Over mij

Ik ben Monique Eggink en ben moeder van twee kinderen (2003 en 2005), getrouwd en woon in het super rustige en prachtige Dijkerhoek in het Oosten van Nederland. We hebben pony’s, pauwen, honden, schapen en kippen op ons erf. Doordat we zo buitenaf wonen kan ik uitgebreid genieten van de zonsopkomst en zonsondergang en als het donker is van de maan en de sterren. 

Onze kinderen en onze woonplek hebben bij mij meer bewustzijn losgemaakt. Onze kinderen volgen niet de gemakkelijkste route in het leven en hebben de nodige sturing en begeleiding nodig. Ondertussen groeien ze op als bewuste en prachtige mensen, die ik enorm bewonder.  

Zelf heb ik ook een route gevolgd die niet zo logisch is op het eerste gezicht. Via VWO ben ik marketing gaan studeren. Dat is de creatieve kant in mij. Toen de kinderen geboren zijn, werd mijn bewust-zijn kant meer aangesproken. Ik heb mijn baan opgezegd en ben me volledig gaan wijden aan een gezonde levensstijl via antroposofie, homeopathie en filosofie. 

Vooral verwondering!

We zijn mensen en daarmee ontzettend gecompliceerde wezens. Als je bedenkt dat alle lichamelijke processen op elkaar inspelen en elkaar beïnvloeden, hoe wonderlijk is dat! En op al deze processen heeft ons denken en onze voorgeschiedenis ook nog eens invloed.

Mijn basis

Als Klassiek Homeopaat heb ik alle benodigde diploma’s (hbo) en registraties en voldoe aan alle vereisten om voor vergoeding van je zorg in aanmerking te komen. Als je meer wilt weten over de nascholingen die ik gevolgd heb, dan kun je hier kijken. 

Stromingen binnen de homeopathie

Over de verschillende stromingen binnen de homeopathie heb ik mijn afstudeerscriptie geschreven. Ik pas vrijwel alle stromingen toe. De ene keer maak ik een keuze, de andere keer integreer ik alles. 

 

Opleiding en registraties: 

  • Opleiding Klassieke Homeopathie gevolgd aan de School voor Homeopathie in Amersfoort. Het is een 6-jarige hbo opleiding
  • In 2016 heb ik volgens de nieuwe normen voor de tweede keer mijn medische basis opleiding gevolgd, waar we de grens leren van wat we als Klassiek Homeopaat kunnen behandelen en wat beter door een (huis)arts behandeld kan worden. Deze opleiding is erkend door de overheid en verzekeringsinstanties. 
  • Ik ben lid van de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging Klassieke Homeopathie
  • Lid beroepsregister RBCZ. 
  • Ik heb me aangesloten bij een geschillen commissie voor klachten (SCAG)
  • Voldoe volledig aan de AVG. Uw gegevens zijn bij mij veilig!
  • Ieder jaar volg ik verplicht en veel meer uit belangstelling! een aantal nascholingen 
  • Inschrijving Kvk
Monique Eggink

Healing on the outer level is fine, but it's not the essence of healing.

Eckhart Tolle