Homeopathie een diep werkende geneeswijze voor lichaam en geest

Klassieke Homeopathie is een diep werkende en energetische geneeswijze voor lichamelijke en geestelijke klachten. Mijn uitgangspunt is dat ieder mens uniek is, op eigen wijze klachten ervaart en daarom ook een individuele aanpak nodig heeft. Ook al lijken jouw klachten op die van een ander, je ervaart ze op jouw eigen manier. Ook de achterliggende oorzaak is individueel. Daarom is een zorgvuldig uitgekozen homeopathisch middel nodig, die past bij de persoon in totaliteit. 

Hoe werkt homeopathie?

Homeopathie werkt met het gelijkheidsbeginsel ‘Similia similibus curentur’: de gelijke klacht herstellen met het gelijkende homeopathische middel, ook wel remedie genoemd. Om te herstellen geef ik je daarom een remedie met een geneesmiddelbeeld, wat zoveel mogelijk past bij jou ziektebeeld. Het gelijkende heft het gelijke op. 

Homeopatische middelen

De homeopathische middelen (ook wel remedies genoemd), hebben elk afzonderlijk een eigen herstelvermogen voor lichaam en geest. Het herstelvermogen werkt via informatie-overdracht. De oorspronkelijke (giftige) stof zit niet meer in het middel. Echter de informatie van de oorspronkelijke stof is via een verwrijving, verdunningen en een bijzonder proces van langdurig ritmisch schudden overgebracht op de remedie. Iedere remedie is daardoor een zeer krachtige informatiedrager. 

Het herstelvermogen meten we door zogenaamde ‘proofings’ op gezonde mensen. De proofings worden wereldwijd gedaan. De resultaten uit deze proofings worden genoteerd en vormen zo ons medisch handboek. Dit noemen we Materia Medica. Via speciale homeopatische (materia medica) programma’s en via boeken, tijdschriften en seminars worden de proofings bekend gemaakt. 

Methodes als routeplanner

Als homeopaat hebben we heel veel boeken waarin wel 6000 geneesmiddelbeelden beschreven staan. De materia medica is dus erg omvangrijk en daarom duurt de studie dan ook 5 jaar. Om goed mijn weg te vinden in alle middelen, bestudeer ik het hele jaar door verschillende methodes en nieuwe inzichten die toegepast worden over de wereld. De methodes zijn als het ware mijn routeplanner naar het best passende middel.

Nieuwe inzichten

De samenleving verandert, de wereld verandert en de mensen veranderen en daarom vind ik het belangrijk om bij te blijven in de ontwikkeling van de homeopatische middelen. Een dag per week besteed ik aan studie om optimaal bij te blijven.