Mijn werkwijze is gericht op maatwerk

Bij acute gezondheidsproblemen is mijn werkwijze erop gericht je een passend natuurlijk geneesmiddel te geven die past bij de oorzaak en de manier waarop jij je klacht ervaart. (de pijn kan bijvoorbeeld brandend, stekend of kloppend, zijn en voor al deze manieren van pijnbeleving is een ander homeopathisch middel). Acute gezondheidsproblemen zijn bijvoorbeeld: snelle genezing van botbreuken, snelle en mooie genezing van een operatiewond, een hersenschudding, examenstress, ingrepen bij de tandarts, etc. 

Bij chronische gezondheidsproblemen is mijn werkwijze is erop gericht de samenhang tussen je gezondheidsproblemen in de loop van je leven te ontdekken en te achterhalen waardoor het is ontstaan, indien mogelijk. Op deze manier kan ik een natuurlijk geneesmiddel op maat voor je bepalen. Het natuurlijke geneesmiddel past helemaal bij jouw gezondheidsprobleem en de manier waarop jij er hinder van ondervindt.

Een andere denkwijze dan bij de (huis)arts

Dit is een andere benadering dan bij een (huis)arts. De reguliere geneeskunde gaat er bij ziekte van uit dat cellen of weefsels hun functie niet goed uitoefenen. Of dat bacteriën of virussen het lichaam ziek maken. Ziekte wordt behandeld als een lokaal probleem. Zo wordt bijvoorbeeld een maagzweer lokaal behandeld. Hoewel erkend wordt dat stress een maagzweer kan veroorzaken, kan een verband niet wetenschappelijk worden bewezen en dus wordt behandeling afgestemd op het lokale probleem. Het gevolg is dat de ziekte terug kan komen, omdat de oorzaak niet wordt behandeld.

Opbouw consulten

  1. een intake op je gezondheidsprobleem
  2. inname homeopathisch middel
  3. eventueel opvolgende homeopathische middelen

Intake

Acuut gezondheidsprobleem: Een korte intake over het ontstaan en de beleving.  

Chronisch gezondheidsprobleem: Je behandeling begint altijd met een intake. Tijdens deze intake brengen we je gezondheidsprobleem in kaart. Neem de uitslagen van je bloedonderzoek(en) mee, evenals alle andere onderzoeksgegevens van de (huis)arts of psycholoog. Indien nodig bespreken we je voeding en leefstijl. Neem ook je medicijnen mee en indien van toepassing kan ik je advies geven over supplementen die je nodig hebt naast je medicijnen om alle noodzakelijke vitaminen en mineralen in balans te houden. 

Inname homeopathisch middel

Soms is eenmalige inname van een homeopathisch middel voldoende, maar bij chronische gezondheidsproblemen is regelmatige inname noodzakelijk.

Opvolgend middel

Na enige tijd kan een homeopathisch middel zijn uitgewerkt. Er is dan een hogere potentie nodig of een ander middel.