De achterliggende oorzaak van ziekte

Graag ondersteun ik je gezondheid door de achterliggende oorzaak van je ziekte of klacht te behandelen. De achterliggende oorzaak wordt doorgaans niet in de reguliere behandelingen meegenomen, doordat alleen op de ziekte of klacht zelf behandeld wordt. Klassieke homeopathie heeft deze mogelijkheid wel. 

De achterliggende oorzaak behandelen is heel actueel! – maar wat is de boodschap?

Vele mensen hebben emotionele problemen en er is een uitgebreide markt voor zelfhulpboeken, cursussen en bijeenkomsten. Ik heb er zelf ook een groot aantal verslonden met als doel te ontdekken wat feitelijk de boodschap is. Wat is de kern van emotionele problemen? En wat is de kern van lichamelijke klachten?

Ieder voor zich heeft zijn eigen theorie. In mijn visie komen uiteindelijk vrijwel alle theoriën er feitelijk op neer dat er in de loop van je leven een afstand ontstaat tussen jezelf en diegene die je in werkelijkheid bent. Als je teveel verwijderd raakt van jezelf geeft dat ongemak en uiteindelijk lichamelijke en of geestelijke problemen. 

 

Deze kennis is nog niet algemeen aanvaard en het is ook niet zo bekend dat hieruit ook lichamelijke problemen kunnen ontstaan. Wat nog helemaal niet bekend is, is dat homeopathie deze emotionele problemen laat verdwijnen en tegelijk je lichamelijke symptomen herstelt (indien aanwezig). Ook herstel van alleen emotionele onevenwichtigheid is mogelijk. Je hoeft nog niet in die mate uit balans te zijn dat je lichaam mee gaat reageren. 

Praktische voorbeelden

Onbewuste gevoeligheden 

Iedereen bouwt zijn eigen gevoeligheden op in de loop van het leven. Vooral op momenten van verandering in het leven. Je moet dan met de nieuwe situatie omgaan en dat gebeurt niet altijd zoals het meest prettig of handig voor je is. Denk hierbij aan: geboorte, zwangerschap, couveuse, voor het eerst naar school gaan, pubertijd, de overgang, fase van hogere leeftijd waarin van alles gebeurt (bv. niet meer actief kunnen zijn, beperkingen ervaren).

Maar ook op andere momenten waarbij je kunt denken aan: gepest worden, een moeilijke jeugd, hoogbegaafd en / of hooggevoelig blijken te zijn, scheiding van de ouders, overlijden van kind, ouders, grootouders, familie, vriend(in), getraumatiseerd raken, enz. 

Onevenwichtige darmen

Als je darmbacteriën niet in balans zijn, kan dit voor onverwachte klachten zorgen, zowel lichamelijk als geestelijk. Oorzaak van onbalans in de darmen kan bijvoorbeeld zijn: antibiotica, stress, frustratie, slecht eten (ziekenhuiseten, junk food), infectie door een bacterie (salmonella, morganella, etc.) of een virus (mazelen, polio, etc.), alcohol, overgang van melk naar vast voedsel.

Parasieten, bacteriën en virussen

Parasieten, bacteriën en virussen kunnen nog lange tijd hun sporen nalaten, alhoewel ze ‘technisch’ verwijderd zijn uit je lichaam. 

Vaccinaties

Vaccinaties hebben invloed op je immuunsysteem. Individueel heeft dit diverse uitwerkingen. 

Prikkelgevoeligheid (overgevoeligheid)

Er is tegenwoordig veel meer aandacht dan vroeger voor prikkelgevoeligheid gelukkig. Maar meestal probeert men de symptomen te onderdrukken, de prikkels te minderen, de prikkels een uitweg te geven of via trucjes te leren omgaan met prikkels. Onbekend is, dat homeopathie je van nature kan helpen met prikkels om te gaan, zodat je van nature in jezelf rust en balans kunt vinden. De diagnoses burn-out, overspannenheid, depressiviteit, angsten, woede of verdriet kunnen allemaal hun oorsprong hebben in een grote mate van prikkelgevoeligheid.

Zo kan ook  de diagnose ADHD zijn oorsprong hebben in een grote mate van prikkelgevoeligheid. Medicijnen zoals Ritalin, Concerta, Medikinet werken dan niet of niet goed. Je voelt je er niet goed onder, je slaapt niet zo goed, je eetlust is verandert of je krijgt andere lichamelijke symptomen. Naast prikkelgevoeligheid kom ik ook tegen dat de darmen uit balans zijn, een gevoeligheid voor voedingsmiddelen, maar ook hooggevoeligheid.

Voor meer informatie over ADHD kun je de volgende linkjes lezen:
Behandeling ADHD
Nieuwetijdskind of ADHD
HSP, hooggevoelig, hoogsensitief, prikkelgevoelig, overgevoelig

Hooggevoeligheid

Als hooggevoelige kun je volledig in balans zijn als je goed met je hoogsensitiviteit om kunt gaan. Lukt je dat niet, dan kun je prikkelgevoelig worden. Op internet vind je verwarrende omschrijvingen die mengvormen bevatten van hoogsensitiviteit en prikkelgevoeligheid. Er bestaat wel degelijk onderscheid!
Heel in het kort: Prikkelgevoeligheid of overgevoeligheid ontstaat in de loop van je leven door omstandigheden. Je wordt geboren als HSP, hooggevoelig, hoogsensitief. 

Voor meer informatie over hooggevoeligheid kun je de volgende linkjes lezen:
HSP, hooggevoelig, hoogsensitief, prikkelgevoelig, overgevoelig

 

Trauma

Bijvoorbeeld een enorme val, slag of stoot, een auto-ongeluk, waarbij je langer last houdt van een klacht dan gebruikelijk is. Een vaccinatie waar slecht op gereageerd wordt. 

Geneesmiddelen

Noodzakelijk gebruik van geneesmiddelen die de samenwerking van de darmbacteriën verstoord hebben. De darm vormt ons tweede brein en heeft op deze manier invloed op je welbevinden. 

Voedingsmiddelen en hun bewerking

Niet alle voedingsmiddelen dragen bij aan je gezondheid. 

Vitaminen en mineralen

Niet alle vitaminen en mineralen kun je onbeperkt gebruiken. Ze beïnvloeden elkaar en kunnen onbewust onbalans creëren. 

Drugsgebruik

Door drugsgebruik kan lichaam en geest enorm langdurig ontregeld worden. 

Erfelijke ziektes in de familie (lichamelijk en geestelijk)

Zelfs drie generaties terug kunnen erfelijke ziektes invloed hebben op je eigen gezondheid. 

Emotionele belastingen in de familie

Ook emotionele belastingen in de familie, zoals gedwongen arbeid in Nederlands-Indië, opgesloten zijn in concentratiekamp.

Operaties

Operaties kunnen een lichaam ca 6 maanden ontregelen.