zelfzorgmiddel homeopathie
Monique Eggink

Monique Eggink

Monique is een gepassioneerd homeopaat met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Zij onderzoekt en wil het grote geheel zien: Wat is de essentie? Zij combineert zoveel mogelijk stromingen binnen de homeopathie, maar gebruikt ook inzichten uit bijvoorbeeld de yoga traditie, filosofie en psychologie. Monique is een voorstander van puur natuur.

Zelfzorgmiddel of naar homeopaat?

Zelfzorgmiddel voor de drogist (complexmiddel)

VSM levert mooie homeopatische zelfzorgmiddelen aan de drogist. Deze zelfzorgmiddelen worden ook wel complex-middelen genoemd. Ze zijn samengesteld uit een combinatie van verschillende enkelvoudige middelen. Een zelfzorgmiddel wordt meestal voor een bepaalde klinische indicatie (bijvoorbeeld hoest, griep, zere spieren) samengesteld. Een zelfzorgmiddel wordt op de markt gebracht voor een breed publiek.Een zelfzorgmiddel bestaat uit een aantal voor die indicatie goed geschikte enkelvoudige middelen. Bijvoorbeeld bij een complex voor de indicatie hoofdpijn, worden een paar belangrijke homeopathische hoofdpijnmiddelen door de fabrikant gekozen en gecombineerd. Het zo verkregen middel werkt dan breed op een klacht. Het precies kiezen van een middel kan achterwege worden gelaten. Voor de veiligheid bestaat het uit lage potenties. 

Het nadeel is dat niet precies duidelijk is of de combinatie voor die patient wel geschikt is en het kan zijn dat het juiste middel er niet in zit. Ook een lage potentie van een homeopathisch geneesmiddel kan een reactie geven, vaak geïnterpreteerd als bijwerking. In de praktijk blijkt dat mee te vallen. Voorbeelden van complexmiddelen zijn: Nisyleen, Reneel, Chamodent. 

Op de verpakking van de zelfzorgmiddelen mag niet meer staan waarvoor ze behulpzaam zijn. Via deze link kun je een boekje bestellen, waardoor je toch weer inzicht krijgt welk middel je nodig hebt. https://www.vereniginghomeopathie.nl/homeopathiewijzer

zelfzorgmiddel homeopathie
enkelvoudig middel homeopathie

Enkelvoudig middel voor homeopaten

VSM levert ook aan klassiek homeopaten en homeopathisch artsen. De middelen die ze aan ons levert zijn enkelvoudige middelen. De enkelvoudige middelen werken zeer krachtig en kunnen zelfs bijvoorbeeld chronische ziektes verminderen of herstellen. Middelen waar je zeer zorgvuldig mee om moet gaan en waar uitgebreide kennis voor nodig is. (een 6-jarige HBO opleiding voor de therapeut en voor de arts een 3-jarige post academische opleiding ). Ook is dagelijkse studie voor een homeopaat geen uitzondering. 

Het middel wordt uitgekozen op de persoon met de symptomen zoals die ervaren worden door de persoon. En niet op de algemene klacht (bijvoorbeeld hoofdpijn), zoals bij de zelfzorgmiddelen. 

Individuele afstemming dus en precies op maat! 

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Ontvang gratis mijn berichten over een andere kijk op gezondheid

Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat ik je gegevens met zorg verwerk volgens mijn privacyverklaring. 

Je gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld en niet doorverkocht. Uitschrijving kun je eenvoudig zelf regelen via een link onderaan de nieuwsbrief.