Over mij

Op mijn 30ste ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met homeopathie. Het was precies in de periode dat ik opnieuw mijn weg aan het zoeken was. Mijn werk paste niet meer, mijn relatie paste niet meer; hoe verder? Ik heb ander werk gezocht en mijn relatie beëindigd. Ik had inspannings-astma, a-typische migraine, veel buikpijn. Al met al niet gezond. Homeopathie heeft mij een nieuwe richting gegeven. Ik ging de dingen doen die beter bij mij pasten. Ik werd meer mijzelf en weer gelukkig. De astma, de migraine en de buikpijn zijn verleden tijd. 

9 Jaar later, met een nieuwe partner en twee kinderen rijker, ben ik zelf begonnen met de 6-jarige hbo-studie Klassieke Homeopathie aan de School voor Homeopathie in Amersfoort. Ik wilde de kinderen zo gezond en natuurlijk mogelijk laten opgroeien. Het was een pittige tijd. In 2012 ben ik mijn eigen praktijk gestart in een appartement (met alle nodige voorzieningen) grenzend aan onze boerderij. Nu 17 jaar later na de geboorte van de oudste, kan ik zeggen dat hij nog geen antibiotica nodig heeft gehad en de keren dat hij paracetamol heeft geslikt is ook op een hand te tellen. 

Kenmerkend

Wat mij kenmerkt is een intuïtieve houding en een vermogen om je ten diepste te verstaan. Ik hoor wat je zegt en ook wat je niet zegt. Continu leer ik op diverse vlakken bij over theorieën met betrekking tot ziekte en gezondheid, maar ik ben ook continu op zoek naar de verbindende factor van al deze theoriën. Waar het mij om gaat is te ont-dekken wat de reden is voor jou ziek zijn. 

Vooral verwondering!

We zijn mensen en daarmee ontzettend gecompliceerde wezens. Als je bedenkt dat alle lichamelijke processen op elkaar inspelen en elkaar beïnvloeden, hoe wonderlijk is dat! En op al deze processen heeft ons denken en onze voorgeschiedenis ook nog eens invloed tot op celniveau.

Voor mij voelt het juist om dit natuurlijke proces zoveel mogelijk te respecteren en te handhaven. Natuurlijk is het nodig en levensreddend dat er artsen en chemische medicijnen bestaan, maar juist ook de eeuwenoude wijsheid van homeopathie (en andere natuurlijke geneeswijzen) biedt natuurlijke inzichten en mogelijkheden tot genezing. 

Mijn basis

Ik heb VWO gedaan en daarna HEAO marketing. Dat was niet mijn juiste pad.  

Als Klassiek Homeopaat heb ik alle benodigde diploma’s (hbo) en registraties en voldoe aan alle vereisten om voor vergoeding van je zorg in aanmerking te komen. Als je meer wilt weten over de nascholingen die ik gevolgd heb, dan kun je hier kijken. 

Stromingen binnen de homeopathie

Over de verschillende stromingen binnen de homeopathie heb ik mijn afstudeerscriptie geschreven. Ik pas vrijwel alle stromingen toe. De ene keer maak ik een keuze, de andere keer integreer ik alles. 

 

Opleiding en registraties: 

  • Opleiding Klassieke Homeopathie gevolgd aan de School voor Homeopathie in Amersfoort. Het is een 6-jarige hbo opleiding
  • In 2016 heb ik volgens de nieuwe normen voor de tweede keer mijn medische basis opleiding gevolgd, waar we de grens leren van wat we als Klassiek Homeopaat kunnen behandelen en wat beter door een (huis)arts behandeld kan worden. Deze opleiding is erkend door de overheid en verzekeringsinstanties. 
  • Ik ben lid van de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging Klassieke Homeopathie
  • Lid beroepsregister RBCZ. 
  • Ik heb me aangesloten bij een geschillen commissie voor klachten (SCAG)
  • Voldoe volledig aan de AVG. Uw gegevens zijn bij mij veilig!
  • Ieder jaar volg ik verplicht en veel meer uit belangstelling! een aantal nascholingen 
  • Inschrijving Kvk

Healing on the outer level is fine, but it's not the essence of healing.

Eckhart Tolle