versterk je eigen geneeskracht / weerstand
Monique Eggink

Monique Eggink

Ik ben gepassioneerd over homeopathie, nadat ik het voor mijzelf heb ervaren en opmerkelijke resultaten heb gezien bij anderen. Zelfs nu nog, na een tiental jaren, geniet ik van de 'wow' momenten als iemand een opmerkelijk resultaat aan mij vertelt.

Versterk je geneeskracht van lichaam & geest

Goed zorgen voor jezelf is altijd belangrijk, vind ik. Niet alleen nu, om geen Corona te krijgen, maar altijd! Om goed gezond te zijn, van zowel lichaam als geest, heb je een gezonde lichaamseigen geneeskracht nodig. Deze geneeskracht wordt ook wel weerstand, veerkracht of zelfhelend vermogen genoemd. 

Je kunt je geneeskracht versterken door onderstaande aandachtspunten. Belangrijk daarbij is dat je niet alleen aandacht schenkt aan je lichaam, maar ook aan je geest. Lichaam en geest werken samen en moeten daarom beide goed ‘gevoed’ worden. 

Aandachtspunten voor een optimale geneeskracht:

  • eet dagelijks (bio)logische voeding (deze voeding groeit onder natuurlijke omstandigheden, waarbij ze zelf zorgen voor hun afweer en mogen groeien in hun eigen tempo). 
  • drink voldoende (ca 1,5 l water en/of kruidenthee)
  • slaap voldoende (ca. 8 uur) (rust voor het lichaam)
  • neem voldoende rust / ontspanning gedurende de dag 
  • beweeg minimaal een half uur per dag (wandelen is prima)
  • zorg voor prettige sociale contacten (momenteel vooral via telefoon of internet, maar wandelen met z’n tweeën kan ook)
  • mediteer een kwartier per dag (rust voor de geest)
  • doe waar je blij van wordt (goed in je vel zitten en goed zorgen voor jezelf – heel belangrijk worden dan: liefde, humor, thuisbasis, werkleven en zingeving)
  • neem de volgend vitamines: C (altijd), D3 (altijd) en zink (nu bij Corona + bij periodes van stress). Hierover heb ik de volgende blogs geschreven: blog Vitamine C, blog vitamine D3

(En pas op voor o.a.: roken, alcohol, foute E-nummers, foute vetten, suiker.)

Versterk je geneeskracht van lichaam en geest ook met homeopathie

Word je ondanks al je goede zorgen toch ziek, dan bestaan er natuurlijke homeopathische middelen, die je ondersteunen en stimuleren om jezelf te genezen. Ze stimuleren je eigen van nature aanwezige geneeskracht, zowel lichamelijk als geestelijk. Er vindt geen onderdrukking van een klacht plaats, waardoor de oorzaak blijft bestaan, maar daadwerkelijk genezing bij de bron. 

Als je bijvoorbeeld de afgelopen tijd heel angstig bent geweest voor je gezondheid, je zit niet lekker in je vel en je slaapt niet meer goed, dan kan een homeopathisch middel tegen angst ervoor zorgen dat je weer de oude wordt. Het is intussen bekend dat angst ons immuunsysteem ondermijnt. 

Ook als je thema’s hebt op het gebied van liefde, een thuisbasis die zorgen geeft, werk dat niet zo lekker loopt of op het gebied van zingeving, dan kan een homeopathisch middel je intern stimuleren om datgene te doen wat nodig is, waardoor het tij kan keren. 

De natuur is ons eenvoudige voorbeeld, het IS er allemaal al! Geneeskracht zit in de natuur zelf en ook in jou. Een kwestie van geloven, zien & vertrouwen!

versterk je eigen geneeskracht / weerstand
Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Ontvang gratis mijn berichten over een andere kijk op gezondheid

Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat ik je gegevens met zorg verwerk volgens mijn privacyverklaring. 

Je gegevens zijn bij mij veilig volgens AVG. Ik verkoop ze niet door. Je kunt jezelf weer eenvoudig uitschrijven.