Unieke natuurlijke middelen voor unieke mensen

matridonials

Deel dit bericht

Homeopathie heeft hele mooie maar onbekende middelen, waarmee allerhande ziektes of klachten kunnen worden hersteld. Ze zijn niet vrij verkrijgbaar bij de drogist of apotheek en kunnen alleen deskundig worden voorgeschreven door een klassiek homeopaat. Via deze blog wil ik je graag met een groep middelen bekend maken. 

Matridionals – producten van de moeder

Een groep middelen heet ‘matridonals’. Het zijn middelen die gemaakt worden van producten van de moeder in wording. Neem nou het feit hoe bijzonder het is dat de eitjes van een meisje zich al ontwikkelen als de moeder nog in de baarmoeder van haar moeder zit?! En hoe bijzonder is het, dat van stoffen en weefsels van de moeder en de foetus homeopathische middelen gemaakt zijn. Het zijn: placenta, navelstreng, vernix (huidsmeer) en vruchtwater, moedermelk, oxytocine, folliculinum en menses. 

Als we als embryo in de baarmoeder groeien, zijn we al een individu. Ieder heeft zijn eigen samenstelling van het vruchtwater, zijn eigen placenta, navelstreng, DNA, zijn eigen horoscoop en nog veel meer van ons is uniek. Daarentegen wordt onze uniekheid vaak niet gezien of gehoord. We moeten ons aanpassen aan ‘de groep’ en wordt er geen rekening met onze individualiteit gehouden. Reguliere medicijnen worden over het algemeen voorgeschreven voor een bepaalde aandoening (voor iedereen!). Homeopathische middelen komen wél tegemoet aan deze uniekheid van het individu. 

Wat kunnen deze 'matridonials' voor je gezondheid betekenen?

 • Als je klachten hebt rondom zwangerschap (niet zwanger kunnen worden, miskramen, problemen met de placenta), maar ook 
 • bij diverse menstruatieklachten 
 • bij problemen rondom voedselinname en/of voedselopname
 • als er verslavingen in het spel zijn
 • het ervaren van diep verdriet, 
 • als er een baby gestorven is in de baarmoeder, 
 • als je vastloopt in je ontwikkeling en op zoek bent naar je identiteit
 • bij een wens voor meer zelfwaarde en willen herverbonden tot datgene wat echt belangrijk is
 • ze kunnen helpen bij gronding / aarding
 • als je geen grenzen voelt en je jezelf alsmaar weggeeft
 • als je het gevoel hebt dat je er niet bijhoort
 • heel veel spijt voelt, zonder reden
 

Hoogsensitiviteit

Ook voor hoogsensitieve mensen kunnen deze middelen veel betekenen. Neem alleen al het symbolische witte laagje (vernix) dat de baby als bescherming om zich heeft. Je leert bescherming te ervaren en gaat dat vervolgens zelf doen. Het stopt je dingen op te zuigen als een spons en maakt je meer een spiegel. Het stopt je te laten verdrinken in emoties. 

Neem gerust contact met me op als je meer wilt weten over deze middelen of over homeopathie en hoe ik je kan ondersteunen. 

matridonials

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je allemaal al gedaan hebt en vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

Monique Eggink