De oorzaak van ziekte

De oorzaak van ziekte is iets waar ik me lang mee bezig heb gehouden. Het lijkt zo simpel te zijn, maar dat is het niet. Het lichaam is onwijs ingewikkeld. Bovendien zijn er diverse factoren aan te wijzen voor ziekte en is ziekte ook nog eens individueel. Ziekte kan zelfs bepaald worden door ziektes uit drie generaties terug. Dat alles kan met klassieke homeopathische middelen behandelen worden. Alles is verweven in een homeopathisch middel en dus eigenlijk in de natuur zelf. 

Hieronder staan factoren die mede deel uit kunnen maken van de oorzaak van ziekte. Het zijn factoren waar we niet zo snel bij stilstaan en daarom wil ik er graag aandacht aan geven.  

Om je een idee te geven van de mogelijke oorzaak van ziekte

Hieronder vind je voorbeelden waar je de oorzaak van ziekte kunt vinden. Het gaat dan uiteindelijk niet zozeer om de gebeurtenis zelf, maar om hoe deze gebeurtenis jou als persoon heeft beïnvloed in je leven erna. Onderstaande gebeurtenissen beïnvloeden je via (onbewuste) emoties. En emoties hebben op hun beurt invloed op je dna, waardoor emoties zich kunnen uiten in fysieke of psychische klachten. Deze kennis is nog niet zo heel erg leidend in de gezondheidszorg, maar wetenschappers voeren er wel degelijk onderzoek naar uit. Het is een belangrijke stap voorwaarts in de gezondheidszorg en homeopathie heeft al deze wijsheid al jaren in zich. Je kent misschien de volgende uitspraak wel: ‘het is niet de gebeurtenis die je uit balans haalt, maar hoe je ermee omgaat’. 

 • zwangerschap en bevalling (zowel voor jezelf als voor je kind), zoals bijvoorbeeld: een fysiek of emotioneel trauma tijdens zwangerschap, als IVF nodig is om zwanger te raken, miskramen, keizersnede, lage APGAR-score na geboorte, het gebruik van weeënopwekkers, als couveuse nodig is, trauma tijdens bevalling, enzovoort 
 • overgangsfasen in het leven zoals bijvoorbeeld: na de geboorte veel huilen door allerlei redenen, veel huilen door tanden krijgen, veel huilen door verteringsproblemen, moeilijke motorische ontwikkeling, problemen bij zindelijk worden, probleem met afscheid nemen van ouders, moeilijk aarden in de klas, schoolgang is lastig door allerlei redenen, pubertijd vorm echt een indringend probleem, de overgang is een ware uitdaging, enzovoort 
 • opvoeding, zoals bijvoorbeeld: moeilijke jeugd door problemen thuis (scheiding, ruzie, fysiek misbruik, emotioneel misbruik, enz)
 • traumatische momenten in het leven, zoals bijvoorbeeld: een (heftig) ongeluk (ook een flinke val van een paard, de trap of iets dergelijks, gebeten worden door een hond), overlijden van een dierbare, liefdesverdriet, een voedselvergiftiging, een operatie, veel medicijngebruik, vaccinatie
 • een te grote ontwikkeling van het vrouwelijke deel in jezelf of juist het mannelijke deel (ontwikkeling van het gevoel en de wil)
 • niet alle voedingsmiddelen dragen bij aan je gezondheid. O.a. diverse E-nummers, transvetten, glucose-fructose, smaakmakers = mononatriumglutamaat=E621, = MSG, suikers hebben invloed op je hele systeem als mens. Lees het boekje: Wat zit er in uw eten? van Corinne Gouget
 • een (ongemerkte) besmetting door een bacterie of parasiet kan nog langdurig gevolgen hebben voor je darmen (en emoties). Alhoewel de bacterie of parasiet al verdwenen is, kunnen er nog restgevolgen zijn
 • overmatig en ondeskundig gebruik van vitaminen en mineralen 
 • overmatig gebruik van alcohol of drugs 
 • hoogbegaafd zijn en/of hooggevoelig (hsp, hoogsensitief) zijn is lang niet altijd eenvoudig om mee om te gaan
 • prikkels niet goed kunnen verwerken door trauma en daardoor erg gevoelig worden
 • erfelijke lichamelijke belasting(en) in de familie worden doorgegeven tot drie generaties terug! 
 • emotionele belasting(en) in de familie worden ook doorgegeven tot drie generaties terug! Zoals bijvoorbeeld: gedwongen arbeid in Nederlands-Indië, opgesloten zijn in concentratiekamp, misbruik, oorlogsvluchtelingen, adoptie.
 • incarnatieproblemen, zoals bijvoorbeeld: te laat geboren babies (eigenlijk nog niet op aarde willen zijn), niet geaard zijn, veel huilen, niet kunnen afvallen in gewicht
 • het innerlijke kind dat zich niet goed heeft kunnen ontwikkelen
 • en nog vele meer

Mijn toegevoegde waarde

Ik luister op observerende wijze naar je verhaal en haal voor jou de angel eruit. Vaak is de oorsprong verborgen in je onbewuste en daardoor kun je zelf je vinger niet leggen op je eigen klachten. Ik geef je terug wat ik hoor. Dat geeft bewustwording en dat is al de halve genezing. Een homeopathisch middel kan je bewustwording bevestigen in je lijf. Daarbij kan ik je coachen en begeleiden. Indien nodig duik ik intensief de studieboeken voor je in en geef je verslag van alles. 

Resultaat van een behandeling

Door de oorsprong te herstellen, kom je tevens weer in balans als mens. Je ervaart rust en tevredenheid en kunt zoveel mogelijk jezelf zijn. Je kunt gaan doen wat je wilt, zonder beperkingen te ervaren van lichaam of geest. 

Zowel lichaam als geest komen tot rust.

Heb je vragen over gebeurtenissen die jou gezondheid mogelijk hebben beïnvloed? Stel ze gerust. Je mag me bellen, mailen of mijn contactformulier gebruiken. Een vrijblijvende kennismaking kan ook. 

oorzaak van ziekte