verschillen in hoogsensitiviteit
Monique Eggink

Monique Eggink

Monique is een gepassioneerd homeopaat met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Zij onderzoekt kritisch. Zij volgt geen stroming binnen de homeopathie, maar combineert zo veel mogelijk visies. Monique is een voorstander van puur natuur.

Er bestaan meerdere psychologische theorieën over hoogsensitiviteit in de psychologische wetenschappelijke literatuur. Ook krijgen we een steeds scherper beeld wat er zich afspeelt in een hoogsensitief brein. Intussen zijn er al 4000 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd! DE hsp'er bestaat niet en daarom is iedere hsp'er uniek en kan door mij ondersteund worden op precies díe manier die bij hem of haar past als je lichamelijk of mentaal hinder ondervind van je hoogsensitiviteit.

Verschillen in hoogsensitiviteit

Tussen de hoogsensitieve mensen die ik zie, zitten veel verschillen. Zo is er bijvoorbeeld een groep, die zich enorm kan verdiepen in hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Daarentegen doen andere hoogsensitieven doen dat weer helemaal niet. Ieder hoogsensitief persoon reageert anders op omgevingsprikkels of omstandigheden, is met andere onderwerpen bezig of staat anders in zijn of haar zijnsoriëntatie. Alles is goed!

Als homeopaat kijk ik naar de mens als geheel en luister ik naar het levensverhaal, hoe iemand in het leven staat en waardoor mogelijk lichamelijke of psychische klachten zijn ontstaan. En dat is heel divers! Iedereen is uniek en dat is tegelijkertijd het bijzondere van homeopathie en haar geneesmiddelen, waarmee precies op het unieke ingespeeld kan worden.

De groep die met persoonlijke ontwikkeling bezig is, vertelt mij bijvoorbeeld over de volgende onderwerpen:

– de vraag voor zichzelf: wie ben ik
– graag eigen baas zijn
– zelf-controle
– jezelf zijn

Verkenning eigen innerlijke wereld

Voor de persoonlijke ontwikkeling is er een groot verlangen om de eigen innerlijke wereld te verkennen. Er is een zoektocht: wat is van mijzelf en wat is van een ander? Er is een streven naar innerlijke ontwikkeling: het begrijpen én controleren van de eigen innerlijke motieven, emoties, instincten, gedachten en intenties. Dat alles om maar er maar niet door beheerst te worden.

Diep

De zoektocht naar de innerlijke wereld gaat diep. Er is een ‘weten’ dat de essentie van dingen en het zelf alleen gevonden kan worden op diep niveau. Hierdoor kan er een hekel zijn aan oppervlakkige mensen en contact.

Schaduw

In de zoektocht naar de psyche is er een ontmoeting met de donkere kant – de schaduw, zoals Jung het noemt. De wens is om het ego en het zelf te begrijpen. Uiteindelijk is er de wens om het ego los te laten. Er ontstaat een verhouding met de schaduw en het projecteren stopt. Iemand anders krijgt niet meer de schuld. Het is je eigen probleem, alhoewel je je pijn gedaan voelt door je vriend, vader of moeder.

Reflectie

Er is veel reflectie. Er is sprake van tegelijkertijd denken én een bewustzijn van de gedachte. Het gebeurt om niet geleid te worden door (onbewuste) motieven. Daardoor is het antwoord langzamer, bedachtzamer, vooral als over zichzelf nagedacht wordt.

Ik schrijf bovenstaande informatie, om je meer bekend te maken met homeopathie en om je bewust te maken wanneer je met behulp van homeopathie je volgende stap in je leven kunt zetten en je tegelijkertijd van  je lichamelijke klacht kunt herstellen.

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Ontvang gratis mijn berichten over een andere kijk op gezondheid

Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat ik je gegevens met zorg verwerk volgens mijn privacyverklaring. 

 

menu