De oorzaak van ziekte

De oorzaak van ziekte is iets waar ik me sinds mijn studie Klassieke Homeopathie (2006) in verdiept heb. Ik zou het tegenwoordig geen oorzaak meer noemen, maar liever oorsprong. In een consult kunnen we samen kijken naar factoren die mogelijk ten grondslag liggen aan je ziekte. Lichaam, geest en ziel vormen een geheel. In een consult schenken we ruim aandacht aan o.a. je levensloop, (on)bewuste gedachten, levenshouding, trauma’s, ziektegeschiedenis van jezelf en ook die van je ouders en voorouders.  

Met je ziekte, heeft je lichaam je iets te vertellen. Ben jij bereid daarnaar te luisteren?

Een voorbeeld:
Alleen een maagzweer behandelen is in mijn ogen niet zinvol, als je niet de onderliggende factor behandelt. Onderliggende factor zou bijvoorbeeld stress kunnen zijn. Als je de maagzweer behandelt, zoekt de stress namelijk een andere uitweg om zich kenbaar te maken. Dat kan bijvoorbeeld via een pijnlijke rug of zelfs een hernia zijn. Zo zijn verschillende voorbeelden te noemen. De vraag is: Wat is de oorsprong van je stress? Is het je werk? En waardoor en wat in je werk geeft je stress? En zo gaan we verder…. Het blijkt dan dat het niet zozeer het werk is, maar iets in het leven wat zich telkens herhaalt. Het is mijn ‘werk’ om dit patroon te horen en aan jou terug te geven. 

Er zijn terugkerende consulten nodig, om je telkens een stapje te laten nemen in bewustwording van de oorsprong van je ziekte. Iedere keer ga je naar huis met een opdracht of een les die de tijd nodig heeft om gemaakt/geleerd te worden. De ene keer gaat het sneller dan de andere keer. En soms is bewustwording al zo groot, dat er maar weinig consulten nodig zijn. 

Mijn toegevoegde waarde

Ik luister op waarnemende wijze naar je verhaal en haal voor jou de angel eruit. Vaak is de oorsprong verborgen in je onbewuste en daardoor kun je zelf je vinger niet leggen op je eigen klachten. Ik geef je terug wat ik hoor. Dat geeft bewustwording en dat is al de halve genezing. Een homeopathisch middel kan je bewustwording bevestigen in je lijf. Daarbij kan ik je coachen en begeleiden. Indien nodig duik ik intensief de studieboeken voor je in en geef je verslag van alles. 

Resultaat van een behandeling

Door de oorsprong te herstellen, kom je tevens weer in balans als mens. Je ervaart rust en tevredenheid en kunt zoveel mogelijk jezelf zijn. Je kunt gaan doen wat je wilt, zonder beperkingen te ervaren van lichaam of geest. 

Zowel lichaam als geest komen tot rust.

Heb je vragen over gebeurtenissen die jou gezondheid mogelijk hebben beïnvloed? Stel ze gerust. Je mag me bellen, mailen of mijn contactformulier gebruiken. Een vrijblijvende kennismaking kan ook. 

oorzaak van ziekte