Kristalstructuur en levensstijl
Monique Eggink

Monique Eggink

Monique is een gepassioneerd homeopaat met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Zij onderzoekt en wil het grote geheel zien: Wat is de essentie? Zij combineert zoveel mogelijk kennis van stromingen binnen de homeopathie, maar gebruikt ook inzichten uit bijvoorbeeld de yoga traditie, filosofie en psychologie. Monique is een voorstander van puur natuur.

Het verband tussen kristalstructuur en levensstijl

Kristalstructuur en levensstijl

Michael Gienger zag een verband tussen kristalstructuur en levensstijl van mensen. Dat is gelijk hetgeen mij als homeopaat intrigeert. De kristalstructuur (is de inwendige structuur van een bepaald mineraal) wordt weerspiegeld in de manier waarop mensen zich gedragen. 

Ieder van ons heeft zijn eigen werkelijkheid. Deze werkelijkheid wordt bepaald door onze ervaring, kennis, onze opvattingen en observaties en door de waardesystemen die we toepassen. Deze door onszelf gedefinieerde werkelijkheid creëert een band met andere mensen of werpt een barrière op tussen ons en anderen. Als je bijvoorbeeld getuigen van een verkeersongeval zou interviewen, dan zou je verbaasd staan hoeveel verschillende werkelijkheden je hoort. Dit betekent dat de werkelijkheid subjectief is, terwijl het individu die het ervaart als absoluut en geldig! Het is heel belangrijk om dit te begrijpen en er gepaste aandacht aan te schenken. Als homeopaat ben ik ook alleen in staat iemand te ondersteunen als ik diens persoonlijke werkelijkheid leer kennen. 

Veranderingen tot stand brengen of stimuleren

Kristallen, maar ook homeopathie, kunnen veranderingen tot stand brengen of stimuleren. Binnen de kristalgeneeskunde wordt uitgegaan van acht types die onderscheiden worden op basis van hun natuur. Altijd al heeft de mens gezien dat er bepaalde basisstructuren van de menselijke werkelijkheid zijn. Er zijn dan ook vele systemen ontworpen om de structuren te verklaren: temperament, Jungs archetypen, astrologie, tarotkaarten, en vele andere. Al deze beschrijvingen hebben een bepaalde geldigheid binnen hun systeem. Binnen dat systeem toegepast werken ze heel goed. 

Kristalstructuur en levensstijl

De beschrijvingen van de verschillende levensstijlen, laten acht verschillende fundamentele kenmerken van algemeen menselijk gedrag van persoonlijk ervaren en van individuele levensstijl zien. Het zijn basisstructuren of -patronen waaruit we er een hebben gekozen als overlevingsstrategie voor ons hele leven of voor onze huidige situatie. Omdat deze basispatronen een samenhang vertonen met de kristalstelsels van mineralen, zijn de mineralen met de kristalstructuur die overeenkomst vertoont met onze ‘levensstijl’ met name geschikt voor ons als geneeskrachtige steen.

Volgend bericht schrijf ik de acht verschillende levensstijlen.

Bron: Handboek geneeskrachtige stenen – Michael Gienger, Altamira 6e druk 2017

Kristalstructuur en levensstijl
Categorieën
Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Ontvang gratis mijn berichten over een andere kijk op gezondheid

Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat ik je gegevens met zorg verwerk volgens mijn privacyverklaring. 

Je gegevens zijn bij mij veilig volgens AVG. Ik verkoop ze niet door. Je kunt jezelf weer eenvoudig uitschrijven.