden. Ook wonen pony’s, pauwen, kippen en schapen bij ons. Ik wandel graag in de natuur met mijn honden, vind edelstenen magisch, houdt van schilderen met acryl op doek en probeer graag nieuwe recepten uit. 

Mijn praktijk bestaat sinds 2012 en is gevestigd in een huisje naast onze woonboerderij. De praktijk is van alle gemakken voorzien en is toegankelijk voor een rolstoel.

Wat mij als homeopaat kenmerkt is:

 • een intuïtieve houding
 • het vermogen om echt goed te luisteren; echt te horen wat je feitelijk zegt en verbanden te zien
 • out-of-the-box denken 
 • grote passie en inzet om het best passende middel te vinden
Monique Eggink

Opleiding en registraties:

 • VWO
 • School voor leven en intuïtie in Utrecht – twee jaar
 • HBO-diploma Klassieke Homeopathie aan de School voor Homeopathie in Amersfoort. 
 • Medische Basis Kennis up-to-date.
  Deze opleiding is erkend door de overheid en verzekeringsinstanties. (CPION)
 • Ieder jaar een aantal vakgerichte en medische nascholingen: bekijk deze link
 • School voor Praktische filosofie in Deventer (2 jaar)
 • Ik ben lid van de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging Klassieke Homeopathie (NVKH). 
 • Lid beroepsregister RBCZ
 • Aangesloten bij Stichting Zorggeschil en Quasir Expertisecentrum klachtbehandeling 
 • Voldoe volledig aan de AVG. Uw gegevens zijn bij mij veilig!
 • Inschrijving Kvk onder nummer 55586775
 • Alle AGB-codes. Van belang voor jou: 90055433
 • Registertherapeut BCZ
 • Klassiek Homeopaat R.Hom

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Je gegevens zijn bij mij veilig volgens AVG. Ik verkoop ze niet en gebruik ze niet voor commerciële doeleinden.