Over mij

Ik ben in 2006 gestart met de opleiding Klassieke Homeopathie aan de School voor Homeopathie in Amersfoort. Een 6 jarige hbo-opleiding, inclusief een gedegen medische basis. In 20212 ben ik mijn eigen praktijk gestart in een appartement grenzend aan onze boerderij. Het heeft een eigen opgang en alle voorzieningen zijn aanwezig. 

Onze kinderen (2003 en 2005) en onze woonplek hebben bij mij meer bewustzijn losgemaakt. Onze kinderen volgen niet de gemakkelijkste route in het leven en hebben de nodige sturing en begeleiding nodig. Ondertussen groeien ze op als bewuste en prachtige mensen, die ik enorm bewonder. Onze woonplek geeft mij veel rust en ruimte voor ontwikkeling. De zonsopkomsten en -ondergangen vind ik echt immens betoverend en de nachtelijke hemel adembenemend mooi. Ik voel me dan stil en nietig op deze immense planeet en toch ook weer één met alles.  

Zelf heb ik ook een route gevolgd die niet zo logisch is op het eerste gezicht. Via VWO ben ik marketing gaan studeren. Dat is de creatieve kant in mij. Toen de kinderen geboren zijn, werd mijn bewust-zijn kant meer aangesproken. Ik heb mijn baan opgezegd en ben me volledig gaan wijden aan een gezonde levensstijl via antroposofie, homeopathie en filosofie. 

Vooral verwondering!

We zijn mensen en daarmee ontzettend gecompliceerde wezens. Als je bedenkt dat alle lichamelijke processen op elkaar inspelen en elkaar beïnvloeden, hoe wonderlijk is dat! En op al deze processen heeft ons denken en onze voorgeschiedenis ook nog eens invloed.

Voor mij voelt het juist om dit natuurlijke proces zoveel mogelijk te respecteren en te handhaven. Natuurlijk is het nodig en ook levensreddend dat er artsen en chemische medicijnen bestaan, maar juist ook de eeuwenoude wijsheid van homeopathie (en andere natuurlijke geneeswijzen) biedt natuurlijke inzichten en mogelijkheden tot genezing. 

Als mens zijn we een natuurlijk wezen en als het kan ga ik voor een natuurlijke genezing.

Mijn basis

Als Klassiek Homeopaat heb ik alle benodigde diploma’s (hbo) en registraties en voldoe aan alle vereisten om voor vergoeding van je zorg in aanmerking te komen. Als je meer wilt weten over de nascholingen die ik gevolgd heb, dan kun je hier kijken. 

Stromingen binnen de homeopathie

Over de verschillende stromingen binnen de homeopathie heb ik mijn afstudeerscriptie geschreven. Ik pas vrijwel alle stromingen toe. De ene keer maak ik een keuze, de andere keer integreer ik alles. 

 

Opleiding en registraties: 

  • Opleiding Klassieke Homeopathie gevolgd aan de School voor Homeopathie in Amersfoort. Het is een 6-jarige hbo opleiding
  • In 2016 heb ik volgens de nieuwe normen voor de tweede keer mijn medische basis opleiding gevolgd, waar we de grens leren van wat we als Klassiek Homeopaat kunnen behandelen en wat beter door een (huis)arts behandeld kan worden. Deze opleiding is erkend door de overheid en verzekeringsinstanties. 
  • Ik ben lid van de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging Klassieke Homeopathie
  • Lid beroepsregister RBCZ. 
  • Ik heb me aangesloten bij een geschillen commissie voor klachten (SCAG)
  • Voldoe volledig aan de AVG. Uw gegevens zijn bij mij veilig!
  • Ieder jaar volg ik verplicht en veel meer uit belangstelling! een aantal nascholingen 
  • Inschrijving Kvk
Monique Eggink

Healing on the outer level is fine, but it's not the essence of healing.

Eckhart Tolle