Monique Eggink

Ik ben Monique Eggink (1967), Klassiek Homeopaat bij Homeopathie Holten sinds 2012. Mijn specialisatie is prikkelgevoeligheid en ziektes die mogelijk prikkelgevoeligheid als oorzaak hebben. Er is weinig bekend over prikkelgevoeligheid, evenals over hoogsensitiviteit en de mogelijke klachten die je kunt ervaren als je niet op de juiste persoonlijke manier omgaat met prikkels die je omgeven. Ik zie het als mijn missie om om mensen erop te wijzen dat het op de (voor jou) juiste wijze omgaan met prikkels van groot belang is!

In 2006 ben ik begonnen met de zesjarige hbo-opleiding Klassieke Homeopathie. Het eerste jaar is een Medisch Basis jaar, waar we geleerd hebben wat behandelbaar is voor een klassiek homeopaat en wat niet, om de grenzen van behandeling en bovendien de gezondheid van de cliënt goed in de gaten te houden. De vijf jaren daarna gaan over klassieke homeopathie. Naast mijn reguliere opleiding klassieke homeopathie, heb ik vrijwel alle stromingen binnen de klassieke homeopathie bestudeerd. Iedere stroming heeft een andere invalshoek om bij het best passende remedie (korreltje) te komen. Tevens kan ik mijn consult aan jou persoonlijke behoefte aanpassen.

Achtergrond

  • 1979-1985 Atheneum “Scholengemeenschap” in Holten
  • 2003-2005 geboorte kinderen en verdieping in antroposofie in Amersfoort en Zeist
  • 2006-2012 Klassieke Homeopathie in Amersfoort
  • 2008-heden diverse nascholingen, seminars in binnen en buitenland

De beste aanpak voor jou

Ik werk rationeel, analytisch, nuchter maar ook intuïtief en zoek naar de beste aanpak voor jouw ziekte, klacht of jouw gevoeligheid voor prikkels. Ik kan je precies laten zien wat ik doe. Alles gaat in open overleg.

monique eggink