Homeopathisch geneesmiddelEen homeopathisch geneesmiddel is een volledig natuurlijk geneesmiddel. Alle stoffen waarvan een homeopathisch geneesmiddel is gemaakt komen van een plant, dier, mineraal of een andere natuurlijke stof. De geneesmiddelen zijn niet belastend voor het lichaam en hebben geen bijwerkingen. Ze spreken je eigen herstellende vermogen aan, wat je van nature hebt. Je kunt jezelf prima genezen. Denk bijvoorbeeld aan een wondje wat vanzelf geneest, een verkoudheid of hoofdpijn die vanzelf weer over gaat.

Werking homeopathisch geneesmiddel

Een homeopathisch geneesmiddel stimuleert je eigen systeem van zelfherstel, zowel fysiek als mentaal. Dit wordt ook wel afweersysteem genoemd. Je herstelt daardoor op een natuurlijke en lichaamseigen manier. Bovendien maak je je lichaam krachtiger door deze geneeswijze.

Waardoor kan je eigen systeem van zelfherstel haperen?

Voorbeelden voor Kinderen: door een spannende verjaardag, Sinterklaas, een val, ruzie, scheiding, spanning op school, te hoge druk, te hoge verwachtingen, een overlijden, afscheid moeten nemen op school van vader of moeder, een geboorte via keizersnede, een periode in de couveuse, moeilijke geboorte, problemen tijdens zwangerschap zowel fysiek als mentaal, prikkelgevoeligheid (HSP, hooggevoelig, hoogsensitief), enorme schrik, angst, een operatie, een allergie of allergieën, medicijngebruik, enzovoort.

(Bel of mail me gerust bij vragen over jou situatie)

Voorbeelden voor volwassenen: door een ongeluk, een val, ruzie, scheiding, spanning op het werk of relatie, te hoge druk privé (door relatie, door kinderen) of op het werk, te hoge verwachtingen, een overlijden, een heftige bevalling, prikkelgevoeligheid (hooggevoelig, hoogsensitief, HSP), een to-do list die onbewust te groot is,  onverwerkte emotie, depressie, terugkerende negatieve gedachten, enorme schrik, angst, een operatie, een bovengenoemd probleem in de kindertijd, enzovoort.

Inname middel

Je krijgt een homeopathisch middel (korreltjes) mee naar huis. Bij acute klachten is meestal eenmalige inname voldoende. Bij prikkelgevoeligheid, chronische klachten of een auto-immuunziekte is het meestal nodig het lichaam langduriger te stimuleren.

Algemeen

Homeopathie kan prima worden toegepast naast de reguliere geneeskunde; een natuurlijke aanvulling.

Kijk bij ‘wat is behandelbaar‘ in de linkerkolom.

Homeopatische zelfzorgmiddelen

De middelen die je zelf kunt kopen bij de drogist zijn:

  • niet nauwkeurig afgestemd op je klacht
  • vaak zitten er verschillende werkzame stoffen in
  • niet zo krachtig