Ervaringen

Hieronder enkele ervaringen.

2018: Jongen 4 jaar

Nog geen diagnose. Aan ADHD wordt gedacht. Heeft boze buien, gooit, slaat, krijst. Heeft gevoelig tandvlees, ontlasting gaat moeilijk. Eet met moeite. Zweet veel, vooral op hoofd. 

Behandeling ingezet op de darmen. Vertering loopt niet goed en daaruit ontstaat onrust. 

Opvolging na 1 maand: Stuk rustiger, speelt beter, eet beter, ontlasting soepeler.

Opvolging na 2 maanden: nog een stukje rustiger, speelt rustig, eet gewoon, ontlasting loopt lekker. 

Af en toe wordt middel ingenomen. Opvolging 1 jaar. 

2017 Jongen 11 jaar 

Diagnose: ADHD

Medicatie: Medikinet, Methylfenidaat en melatonine. 

Medicatie helpt niet voldoende en ouders willen de medicatie eigenlijk niet. Hij heeft veel last van het rebound effect. 

Behandeling: Hij blijkt erg onzeker en van daaruit wil hij het hele huishouden bepalen. Tevens heeft hij veel hoofdpijn en geeft regelmatig over. Hij wordt druk van computerspelletjes en krijgt er hoofdpijn van. Hij zweet gemakkelijk. Hij wil niet alleen spelen, in de box al niet. Zijn gedachten dwalen gemakkelijk af naar wat anderen doen en dat wil hij ook weten. 

Behandeling wordt ingezet op onzekerheid. Na 1 maand geeft meer ruimte aan zijn broers. Hij kan zich beter concentreren op school. Bij het ontwaken is hij rustiger en ook tussen de middag. Minder hoofdpijn. Na schooltijd is hij drukker. Na 2 maanden neemt de rust en concentratie toe. Thuis blijft hij drukker. Thuis blijkt meer aan de hand. Daar gaat aan gewerkt worden. Na 3 maanden. Rustiger en tevens weerbaarheidstraining. 

2017: Meisje geboren 2001

ADHD en in behandeling bij jeugdzorg. Grote onverschilligheid naar alles, gemakkelijk beledigd en is geneigd opvliegend te zijn. Grote geïrriteerdheid. Laag zelfbeeld.Schelden, ongeduldig, de kleinste inspanning lijkt te groot.

De diagnose was ADHD. Echter ze bleek super gevoelig te zijn en had zich een onverschillige houding aangenomen om zich te wapenen. 

Behandeling ingezet op hooggevoeligheid. Na 1 maand behandeling al een stuk rustiger. Na 2 maanden nog meer verbetering. Na 3 maanden zette de verbetering nog steeds door. Ook nog na 4 maanden behandeling. Middel wordt zelfstandig voortgezet. Opvolging 3 jaar. 

2016: Jongen 10 jaar

Jongen is onzeker. Vind het leven moeilijk en zwaar. Is erg gevoelig. Is bij psycholoog, maar buikpijn blijft. Tevens: twee maal longontsteking gehad, verstopping in darmen, huiduitslag en angst om nieuwe dingen te ondernemen. 

Behandeling voor prikkelgevoeligheid gestart. Bij warmte voelt hij zich slechter, schrijft erg verkrampt, is verdrietig, gevoelig voor geluiden, knarst met tanden.

Opvolging na 1 maand: eerste nacht erg onrustig, kreeg buikpijn en hoofdpijn. Na een aantal dagen zei hij zelf: ‘ mama ik voel me zelfverzekerder, kunnen de tabletten nu al werken?’. Middelen voor verstopping in de darmen wordt afgebouwd. Opvolging na 2 maanden: Het is een ander mannetje. Hij is minder gespannen. Niet meer verkouden geweest, niet meer gehoest. Huid is goed. Tandenknarsen is gestopt. Zelfs de rekentoets ging goed: ‘ Ik doe mijn best, meer kan niet’! 

Heb nog steeds contact. Jongen doet het goed! 

2016: Jongetje 2 jaar

Heel veel oorontsteking.  Vroeg buisjes gezet. Sindsdien loopoor. Sinds kort opnieuw koorts 40 graden. Opnieuw oorontsteking en loopoor. Tevens hoesten. 

Het rechter oor is meer aangedaan dan het linker. Zijn billen zijn snel stuk. Als hij niet ziek is, is hij een blij kindje. Buiten voelt hij zich beter. Warmte doet hem geen goed. Als hij ligt heeft hij meer last van zijn oor. Na het drinken voelt hij zich beter. Hij heeft meer speeksel dan anders. 

Behandeling ingezet op de symptomen: Rechter oor meer aangedaan, buiten voelt hij zich beter, warmte doet hem geen goed, enzovoort. 

Hij krijgt een middel mee, waaruit blijkt dat hij een ‘open’ kindje is. Staat hij teveel open? Doet hij teveel indrukken op die hij niet kan verwerken? We gaan het zien.

Opvolging: Na 1 maand zie ik hem weer. Hij kreeg na het middel 1 dag 39,5 graden koorts. Daarna geen oorontsteking meer. Hij krijgt een volgend middel mee. Hij wordt verkouden, meer ontlasting dan anders en wordt drukker en onrustiger. Hij krijgt een volgend middel mee. De rust keert terug. Hij slaapt goed, geen ontstekingen, normale ontlasting. Hij kan zelfs alleen spelen, kan uitslapen en werd zindelijk. Als er een oorontsteking is krijgt hij het middel en oorontsteking verdwijnt. Behandeling sinds 4 jaar. 

2017 Meisje 1,5 jaar

Slaapt slecht vanaf 6 weken na geboorte. Wakker met rode oren. Oren iets schilferig en oren ruiken. Tevens loopneus. Tandjes zijn aan het doorkomen.

Behandeling ingezet op het doorkomen van de tandjes in plaats van de gedachte van een virus.

De oorpijn verdween, schilfers verdwenen. Slaapt weer lekker. Als er tandjes doorkomen krijgt ze het middel. 

Diagnose is PCOS. In verband met kinderwens in ICSI traject. Tevens onrustige huid. Op voeding gelet, diverse zalfjes geprobeerd. Huid onrustig door hormonen? Bekkeninstabiliteit. Intolerantie voor koeienmelk. Vaak plassen. Gevoelig voor medicijnen. Gevoelig voor alles wat om haar heen gebeurd. Moeite dingen los te laten. Wil controle houden. Overzicht houden. Angst en depressie zit in de familie. Het is googelen met de tijd! Druk in het hoofd. Vermoeid na contact met mensen, nadat ik in een drukke ruimte ben geweest. Tevens veel verkouden, problemen met ontlasting. 

Behandeling gestart voor prikkelgevoeligheid. Een middel die hormoonbalans herstelt en tevens voor rust zorgt in een situatie waar alles teveel is. 

Opvolging na 1 maand: spontaan zwanger! Energie is beter dan vorige zwangerschap.  Scherpe randjes zijn eraf. Kan beter bij mezelf blijven. Huid is rustiger. Kan beter mijn grens trekken.  

Opvolging na 3 maanden: kan rustiger blijven ook in moeilijke situaties. Ben liefdevoller, begripvolle. Bekkeninstabiliteit is onder controle. Slaap is goed. Minder controle en overzicht nodig. Het is wel goed zo! 

Opvolging na 5 maanden: heb voor mezelf besloten minder te gaan werken, zodat ik meer tijd voor mezelf heb. Ik ben stelliger, stabieler en besluitvaardiger.

PCOS is niet uitgevraagd i.v.m. zwangerschap! Herhaalt iedere maand het middel en het gaat haar goed.  

2018 Man overspannen, continu stress ervaren door ‘angst’ iets te doen waar ik niet aan kan doen. Bang te snurken, bang voor dingen die ik gewoon onbewust doe! Ben daardoor gaan pleasen. Ineens viel ik stil. 

Behandeling gestart, via de behandeling voor prikkelgevoeligheid, met een middel voor onzekerheid – vanuit een weten dat je het wel kunt, maar toch iedere keer weer angst hebben. Type mensbeeld is stevig, resoluut en best krachtig. 

Eerste follow-up na inname: ik kreeg duizelingen ‘s avonds en als ik ging liggen ging alles draaien. Gaande weg de week viel alles meer op zijn plek. Ik weer meer wat ik wil en niet. Het hoeft niet perfect te zijn. Ik ben goed bezig. Ik kom er wel. 

Tweede follow up: Ik ben vol in ontwikkeling. Pleasen is een stuk minder. Energie is momenteel een 5. 

Derde follow up: Ontwikkeling ging verder. Nieuw huis gekocht. Kan weer 5 km hardlopen. Zit goed in mijn vel. Energie een 6,5. In totaliteit geef ik mezelf een 9. 

Vierde follow up: ontwikkeling zet zich door. Contact indien nodig.  

Vrouw 70 jaar

Diverse klachten tegelijk, zoals hierboven omschreven. 

Behandeling via de symptomen, zonder begeleidend verhaal. 

Resultaat na 1 maand: artrose in voeten sterk verbeterd, schouder ook verbeterd, handen iets beter. Huid geen verandering. Hoofdpijn geen verandering

Resultaat na 2 maanden: artrose in voeten nog steeds sterk verbeterd, schouders nog een stuk beter (kan weer rugzak verdragen), handen ook nog iets verbeterd. Huid geen verandering. Hoofdpijn nog maar 1x per week. 

Resultaat na 3 maanden: geen verbetering meer. Overgegaan naar een ander middel. 

Resultaat na 4 maanden: voeten zijn nog steeds goed. Handen zijn nu ook goed, evenals schouders. Huid nog geen verandering. Hoofdpijn niet meer wekelijks. 

Resultaat na 5 maanden: ook hoofdpijn is verdwenen. Huid begint iets te verbeteren. Iets minder korstjes, nu eerder rood. 

Resultaat na 6 maanden: huid nu ook beter! korsten zitten er nu niet meer op. Op het hoofd minder irritatie. 

Resultaat na 1 jaar: Gewrichten goed, hoofdpijn goed. De huid gaat nog steeds gestaag vooruit. Huid knie is nu gaaf. alle plekjes zijn nu roze. Geen schilfers meer. 

Resultaat na 1,5 jaar: alles nog steeds goed. Hoofdhuid nu ook stuk beter. Af en toe een klein bobbeltje. Algehele conditie: stuk fitter. Zit goed in m’n vel!   

Jongen 9 jaar

Overdag is hoesten beter. In het donker slechter. Hoest 2 uur lang, na ontwaken en geeft daarbij over. Tevens verkouden, alles zit dicht en oorpijn. We hebben precies de symptomen genoteerd en daarop het middel uitgezocht. Berichtje: na 2 dagen was alles aanzienlijk beter en na een week volledig herstel. 

Meisje 2 jaar

Eczeem in de knieholte, wang en achterhoofd en ieder virusje oppakken. Snelle frustratie en gooien en schreeuwen daarbij. 

Na eerste middel: meer verkouden, meer eczeem. Slaap wel de hele nacht door. Wil ook wel douchen nu. Blijft opstandig. 

Conclusie: Nog niet het juiste middel. Nieuw middel bepaald. 

Na tweede middel: nu minder goed slapen. Vaker weer zalfje. Echter eczeem is weg. Snel huilerig. Niet meer verkouden geweest en geen gooien en schreeuwen meer. 

Consult 3: Eczeem is weg. Verkoudheid gering. Humeur stuk beter. Slaapt goed. 

Vrouw – 16 jaar

Begint met bultjes. Bultjes worden blaasjes, die knappen en dan komen de korstjes. Voornamelijk in de lente en de herfst. Vroeger een keer enorme buikpijn gehad. Tevens af en toe hoofdpijn in achterhoofd. 

Na eenmalige inname van het middel was de krentenaard voorbij. Niet meer teruggekomen. 

Vrouw wilde Prednison afbouwen voor reumatische klachten. Door (h)erkenning van haar strijd om dingen te laten gaan zoals zij wilde, kon ze een homeopathisch middel krijgen zodat ze Prednison kon afbouwen.

Psorias helpen herstellen door erkenning dat ze iedereen wilde helpen, maar zichzelf daarbij vergat. 

Aanvallen van reumatische klachten laten verdwijnen door erkenning van continu ‘aan’ staan. Veel willen doen, snel, goed, veeleisend zijn voor zichzelf met name. Financieel ook veiligheid willen bereiken. Tevens goed zijn voor partner. 

Reumatische klachten ontstaan door vroeger machtsmisbruik. Hij moest altijd klaar staan voor broers en zussen. Als het ware 2e vader zijn op zeer vroege leeftijd. Dat gaf strijd, omdat voor een eigen jeugd geen plek was. Een middel heeft bijgedragen om een plek aan dit gemis te geven, waardoor de strijd verdween en de reuma geen functie meer had.