versterk je eigen geneeskracht / weerstand
Monique Eggink

Monique Eggink

Monique is een gepassioneerd homeopaat met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Zij onderzoekt en wil het grote geheel zien: Wat is de essentie? Zij combineert zoveel mogelijk kennis van stromingen binnen de homeopathie, maar gebruikt ook inzichten uit bijvoorbeeld de yoga traditie, filosofie en psychologie. Monique is een voorstander van puur natuur.

Versterk je geneeskracht (weerstand) van lichaam & geest

Versterk je geneeskracht (weerstand, veerkracht) van lichaam en geest door onderstaande aandachtspunten. In deze tijd van Corona, rijst er bij menigeen twijfel over gezondheid. Je wilt geen Corona, maar eigenlijk wil je nooit ziek worden toch?! Als er dreiging is, wordt de behoefte ineens groot om goed voor zichzelf te zorgen. Zodra de dreiging afneemt, wordt er maar weer aan gerommeld. Maar dreiging is er in feite altijd, zij het niet zo sterk. Zo is er bijvoorbeeld bewezen dat roken en alcohol schadelijk is voor het lichaam. Roken is dodelijk staat er op de verpakking, maar er wordt vrolijk doorgerookt! Hoe bizar is dat feitelijk! Vrijwel iedereen nuttig alcohol met de gedachte dat het toch niet zo’n vaart zal lopen. In diezelfde sfeer worden er E-nummers geconsumeerd, foute vetten, onvoldoende gezonde voedingsstoffen, foute suikers, etc. En nu is iedereen zichtbaar bang voor het virus Corona. Corona is direct ‘gevaarlijk’. Tabak, alcohol, suikers, E-nummers zijn niet direct schadelijk, maar wel over 30 jaar. 

Gedachten

Ook gedachten hebben invloed op je gezondheid. Niet direct, maar wel op lange termijn. Ook dat is niet zichtbaar en daarom wordt er geen aandacht aan geschonken. Het is wel (wetenschappelijk) bewezen, maar daarover is niet echt veel publiciteit. Gedachten zijn onzichtbaar, worden meestal niet uitgesproken, zijn lang niet altijd waar. Zie mijn volgende blog. 

Persoonlijk vind ik het belangrijk om altijd goed te zorgen voor mijn weerstand en veerkracht. Lichaam en geest werken samen en daarom verdienen beiden optimale aandacht! 

Samengevat 

Op onderstaande manier kun je zorgen voor een optimale natuurlijke geneeskracht en veerkracht:

  • eet dagelijks (bio)logische voeding (deze voeding groeit onder natuurlijke omstandigheden, waarbij ze zelf zorgen voor hun afweer en mogen in hun eigen tempo groeien). Met een aanvulling van vitamine C.
  • drink voldoende (ca 1,5 l water en/of kruidenthee)
  • slaap voldoende (ca. 8 uur) (rust voor het lichaam)
  • neem voldoende rust / ontspanning gedurende de dag 
  • beweeg minimaal een half uur per dag (wandelen)
  • zorg voor prettige sociale contacten (momenteel vooral via telefoon of internet, maar wandelen met z’n tweeën kan ook)
  • mediteer een kwartier per dag (rust voor de geest)
  • doe waar je blij van wordt (goed in je vel zitten en goed zorgen voor jezelf – heel belangrijk worden dan: liefde, humor, thuisbasis, werkleven en zingeving)

Versterk je geneeskracht (weerstand & veerkracht) van lichaam en geest ook met homeopathie

Word je ondanks al je goede zorgen toch ziek, dan bestaan er natuurlijke homeopathische middelen, die jezelf stimuleren om te genezen. Ze stimuleren je eigen van nature aanwezige geneeskracht, zowel lichamelijk als geestelijk. Geen onderdrukking van een klacht, waardoor de oorzaak blijft bestaan, maar daadwerkelijk genezing bij de bron. 

Als je bijvoorbeeld de afgelopen tijd heel angstig bent geweest voor je gezondheid en je zit niet lekker in je vel en je slaapt niet meer goed, dan kan een homeopathisch middel tegen angst ervoor zorgen dat je weer de oude wordt. Het is intussen bekend dat angst ons immuunsysteem ondermijnt. 

Ook als je thema’s hebt op het gebied van liefde, een thuisbasis die zorgen geeft, werk dat niet zo lekker loopt of op het gebied van zingeving kan een homeopathisch middel je intern stimuleren om datgene te doen wat nodig is, waardoor het tij kan keren. 

De natuur is ons eenvoudige voorbeeld, het IS er allemaal al! Geneeskracht zit in de natuur zelf en ook in jou. Een kwestie van geloven, zien & vertrouwen!

versterk je eigen geneeskracht / weerstand
Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Ontvang gratis mijn berichten over een andere kijk op gezondheid

Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat ik je gegevens met zorg verwerk volgens mijn privacyverklaring. 

Je gegevens zijn bij mij veilig volgens AVG. Ik verkoop ze niet door. Je kunt jezelf weer eenvoudig uitschrijven.