Een methode waarbij het plantenrijk in kaart gebracht als een ‘circle of life’. Michal Yakir is een bioloog en zij is later homeopaat geworden. Zij heeft gezien dat de ordening van alle planten in het systeem van Cronquist overeenstemt met de ontwikkeling van de mens. Net als Jan Scholten dat zag, alleen gebruikt hij het systeem van APG. 

De ontwikkeling van de planten en de ontwikkeling van een mens

Net zoals alle planten zich onderscheiden door ontwikkeling, doen mensen dat ook. Planten hebben al dan geen stamper, meeldraden, zaaddozen, of überhaupt bloemen, sommige hebben vruchten, etc. Sommige planten hebben een insect nodig voor voortplanting, andere planten hebben de wind nodig.

Als mens onderscheiden we ons ook in ontwikkeling. De een heeft meer vrouwelijke kwaliteiten en de ander meer mannelijke kwaliteiten. De een kan perfect grenzen aangeven, de ander heeft het daar erg moeilijk mee.

Een voorbeeld van je ontwikkeling is het ontstaan van je bewustzijn. Van het onbewuste (vóór de geboorte) ga je uiteindelijk als het kloppend is, naar vormen van creativiteit, vruchtbaarheid en wijsheid.

Tevens ontwikkel je als mens in je manier van zijn. Als baby ben je anders dan als volwassene. Als baby heb je bijvoorbeeld nog geen ego, langzaam leer je grenzen aangeven, leer je een stabiel mens te zijn, en uiteindelijk ontwikkel je min of meer mannelijke kwaliteiten.

In deze fases kan het moeilijk zijn om van de ene fase naar de andere fase over te gaan. Je blijft hangen in je ontwikkeling. Als dat frustreert ga je klachten ervaren fysiek en of mentaal. 

Iedereen heeft zijn eigen circle of life – je bent uniek! Je hebt daardoor je eigen  emoties, gedachten, ervaringen en verleden.

Je leeft vanuit deze cirkel

Door de cirkel of life wordt heel duidelijk zichtbaar, dat iedereen een uniek individu is met een unieke set tools. Ieders cirkel ‘is zoals het is’. Vanuit deze cirkel streeft ieder zijn eigen droom na en communiceert hij zoals hij doet. Vanuit deze cirkel…. vul je leven maar in. 

Weer lekker in je vel

Er zijn talloze manieren om weer lekker in je vel te komen. Zonder andere manieren tekort te doen, wil ik je graag mijn manier aanbieden. Ik luister naar je verhaal en hoor welke fase voor jou problemen oplevert. Precies passend bij deze fase krijg je een homeopathisch middel. Het ultieme resultaat is dat je weer lekker in je vel komt én klachtenvrij wordt. 

Zo simpel kan het zijn!

Je geneest bij de oorsprong, doordat ik de vinger leg op de achterliggende oorzaak van je klacht. 

* een belofte van volledige genezing is het ultieme uiteraard. Het ultieme bereiken is ieders wens en ook de mijne. Ik wil uitdrukkelijk stellen dat ik niet iedereen klachtenvrij kan maken, zoals niemand dat eigenlijk kan. 

circle of life