Speciale interesse in de oorzaak achter de oorzaak

Persoonlijk heb ik me jarenlang verdiept in wat de oorzaak van ziekte kan zijn en wat de oorzaak áchter de oorzaak kan zijn. Antroposofie, voedingsleer, orthomoleculair (vitamines en mineralen), psychologie, voetreflex, ayurveda, yoga, filosofie en homeopathie. 

Ik bleef me altijd richten op de vraag hoe het lichaam werkt en wat gezondheid en ziekte is. Bij mij blijft voorop staan dat de gedachten echt meedoen! Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zoals ik het zie. We zijn een geheel en alles (organen en gedachten) functioneert met elkaar als een team. 

Vooral homeopathie bracht me ver in het herkennen van de oorzaak achter de oorzaak. Fantastisch om te zien hoe lichaam en geest samenwerken in ziekte, maar ook in herstel! Ik heb gezien dat alleen oppervlakkige genezing niet blijvend is. 

Als je de oorzaak van ziekte weet kun je herstellen

Naast mijn persoonlijke ervaring heb ik intussen ook sinds 2010 ruime ervaring met patiënten die mijn praktijk bezoeken. Niet alleen uit Holten en omgeving, maar uit heel Nederland. 

Als ik de oorzaak herken, of de oorzaak achter de oorzaak, dan ligt de oplossing voorhanden en kan genezing plaatsvinden! 

Als ik erachter kom dat ik niet degene ben die je verder kan helpen met je herstel, dan zal ik je voorstellen iemand anders te raadplegen, al dan niet binnen mijn netwerk. 

Wat kun je van mij verwachten?

  • je  gaat zoveel mogelijk terug naar de oorzaak van je gezondheidsprobleem
  • je krijgt daarop afgestemd een natuurlijk geneesmiddel op maat
  • bij chronische gezondheidsproblemen krijg je te weten hoe je gezondheidsproblemen in de loop van je leven met elkaar in verband staan indien mogelijk
  • je krijgt een andere invalshoek van je gezondheidsprobleem
  • je kunt misschien minder medicijnen gaan gebruiken of stoppen met je huidige medicijnen (dit gaat in overleg met je (huis)arts
  • je gaat leren welke vitaminen en mineralen je tekort komt door huidig medicijngebruik
  • je krijgt door dit alles een betere algehele gezondheid

Wil je vrijblijvend contact met mij? Ik lever graag een bijdrage aan je gezondheid.

Een veilige en gedegen basis

Ik heb mijn opleiding Klassieke Homeopathie gevolgd aan de School voor Homeopathie in Amersfoort. Het was een 6-jarige hbo opleiding. In 2016 heb ik volgens de nieuwe normen voor de tweede keer mijn medische basis opleiding gevolgd, waar we de grens leren van wat we als Klassiek Homeopaat kunnen behandelen en wat beter door een (huis)arts behandeld kan worden. 

Als Klassiek Homeopaat heb ik alle benodigde diploma’s (hbo) en registraties en voldoe aan alle vereisten om voor vergoeding van je zorg in aanmerking te komen. Als je meer wilt weten over de nascholingen die ik gevolgd heb, dan kun je hier kijken. 

Monique Eggink

Persoonlijk

Ik ben Monique Eggink (1967) en sinds 2012 Klassiek Homeopaat. Ik ben getrouwd en we hebben samen een zoon (2003) en een dochter (2005). We wonen in het rustige en landelijke Dijkerhoek in het buitengebied van Holten waar we dagelijks genieten van de natuur en rust om ons heen. 

Ik ben hoogsensitief, werk rationeel, denk analytisch en out-of-the-box, nuchter maar vanzelfsprekend ook intuïtief en zoek altijd naar de beste aanpak voor jou ziekte of klacht. Ik kan je precies laten zien wat ik doe. Alles gaat in open overleg.